Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 15 561
  • 621
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Как си обяснявам аз ситуацията със секциото и реанимация.
Те все пак захранват бебето в тези 24 часа, в които сте разделени ,действително няма как да го държат гладно, при условие че няма практика в болница Шейново да ги носят .
На другия ден бебето вече ядеше по 20 мл , а аз нямах и капчица, слагах го за пръв път на гърда.Държах го малко и после му дадох шишенце да се нахрани, защото беше ясно, че е гладен.
Започнах да стимулирам и с помпата, дадоха ми стерилизатор, бебето денонощно беше при мен и слагах честичко на гърда,но и додавах АМ, докато се регулират нещата с кърмата.
Просто помпата страшно много ми помогна това да се случи, след бебето я пусках на режим стимулация, после 5 мин цедене, след това пак режим стимулация, 3 минути цедене, после пак стимулация и накрая ,завършвам с 2 минути цедене.И така максимум на три часа и най-вече нощем.
Изцедените го додавах на бебето, което като го хвана жълтеницата и се разбиваше да спи,мързеше го да суче. Хедра има много хубаво описано как да давате на бебето от шише, без да го откажете от гърда и как да го разбудите, когато заспива, а трябва да яде)
Досадно е това с цеденето, факт, но аз не мога да си представя как ще държа гладно бебе,докато наваксам с количеството.
Особено както моето бебе се роди 2.730, никак не ми се искаше да спада много.
 Свързах се с консултант обаче веднага след като ни изписаха от болницата , дойде и вкъщи.

# 616
Секциото само по себе си не е причина кърмата да слезе по-бавно. Няма връзка: естествено раждане следователно кърмата идва след два дни, секцио следователно кърмата два след пет дни.
Връзката е: отделя се плацентата, нивата на пролактина скачат, нивата на прогестерона спадат и кърмата идва в последователност коластра, преходно мляко, зряло мляко.
Това, което може да забави идването на кърмата е липса на стимулация с помпа или с бебе, сериозна кръвозагуба, хормонални проблеми.
Включването на добавка е причина да включите цедене, защото в противен случай гърдите не получават сигнал колко кърма е нужна.

# 617
Моля за съвет как да приуча бебето да суче от шише. Оказа се с рефлукс и много газове , отказва да суче , е не иска и от шише ..

# 618
Според мен секциото е причина за по-бавно слизане на кърмата или по-скоро за закъсняло. Едно естествено раждане може да продължи и дни, от първи контракции до финала. През това време тялото се подготвя за бебето и съответно за храненето му.
При секцио няма това време за подготовка, всичко се случва за 30 минути, тялото не разбира какво се случва.

А масовата практика бебетата на раждащите секцио да не им се дават с дни допълнително влошава ситуацията.

Момичета, продавам моята Спектра S1, ползвана е точно 100 часа. Ако някой има интерес, пишете ми.

# 619
Здравейте. Бебето ми е на 3 месеца, наддава добре и се изхожда добре (2-3 пъти на ден и 4-5 пишкания. В момента е 5350кг. От известно време спи по цяла нощ и не се буди. Проблем ли е, че не ставам да се цедя? Гледам 3-4 пъти в седмица да се цедя след първото ѝ хранене. Обикновено за 10 минути цедя по 60мл на гърда. Без нощното хранене ще намалее ли кърмата ми? Благодаря ви.

# 620
На три месеца по принцип не е проблем да спи през нощта. Ако почне да намалява кърмата, може да вкарате едно нощно цедене, но може и да не намалее.

Между другото, много операции секцио са по спешност, не планови, та е повече от 30 минути. При мен със секциото за два дни ми слезе млякото и преди това имах доста коластра, но всяка жена е различна

# 621
Въпрос на хормони и "инфраструктура" в гърдите. На някои жени и индукцията с окситоцин по време на вагинално им се отразява и слиза по-бавно. Личния помага, външния пречи. Зависи към какво е предразположена една жена, както всичко останало.
Аз кърмих ексклузивно първото. Менструация на трети месец. Сега пак с второто, върна се на 40ти ден с края на лохиите Simple Smile Други мацки нямат по година. Гинеколога вдигна рамене и каза "къса клечка, организма ти не се трогва от пролактина" Simple Smile
То и секцио бебетата ги водят, че имат проблеми с коремчетата заради липсата на посявка с нужната флора по време на минаване през вагиналния отвор, но не е като всичките да имат проблем, пък нормално и естествено родените да нямат никакви Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт