Подаръците - в карати, моля

• 5 913
  • 135
  •   1
Отговори
# 60
  • Melmak
Тази снаха с 200-та грама злато, деца има ли от този мъж? Понеже пък ако има, съвсем нормално ми се вижда бабата да се помири и да го остави на внуците си.

# 61
Няма, те май затова се разведоха.

# 62
Искали са ми да върна и съм връщала всичко, включително гривна от майка му и … дървена дъска. Хич не искам да ме обезщетяват. Аз съм била в тази връзка по своя воля. Щом му е толкова честта, че да си иска “вложенията” с радост му ги давам.
Винаги съм си избирала мъж такъв, какъвто харесвам, а не такъв, от който имам нужда. Преди да срещна съпруга ми това ми е давало пълната свобода да излизам от връзки без да бъда обвинявана в каквито и да е материални изгоди. Както е пошло мъж да си иска подаръците също така пошло е жена да изисква подаръци. Каквото искам си го купувам сама. Това ограничава рязко броя на мъжете готови да понесат подобна жена.

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 20:10 от Di Soleil

# 63
  • Обран бостан ;)
,,Сина ти като ми върне е@нето, тогава ще ти върна златото" - беше отговор на снахата, съда го потвърди.  И двете учени, вишистки, интелектуалки, изложиха се бетер циганки.

Демек, леко се е оттървал. Wink

Следващия да му мисли.

# 64
  • По света и у нас
Дървена дъска.... господииии
Но все пак по курса на златаря до нас 200гр. Х 94лв на грам (14К) = 18,800лв. Ми не е зле. Мамето ако трябва да съди някого това е сина си, че я е "обрал".

# 65
Винаги съм си избирала мъж такъв, какъвто харесвам, а не такъв, от който имам нужда.
Най-добре е тези две да са в съвпад. Да харесваш това, от което имаш нужда.

# 66
  • По света и у нас
Като тортичка направена с оземпик!

# 67
При нас темата с бижутата отива винаги в посока професионални оценки и ювелири, така че и подаръците попадат под тоя знаменател, та в тоя ред на мисли имам много да казвам по въпроса, но ще кажа/повторя, защото съм го казвала и в други теми:
- 14 и 18к злато купувайте на пазарна цена, с минимална надценка за труд. Картие, Тифани ВК и сие няма да можете да препродадете практически никога на сметка
- диаманти към настоящия момент НИКОГА няма да продадете обратно на сметка, да не говорим че естествения диамант е неразличим от 8-доларовия си събрат по карат, направен в Китай, където могат да направят и включвания и прозрачност така, че да са напълно естествени.
- останалите скъпоценни камъни трябва да са нещо нечувано, че да се продадат на сметка; практически няма

Просто, ако не познавате златар или бижутер, който да склони да приеме обратно бижу, да го полира, почисти и продаде като ново, бъдете готови само да загубите от бижута. На такова нещо никой/освен като в моя случай, ако нещо роднина реши - никой не се навива.

Да, ако е подарено бижу, излиза, че човек е на сметка да продава, все пак нищо не е дал за него. Но не си струва да се лиши от хубаво бижу за някакви си 2 бона примерно.

Който е продавал, знае всички тия работи, но понеже неведнъж съм виждала пазарене "Ма ето сертификат, ма ето касова бележка, защо сега 10 пъти по-малко?", добре е човек да знае, че диамантите вече не са най-добрите приятели на едно момиче.

Е, естествено по-добре бижута, колкото да се подари рокличка (нещо, което ВСЯКА жена може да си подари сама, ако и е дадена банкова карта), но като говорим за възвращаемост - носете си бижутата, не ги продавайте

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 09:56 от .Hazel.

# 68
Само да уточня, рокличките жената си ги подарява сама със собствената карта.

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 10:09 от Нарцùса

# 69
Тъй де, но ако реши да подарява - и ММ знае да не ми натрапва рокличка

Доста досадно - айде да ти купя рокличка. Дори не мога да си го представя.

# 70
  • София /Абсурдистан
Бих върнала единствено годежен пръстен, но не ми се е налагало.
Не съм срещала мъж, който да си иска обратно подаръците, това не е мъжко поведение. Едно време дебеловратите го правеха, но не съм имала пресечни точки с такива.

# 71
Не ми е и хрумвало да продавам накити, които са ми били подарени. Напълно съм съгласна с написаното от Hazel, че и без да е особено навътре в бранша човек, е близо до акъла. Ако много ми е омръзнало конкретно златно бижу, се е случвало да го предам в златарски магазин и за цената на даденото злато да си взема нещо ново. Пак не е на сметка, но е някакво решение за бижута, които вече не нося или принципно не са ми допаднали.

# 72
Преди 30 години даваха ли се годежни пръстени?

# 73
Бих върнала единствено годежен пръстен, но не ми се е налагало.
Не съм срещала мъж, който да си иска обратно подаръците, това не е мъжко поведение. Едно време дебеловратите го правеха, но не съм имала пресечни точки с такива.
Сега го правят наранените мъжлета. Чупи им се мъжествеността.
Изпращала съм по куриер нарочно всичко натъпкано, което ми е подарявано от един конкретен. После го върна на ръка – какво да ги правел тези неща. Те били свързани с мен. Ами, защо ги искаш тогава. Мъжете станаха сегашните жени – не знаят какво искат.

# 74
  • София /Абсурдистан
Преди 30 години даваха ли се годежни пръстени?
Ами аз имам. За другите не знам. ММ не е българин, при тях се дават.

Общи условия

Активация на акаунт