Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 49 660
  • 751
  •   1
Отговори
# 330
Няма как да разбереш дали на детето му се отдава ученето на езици по принцип, а не само на английски, ако е учило само английски до 7 клас.  Въпрос на интуиция. Риск печели, риск губи. Не знам каква е вината на родителите с испанската, ако детето е учило само английски преди нея.
За малкия знам, че не мога да говоря принципно за езиците, защото той учи английски и руски. Давам си сметка, че по руски му е доста по-трудно, макар и не невъзможно, но определено му е по-трудно и се налага да учи. А по английски всичко му се случва с лекота, без да ходи на курсове и на уроци.

# 331
Amanda, с кое училище/ паралелка сте рискували с голямото дете?

Моето също учи руски, но ако си беше останал само с училищния руски, щеше да е тотал щета:) Иначе има страхотно произношение на руски, за мекотата говорим:)

# 332
18 с френски и испански.

# 333
Дами, моля споделяйте точките в наборната тема.

# 334
Преориентирам от АЕ към 133-то/32-ро, може би и 18-то, 22-ро не ми е било никога в полезрението и може би ще спра да го мисля така на първо класиране. Доволна съм от детето, знам колко е положило и колко е работил.

# 335
  • София

Може ли да помоля за линк към нея?

# 336

Може ли да помоля за линк към нея?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1787788.msg49901036#new

# 337
  • Beyond the Frontiers
Моите 5 стотинки за 32-ро - начален етап.
Големият влезна от раз в ТУЕС. Чудесно ниво на английски.
Малката завърши сега 7-ми и не иска да чуе за 32-ро. Много, много добре английски. Чудесна математика. И абсолютна греда български...
Хубаво е, че приличат млади учители. Хубаво е, че се грижат за тяхното обучение.

Като родител с деца в това училище в последните 11 години: постигат много добро ниво предвид, че са училище с наистина много деца (мисля едно от най-големите на практика). Друг е въпросът дали нивото е заради обучението или амбициите на родителите.
Това което ми е минус: всякакви странични занимания са изцяло и само, ако родител се интересува и рови. Олимпиади, състезания...някак мимоходом.

И...имам чувството, че умишлено прецакаха деца в 7 клас с по-ниски годишни оценки, само и само да запишат пак там. Гадничко по всеки параграф.

# 338
Синковецът ходеше там на курсове. Много ми е категоричен с нежеланието си да стъпи повече там...

# 339
Синковецът ходеше там на курсове. Много ми е категоричен с нежеланието си да стъпи повече там...

Ха ха ха, това все едно е написано за моя син. И той ходи на курсове там и е категоричен, че там няма да учи 😄 опитвам се да го убедя, че не е лошо училище и да го пишем там някъде пък знае ли се къде му е късмета, но той е непреклонен.

# 340

Ха ха ха, това все едно е написано за моя син. И той ходи на курсове там и е категоричен, че там няма да учи 😄 опитвам се да го убедя, че не е лошо училище и да го пишем там някъде пък знае ли се къде му е късмета, но той е непреклонен.
Много зловещо ме порЕзА.. И не е заради курсовете, много си харесва преподавателите. Просто училището нещо го е бутнало много мощно..

# 341
Май от втори ешелон елитно ще изпаднем още по-надолу гледайки статистиките по успеваемост. Има шанс баловете да са значително по-високи. Дори и 32-ро ще ни се окаже недостижимо. В този ред на мисли някой с впечатления от 12 СУ?

# 342
За 12 СУ днес говорих с приятелка,дъщеря й е първа година в паралелка с НЕ-доволна е!

# 343
Аз вече гледам и НТБГ ... много бях против за момче, ама..

# 344
Здравейте, може ли мнения за НФСГ? Как е обучението, дисциплината, въобще много ще съм благодарна за всичко, което можете да ми кажете за училището 🙏

Общи условия

Активация на акаунт