Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 38

• 16 667
  • 667
  •   1
Отговори
# 660
Бубата, благодаря за споделената история и куража, наистина вдъхновяващо Hug Вдъхнахте ми надежда и оптимизъм Hug

# 661
При дете на една година, ако има възстановен цикъл, едва ли кърменето ще попречи. Пролактинът може и да не е като на не кърмачка, но стойностите му нямат общо с тези в периода на ексклузивно кърмене.

# 662
Здравейте, чета последните мнения и искам да ви попитам нещо и да ви помоля за съвет. От доста време търпя болки в дясно и обикалях по лекари. Накрая след толкова месеци,се установи че имам възпаление на тръбите,особено дясната. Аг-то не пожела да ми даде антибиотик,защото все пак,които и да е влиза в кърмата. Изписа ми свещи индометацин,от които получих силна алергична реакция и ги спрях веднага. След прегледа,нещата се влошиха и съм постоянно на нурофен. В Понеделник съм при нея пак и ще настоявам за антибиотик. Говорих с личната си и доколкото разбирам,трябва малко по-дълъг курс с него и разбира се противогъбично. Някоя от вас имала ли е дълъг курс с антибиотик и противогъбично,докато кърми и какво мислите че е най-редно да се направи,безопасно ли е за бебето?

# 663
Бих отишла при друг лекар, повечето антибиотици са съвместими с кърменето.

https://e-lactancia.org/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501922/

# 664
Абсолютно е права Zimk. Потърсете друг
 лекар. “Колкото и да е преминава” е неадекватно твърдение за всички АБ без никаква конкретика.

# 665
Да, жените пият антибиотици за мастит и пак се препоръчва бебето да суче. Безумно е всякакъв антибиотик да се избягва по време на кърмене

# 666
Момичета, в дилема съм. Иска ми се да опитаме за още едно детенце, но съм с една тръба, нисък резерв, мм е с лоша спермограма..на 38съм и се притеснявам, че докато кърмя(вече е на 1г) шансовете ни намаляват. Знам че дори е много да мечтая за още едно чудо, но сме длъжни да опитаме. АГ при която ходя казва, че няма проблем и да кърмя. Аз знам и чета съответно, че докато кърмя ще стане по-трудно, а пък в нашия случай ми звучи почти невъзможно. Въпросът ми е вие какво знаете по въпроса и още един, ако се реша да го отбия как да стане? И вместо кърма АМ ли трябва да давам и до кога имате ли идея? Cry

Правете си опити,  не се притеснявай от кърменето - както Welt е обяснила много добре пролактинът ти вече няма нищо общо с пролактина скоро след раждане. Щом си имаш редовен цикъл, най-вероятно си имаш и овулация.
По-скоро обърнете внимание на мъжкия фактор, при нас например имаше ефект от скъпите хапчета (антиоксиданти и витамини в огромни дози) 🙂

# 667
Герка, благодаря ти! Hug Би ли споделила които са хапчетата или пък на лично, както прецениш.

Общи условия

Активация на акаунт