Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 305
  • 751
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Аманда, 1:1 си описала нагласите у нас, само че съм с момиче. 😁 Идеята за ветеринарен лекар витае чисто емоционално. Аз я виждам, че е повече хуманитарно насочена, добра е по БЕЛ и география. Но пък историята не й харесва, май учителката тука има нещо общо. Или просто материалът стана по-тежък...
Та за сега знаем само, че не искаме да е с математика. 😏

# 61
  • София
Вижте 119 СУ, имат природни науки.

# 62
  • София
Момичета,  във френската балът  с латински кръжи около моя полиглот. Прото аз се чудя, дали средата е ок.. ма то .. средата те си я създават и избират. В истерия съм май вече а.. хахах ще ми мине хаха
Само искам да обърна внимание на това, че баш в тази паралелка трети/четвърти профил са биология и химия. Точно заради латинския я проучвах, класиците, докоснали се до Марта, си го обичат явно 😉

# 63
След пълния провал на сина ми на матурата по МАТ, от който все още се съвземам и който никой никога не е очаквал в такъв размер ще се наложи да проучвам училища с нисък бал.
Гледам арабската паралелка в 18 СУ - някой с отзив за нея конкретно. Бала е доста по-нисък от другите паралелки в учището и се чудя каква е причината.

# 64
Аз се дразня ужасно много от това ранно профилиране, почти невъзможно ми е да реша какво да правим. Моето на този етап казва, че иска да стане ветеринарен лекар. Но това е, защото обича животните. Не си дава сметка какво сериозно учене е по биология и химия. Търся профил природни науки в нискобалови училища, но с доза неувереност.
Моето лично мнение е, че той много по-добре би се чувствал в хуманитарен профил, защото там ще полага много по-малко усилия, не е особено трудолюбив, да не кажа хич.
Много ме е страх и от точките на НВО, дали изобщо ще ни позволят да избираме. За математика е ясно, че ще бъде пълен провал, дано по БЕЛ да са прилични.
Тази година има много паралелки с 3×БЕЛ. Мисля, ако българският ви е добре, няма от какво да се тревожите.

# 65
Защото е арабски, не го искат много деца. Според сина ми учителят е супер и децата ще научат езика, ако искат.

# 66
Момичета,  във френската балът  с латински кръжи около моя полиглот. Прото аз се чудя, дали средата е ок.. ма то .. средата те си я създават и избират. В истерия съм май вече а.. хахах ще ми мине хаха
Само искам да обърна внимание на това, че баш в тази паралелка трети/четвърти профил са биология и химия. Точно заради латинския я проучвах, класиците, докоснали се до Марта, си го обичат явно 😉
Във ФЕГ профилите са свободно избираеми. Всеки ученик , от който и да е клас може да избере химия и билогия, както и всеки друг предмет, който желае.Изключително рядко класират децата при избор на профил примерно по трето желание.

# 67
35-то по лични наблюдения върху 11-то класник е много добре,  ако харесвате яко учене. Паралелката е френски с руски, профили биология и химия. Средата е добра, ако няма квоти са почти 100% момичета.
Аз като френски възпитаник харесвам ФЕГ, но едва ли ще стигне бала за там.

# 68
35-то по лични наблюдения върху 11-то класник е много добре,  ако харесвате яко учене. Паралелката е френски с руски, профили биология и химия. Средата е добра, ако няма квоти са почти 100% момичета.
Аз като френски възпитаник харесвам ФЕГ, но едва ли ще стигне бала за там.
Аз лично 35-то си го броя за елитно училище. То си е в топ 10 за София.

# 69
Защото е арабски, не го искат много деца. Според сина ми учителят е супер и децата ще научат езика, ако искат.

Да разбирам ли, че синът Ви учи в тази паралелка?

# 70
Не, беше в 18 СУ, друга паралелка.
Но децата се смесиха по едно време заради профилирането и има наблюдения.

# 71
Момичета,  във френската балът  с латински кръжи около моя полиглот. Прото аз се чудя, дали средата е ок.. ма то .. средата те си я създават и избират. В истерия съм май вече а.. хахах ще ми мине хаха
Много добра среда, моята се стяга за там, дано и стигне бала. Само, че френската си е елитно. Имат си отделна група

# 72
  • София
След пълния провал на сина ми на матурата по МАТ, от който все още се съвземам и който никой никога не е очаквал в такъв размер ще се наложи да проучвам училища с нисък бал.
Гледам арабската паралелка в 18 СУ - някой с отзив за нея конкретно. Бала е доста по-нисък от другите паралелки в учището и се чудя каква е причината.
ама детето иска ли да учи арабски? То не е току така...Инак, ако по Бел оценките са по добри, търсете училище в което се взема 3х Бел.. доколкото помня в 1во има такива паралелки ..

# 73
Записвам да следя. Интересуват ме мнения за 31-во, 1-ва английска и евентуално 12 СУ, като много краен вариант.

Някой беше питал за френската. Понеже живея наблизо, мога да кажа, че виждам свестни и одухотворени младежи да излизат оттам, и групичките, които пушеха в задния ни двор намаляха. Освен това имат нов салон от 2 години Simple Smile

# 74
ама детето иска ли да учи арабски? То не е току така...Инак, ако по Бел оценките са по добри, търсете училище в което се взема 3х Бел.. доколкото помня в 1во има такива паралелки ..

И тези ги гледам, но там се взима ЧЕз от дипломата, който не е ок като оценка - руски е. Вечее няма никакво значение какво иска или не иска да учи. Където му стигне бала.

Общи условия

Активация на акаунт