Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 501
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
  • София
С бал 440 Испанската най-вероятно отпада, но ФЕГ си остава като възможност, дори и 1 АЕГ евентуално. Ще се разбере от статистиката с резултатите, разбира се, но спрямо миналогодишните балове ФЕГ не е изключена.

Опс, грешно прочетох, че е момче, извинявам се. За момиче не стигаше миналата година, но за тази още не се знае.

# 151
Ако търсите френски, 133 СУ и 18 СУ. Испански в 22 СУ.
В 31 -во имаха проблем с учителите по испански. Вече може и да са го разрешили.

# 152
И пак е важно първо да погледнете какъв е профила... В 133, 18, 32, 35 е "Чужди езици", както е в Испанската и Френската (и в 1 АЕГ). В 22-ро профилът е "Хуманитарен". В НТБГ паралелките са профиесионални с насоченост банково дели, оперативно счетоводство, търговия и т.н. Просто са 3 съвсем различни неща. А добра среда има и извън топ 5, със сигурност.

# 153
  • София
Вижте 105то - то е единствената италианска гимназия в София, а от миналата година директор там е бившият на СМГ и вдига още рейтинга му. Намира се в Дианабад. А балът може би ще й стигне на госпожицата.

# 154
Втора английска също може да е вариант. Всичко зависи от ситуацията тази година, която ще се разбере до седмица.
За 93-то- паралелките с английски са с втори език руски.
Учителят по философия на големия е споменавал, че профилът никак не е лесен. Той избра география и предприемачество (като най- лесно) и мога да кажа, че му е интересно. МАТ го изключи категорично- след НВО в 7-ми клас отказа да се занимава с математика повече от базово изискваното. Аз също като се замисля за МАТ, философия, природни науки, физики и т.н бих избрала географията 🫣

# 155
Благодаря много на всички. Списъка започна да се увеличава, което обаче, не ни улеснява.
Най-добре да изчакаме разултатите засега Simple Smile

# 156
  • София
Благодаря много на всички. Списъка започна да се увеличава, което обаче, не ни улеснява.

157мо - Сесар Вайехо е втора испанска. И там също може, но я пишете по-надолу, защото е с доста по-нисък бал, не знам  защо, а училището е много прилично.

# 157
  • София
157 е на много неудобно място за повечето хора от София.
Дива, аз съм с момче с бал вероятно под 200. Виж и Техникум Попов.
Относно НВО математика - било е много трудно за всички, така че много вероятно като цяло балът по математика да падне.

Хораааа, имаме 5 по английски и 4 по КМИТ! Шансовете се увеличават драстично! Много съм хепи!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 10:21 от Rockstar

# 158

157мо - Сесар Вайехо е втора испанска. И там също може, но я пишете по-надолу, защото е с доста по-нисък бал, не знам  защо, а училището е много прилично.
157 е ГИЧЕ- училище с изучаване на чужди езици. Факт е, че основно е застъпен испанския. Промениха името преди няколко години, вероятно заради претенции на Испанската гимназия.
Гледам списъка с баловете:
ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОТЕХНИКА И АВТОМАТИКА - това е в Овча Купел и пак е подходящо за деца с по- нисък бал. Някой да сподели впечатления?

# 159
  • София
Живеейки близо до това училище, потвърждавам, че е на неудобно място, защото ние сме пък в обратната ситуация, търсейки училище с изход от квартала. Хубавото е, че за учебната 2026/2027 метрото трябва да е готово, то ще е от Окръжна болница по линията към бул. България и Овча купел.

# 160

Не е лошо да изчакате статистиката, може да се окаже, че с тези точки ще има доста по-различен шанс отколкото очаквате.
Колкото до ФЕ - 133 знам че имат страхотен учител.
12 не било зле а в 35 - направо са си супер френската.

За испанският - дочух че 127 е доста добър вариант.

# 161
  • София
157 е на много неудобно място за повечето хора от София.
Дива, аз съм с момче с бал вероятно под 200. Виж и Техникум Попов.
Относно НВО математика - било е много трудно за всички, така че много вероятно като цяло балът по математика да падне.

Хораааа, имаме 5 по английски и 4 по КМИТ! Шансовете се увеличават драстично! Много съм хепи!

Бравоо! И моят е почти така -5 по КМИТ, 4 по английски. Гледам, че са и със седем дена разлика....ееееххх тези своенравни козирози бееее...
ПГЕА ни е безумно далече, мъжко училище е. Миналата година скокнах дотам, за да проверя резултата на голямото  по БЕЛ. Вътре е добре, имат база, нооо си е половин ден път с транспорта от вкъщи.
Rockstar, ще погледна и Попов, навремето беше елитно, но сега Ломоносов го задминава.
А за 157 - уж не ни е далече, но пак трябва да смени три возила дотам. То няма и шанс де.

Аз без да съм решавала задачи, с един бърз поглед реших 7-8 наум....миналата година доста повече се затрудних.
Моят не е решил почти нищо.

# 162
  • София

Не е лошо да изчакате статистиката, може да се окаже, че с тези точки ще има доста по-различен шанс отколкото очаквате.
Колкото до ФЕ - 133 знам че имат страхотен учител.
12 не било зле а в 35 - направо са си супер френската.

За испанският - дочух че 127 е доста добър вариант.
Френският в 12то е в профил Предприемачески и последните години няма профил френски език в 11 и 12 клас. Миналата година това ни отказа да го пишем в желанията (а живеем до него). Имайте го предвид.

# 163
  • София
127мо по едно време бяха зле с учителите по испански специално, сега може да са се оправили. Дъщерята завърши там.

Оф, Хенри Форд много ли е зле? Много ни е близо и има много хубави специалности, поне на хартия.

# 164

Оф, Хенри Форд много ли е зле? Много ни е близо и има много хубави специалности, поне на хартия.
Много. Дете на близка се махна от там с големи драми.

Общи условия

Активация на акаунт