Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 661
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние ходихме още края на 6 сти клас , на изпит в ВС , взе В2 тогава, труден изпит беше но тя кой знае колко за самия изпит не се готви. Уж имаше добра частна учителка и учиха целия 6 клас, аз не съм следила много как и що, но го взе, с идеята че 7ми клас ще приключи с уроците извън Мат и Бел. Та барем да се види ниво и да получи сертификат...   С моя близка, точно днес се разправяхме по темата, че е взела С2 с почти макс точки ....220 цитира или около това, готви се доста момичето.. след изпита каза , че е очаквала да е много по- тежко от което е било.... Ще учи навън и й трябваше...

# 136
"Изхабих" си парите вече ми е любим лаф Heart Eyes
Ние у нас тези преводи си ги ползваме активно с половина с добронамерено чувство за хумор, разбира се.
Обичам и директния превод на наши поговорки на английски. Тази година ползвах активно в училищен контекст Hat on a stick (Шапка на тояга) и Went the horse into the river (Отиде конят в рЯката). Иначе фаворит ми остава What are you making yourself now (На к'ъв ми се пра'иш) Smile
Министърът иска явно да бъде запомнен като реформатор, но логика в стимулирането на интерес чрез задължителен изпит няма.

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 07:59 от zlatenceto

# 137
Еее тия “обратните” лафове са много:-)
Моите любими са your granny’s bushes - бабината ти трънкина Simple Smile
… редактирах се за коня, че ти го написа..
но гледай какво става  - complete sorrow Simple Smile пълна скръб!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 22:18 от second

# 138
Your granny’s bushes не ми е влизало в речника, ще го ползвам наедно с your granny’s kite Simple Smile

# 139
Понеже моята на уроци по англ. не е ходила /освен малко едни измислени в 1-2 клас на школа/, не съм се интересувала от нива, сертификати и т.н. За мен беше ясно, че езикът ще го научи в 8кл /в същата ПМГ  съм учила и аз и подгответо беше моментът на учене на езика/. Та затова чак сега ни е на дневен ред. Г-жата не спомена, че изпитът явно ще е предимно за самочувствието и потупване по рамото, аз очаквах един вид "да си го има в джоба доживот". Ако го вземе, разбира се Simple Smile Както и да е де, качили сме се вече на този влак.
Да минава тази седмица и в неделя, здраве и живот, летим към Бергамо за 6 дни в района на езерото Гарда, 2 дни ще сме в Гардаленд, нямат търпение вече децата.
Толкова бързо мина тази уч.година. Надничам в седмокласната тема от време на време и хем ми е леко носталгично, хем с облекчение осъзнавам, че вече не се печем на този огън. Успех на участващите в тазгодишния тираж Simple Smile ! На нас пак ни предстои след 6 години, здраве и живот. Кой знае какво ще измислят до тогава...

# 140
  • София
Еее тия “обратните” лафове са много:-)
Моите любими са your granny’s bushes - бабината ти трънкина Simple Smile
… редактирах се за коня, че ти го написа..
но гледай какво става  - complete sorrow Simple Smile пълна скръб!
Разсмивате ме с тия лафове. Реших да пусна нещо през Гугъл. Уour granny’s bushes го преведе като храстите на баба ти Joy
Иначе внучката от втори клас си "хаби" парите. Трябваше ми месец ръмжене за да се отучи.

# 141
Ох, second, върнах се в темата да прочета ново мнение, и ест видях твоята редакция с "complete sorrow", цвиля Laughing Благодаря!

Последна редакция: вт, 24 юни 2025, 07:34 от zlatenceto

# 142
  • София
"complete sorrow" кърти! Joy Любимо ми е и "Я камилата, я камиларя" - the camel or the camel driver.

# 143
А я кажете как е "къде мааш гащи  там"? Не знам дали го ползвате, преди години един колега се опитваше да го обясни на една полякиня.

# 144
  • София
Where are your pants? Joy

# 145
  • София
сещам се от тези дни от щерката точно.... : Вече нямало лаф у нас : Абе какви 5 лева ? Лафа бил : Какви 2.56 Евро ?  Joy

# 146
  • В Страната на чудесата
И аз го чух това преди 2 дни. Вече изразът "Направиха ме на 2 стотинки" щял да звучи като "Направиха ме на 1 евроцент."

# 147
От нова година в темата вместо "ето моите 5 ст. по темата", ще пишем "моите 2.5 евроцента по темата".

# 148
  • Пловдив
Еее,сутринта ми започва с много смях и кафе Joy
Буквалните преводи къртят!

Наборът "е скъсал" или "го е скъсало" гаджето - подробности не разбрах, но драмата е голяма. И докато всичко беше точно с оценките, се появи една 3 по математика. Оправи я веднага, но от там разбрахме за драмата с бившето вече гадже.
Оформен е почти по всичко, даже искаше утре, да ходим и да го прибираме, но иска да сменя стаята в общежитието и чака становището, та най-вероятно ще остане до петък.
Имам вкъщи и една бъдеща шестокласничка - математиката ѝ е любимият предмет и ако го вкарат това с интегрираният изпит, предполагам, че ще го закъса яко Rolling Eyes

# 149
  • София
Харесвам сутрините ми да започват със смях. Супер сте. Ето моите 2,56 евроцента по темата "къде мааш гащи" - Where are you waving your pants?
И добавям за цвят една "гола вОда" - Naked water

Общи условия

Активация на акаунт