Счетоводител в нужда се познава 23

• 6 314
  • 163
  •   1
Отговори
# 105
  • Стара Загора
Здравейте,
програмата ми е генерирала декл. обр. 6 без ДОД, видях след като я подадох в НАП.
Приета ми е с декл. обр. 1. Сега трябва да подам декл. обр 6  само с ДОД, редовна нали?
Благодаря!

# 106
  • София
ДОД в Декларация обр.6 се подава на база изплащане/паричен поток.
Прочетете указанията към декларацията. Има и указания на НАП.
Иначе да подавате редовна декларация щом е в увеличение.

# 107
  • Стара Загора
Благодаря!

# 108
  • В полите на Пирин планина
Здравейте! При нова фирма, която е на печалба, кога най-рано могат да се изплащат дивиденти, без това да изглежда странно пред НАП?

Вече може и авансов дивидент да се разпределя, т.е. преди да е изтекла календарната година.
Прави се междинно ОПР и в случай, че има реализирана печалба, то тя може да се разпредели под формата на дивидент.

# 109
Използвам invoicepro.bg безплатна верися. На Настройки, шаблон, попълвам двойно отбелязване на цените. Но когато отворя нов документ виждам, че не е добавена цена в EUR. Защо не се променя и какво да направя , за да се получи?
Благодаря!

# 110
  • София
Уважаеми потребители,
www.Invoicepro.bg    Активира се от меню Настройки – Шаблони – Двойно обозначаване на цените (BGN/EUR). При избрана опция „Да“,  в печатните документи се визуализира двойно обозначаване на сумите в Лева и Евро на обща стойност на: Данъчна основа, Начислено ДДС и Сума за плащане.

# 111
Направих го, но на новия документ не се показва цена в лева и в Евро, няма никаква промяна. Може ли да е от браузера, от версията или нещо друго. С безплатна версия съмонлайн в браузера.

# 112
  • София
Направих го, но на новия документ не се показва цена в лева и в Евро, няма никаква промяна. Може ли да е от браузера, от версията или нещо друго. С безплатна версия съмонлайн в браузера.
Обадете се на Микроинвест, няма значение, че сте с безплатната онлайн версия.

# 113
Ако говорим за издаване на фактури, защо изобщо ви е потрябвало изписване в евро? Всички започнаха така да издават фактурите си, и много ме дразни. Не е задължително двойно обозначаване!

# 114
Обадете се на Микроинвест, няма значение, че сте с безплатната онлайн версия.
Те нямат платена версия. Така, че какъвто и проблем да има спокойно може да се обадите. Потърсете някой регионален дилър, защото централата в София е претоварена. Не е задължително да е на вашия регион. Варна и Бургас отговарят бързо и компетентно.

# 115
  • Русе
И аз си мислех, че когато издавам фактури цената трябва задължително да е посочена и в евро.

# 116
И аз си мислех, че когато издавам фактури цената трябва задължително да е посочена и в евро.

Не, не е задължително.
Съгласно закона за въвеждане на еврото в Република България, изискването за двойно обозначаване на цените на всички стоки и услуги, които се предлагат на потребители, не се прилага при издаване на документи по чл. 112, ал. 1 от ЗДДС, каквито са фактура, известие към фактура и протокол.

# 117
  • София
Ако говорим за издаване на фактури, защо изобщо ви е потрябвало изписване в евро? Всички започнаха така да издават фактурите си, и много ме дразни. Не е задължително двойно обозначаване!
Много точно! И мен много ме дразни. Напоследък все попадам и на мнения, че им платили сумата в евро, а не в лева; като са издали фактурите в 2-те валути Simple Smile

# 118
  • София
…Не е задължително двойно обозначаване!
Двойното обозначаване служи единствено за повече грешки. Напълно ненужно до края на годината.

# 119
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, бих искала да попитам при ДОД за месеца 0.00 лв - (служителите са в неплатен отпуск и болнични през целия месец), в Д6 нулева стойност ли се подава+дата или изобщо нищо не се попълва в колоната за ДОД, а се подават само останалите стойности - ДОО, ЗО, ДЗПО? Д1 ще има така или иначе, но за Д6 се чудя кое е правилно.

Общи условия

Активация на акаунт