Счетоводител в нужда се познава 23

• 8 410
  • 236
  •   1
Отговори
# 225
Понякога има съществена разлика между "договорено" и "по договор".

# 226
  • В полите на Пирин планина
Обикновено в договора се договаря основно възнаграждение, т.к. брутното може да варира (примерно при промяна на процента за професионален стаж или може да има нощен труд, извънреден труд, работа на официален празник, някакви доплащания с извънреден характер).

# 227
ONE665, е и аз това казвам
под договорено нямах предвид договор

# 228
  • БГ
ONE665, е и аз това казвам
под договорено нямах предвид договор
Писали сме едновременно.  То и в питането не става ясно дали за "договорено" или "по договор".

# 229
  • Пловдив
Момичета, да знаете за опция като дистанционно въвеждане на документи, т.е взимаш-осчетоводяваш-връщаш Simple Smile
Някоя кантора, напр.на която не им достига раб.ръка...

# 230
Малко фирми биха позволили изнасяне на документация извън фирмата. Откъде да знаят какво вземаш и какво връщаш, и чие достояние може да стане междувременно? Ако има фирмата тоя месец 500-1000 фактури, една по една по опис ли ще ги вземаш и връщаш? Все пак финансовите документи е редно да са фирмена тайна.
Поне аз не съм чувала за такава практика, но може и да не съм права. Rolling Eyes

# 231
  • Пловдив
А он лайн услугите как стават? Срещу подпис? Simple Smile

# 232
Много фирми вече не предоставят физически документите, а ги сканират и счетоводителите така ги осчетоводяват.

# 233
Много фирми вече не предоставят физически документите, а ги сканират и счетоводителите така ги осчетоводяват.
Назад съм явно от новостите. Това си е едно допълнително работно място - един човек да виси цял ден на скенера. Joy
Шегувам се, да не се приеме с лошо. Просто от това които виждам - специално фактурите, които са и най-големия обем като месечна документация, навсякъде в търговската мрежа се дават на хартия на място при покупката или в кашона при доставка с куриер. Много рядко ми се е случвало да ми изпратят фактура по имейл, обикновено ток, вода, интернет, софтуерни абонаменти са с дигитални фактури и дори и тях разпечатвам, за да не водя два архива (хартиен и облачен). Със сигурност зависи много и от сферата на дейност на фирмата. Дано съфорумката намери някъде такъв вариант, който да й е удобен.

# 234
Да, аз също работя предимно на хартия, защото особено за търговия на дребно, фактурите са хартиени.

Лично на мен преди време (лятото) ми предлагаха почти напълно дистанционна работа към счетоводна кантора в друг град, с идеята да се ходи до там 1-2 пъти в месеца.

# 235
  • Пловдив
Да, Лейди...нещо такова имах предвид Simple Smile С няколко ходения, напр.да се случват нещата.

# 236
Практикувам това с две от счетоводните фирми, с които работя - изцяло на дистанционно счетоводство. 90% от фактурите получаваме така или иначе по мейла, останалите 10% сканираме. Качваме всичко в облак - фактури, болнични листове, молби и заповеди за отпуск, присъствени листове, заповедите за назначаване и освобождаване. Те качват фишовете и файловете за заплатите, договорите, справките от НОИ. Виждаме се веднъж в годината на фирменото парти. Предполагам, че ще става все по-разпространено.
Ние също много рядко разпечатваме фактури, повечето клиенти ги искат по мейла. Говоря обаче за хипотези с плащания изцяло и само по банков път, без касови разплащания и касови бонове.

Общи условия

Активация на акаунт