Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 659
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
По мои скромни наблюдения няма как да върне интереса към мат и природни науки, докато те се изучават в този си вид. Материал представен от главата за краката. Наблъскан толкова, че се препуска в часовете. Разтуриха специалните кабинети и лаборатории по химия, физика и биология, където се провеждаха практически занятия и където би могло да се зароди интерес. А сега работата е сетила се Мара...

# 121
  • София
Ще засилим интереса към определени предмети чрез вкарването им в задължителен изпит. Толкова е нелепо това, че дори не знам как да започна да го коментирам.

# 122
Ох, все нещо променят, настройват, пробват, иновират... Ама децата не стават по-грамотни, уви.
Доста отдавна не съм се включвала тук, ама ви чета. Макар и със закъснение, да честитя рождения ден на трите госпожици - здрави, щастливи и удовлетворени от живота да са!
Четох, че за гаджета е станало дума -и моята след един Еразъм пролетта, се прибра с гадже Laughing В едно училище са, но той е година по-голям. Приятно и разумно момче изглежда. От вас разбирам за екскузивност при този вид връзки, не сме го коментирали, ама изглежда да са си ексклузивни Laughing Преди малко му  направи торта за рождения ден, с която с най-добрия му приятел ще го изненадат утре вечер след 12 вечерта у тях, работата е опечена с техните.
Другото си е постарому, с ходенето на училище почти приключи. Утре и в сряда ще се явява на Кеймбридж, стиснете по един палец да покаже най-доброто от себе си. Че с тази любовна история са едни Радини вълнения сега и вместо да набляга да учи за изпита, тя се момее...
При някой друг предстои ли явяване за този сертификат? Струваше ми се рано да е тази година, но госпожата ни убеди с аргумента, че сега е моментът с най-много и силно изучаване на АЕ /с по няколко часа на ден са / и заяви, че може да ги подготви. В крайна сметка са 7-8 деца, които ще се пробват, дано успеят. Имам поглед над племеника, който в 10 или 11 клас си взе C2, но тези сега се явяват за B2, евентуално можело C1 ако някой заслужи. Аз такива надежди чак нямам,  на B2 ще съм супер доволна.

# 123
  • Варна
Ще засилим интереса към определени предмети чрез вкарването им в задължителен изпит. Толкова е нелепо това, че дори не знам как да започна да го коментирам.
Баш! Като стане задължителен изпит такъв интерес ще предизвика, че до космоса ще стигне.

# 124
  • София
При някой друг предстои ли явяване за този сертификат? Струваше ми се рано да е тази година, но госпожата ни убеди с аргумента, че сега е моментът с най-много и силно изучаване на АЕ /с по няколко часа на ден са / и заяви, че може да ги подготви. В крайна сметка са 7-8 деца, които ще се пробват, дано успеят. Имам поглед над племеника, който в 10 или 11 клас си взе C2, но тези сега се явяват за B2, евентуално можело C1 ако някой заслужи. Аз такива надежди чак нямам,  на B2 ще съм супер доволна.
То и да го заслужи, това С1 /с FCE/ не е същото като взето такова с CAE. Няма лошо да се яви. Този сертификат няма да й трябва за нищо, но е една външна оценка на наученото.

# 125
С малко закъснение-
 Честити да са рождениците🍀 здраве, късмет и сбъднати мечти🥳
По нищо не са оформени, нямат срочни/ годишни оценки. Да не казвам, че им готвят изходни нива по математика и ИТ / за тези знам, може и по друго да има😀) На 33-35 градуса - оставя се всичко за накрая😏

# 126
  • София
Честити рожденички! Да са здрави и с късмет!
Аз догодина съм с четвъртокласник, та следя темата с промяна във формата.
И моята ще се явява за сертификат. Казали са им, че вероятно ще и предимство като кандидатстват по разни програми в училище.

# 127
То и да го заслужи, това С1 /с FCE/ не е същото като взето такова с CAE. Няма лошо да се яви. Този сертификат няма да й трябва за нищо, но е една външна оценка на наученото.
Нищо не разбрах, въобще нищичко не ми говорят тези абревиатури. Как няма да й послужи за нищо? Ако има B2 не си ли е официален сертификат за нивото на езика?
Много глупаво похарчени 440лв ще са ако наистина е само "външна оценка на наученото" Rolling Eyes

# 128
  • София
Тя сега ще вземе сертификат FCЕ, който е сертификат за В2. Масово за университет или работа се търси ниво С1 /сертификатът на Кеймбридж за С1 е САЕ/, а освен това университетите искат сертификатът да е взет не по-рано от две години преди кандидатстването.

# 129
Благодаря,  Санака. Ами ако ми бе така обяснено, нямаше да се съглася, ама...свършен факт е вече.

# 130
  • София
Нищо, де. Моите деца взеха FCE в основното училище. За нищо не им послужи практически, ама е добре за самочувствието. Joy

# 131
И аз благодаря за обяснението за сертификатите. На моя племенник днес са му излезли точките за такъв сертификат, 210т., той е 11 клас, явно ще му вършат работа. Учи немски, но решил да кандидатства в уни в Англия.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 23:13 от laurentin

# 132
  • София
Рали, не се коси. Моите имат сертификати и за по-ниските нива. В тяхното училище всички се явяваха още от А2 нагоре - училището го организираше. Не беше задължително, ама като каже детето, че всички се явяват и то иска, плащаш таксата и се явява. Та, аз съм платила и още по-безсмислени сертификати и то по три пъти. Joy

# 133
  • European Union
Какво направихте, съоткачалки, нямате изчитане?!?
Моето дете чак сега си получи наградата за успешното НВО миналата година. Използвах, че не съм квестор на 7 клас и се измъкнах за няколко дни. Уговорката ни беше, какъвто език си избере да учи, там да ме води на екскурзия. Доволна съм много. Научила е езика от нулата до това да си говори с разни хора.

Върнахме се в неделя, два дни не мога да ви изчета. Исках да се изказвам по разни теми, но те всичките вече са остарели. Ще мине и без моето ценно мнение.

Малкият ще е шестокласник, но той вече си е избрал среднобалово училище, та интегрираният изпит не ме впечатлява особено. Аз съм толкова древна, че съм започнала работа по времето на старите матури, които бяха 6 часа и се сменяхме по две смени квестори, че не се издържаше. После минах през толкова промени, напъните на разните министри не могат да ме впечатлят изобщо. Друг ще дойде, нови глупости ще измисли.
Най-доволна съм от факта, че Денков не успя да се задържи достатъчно дълго, да направи учебната година от 1 септември. Останалото е преходно.

# 134
И моят син си е избрал училище, което за града е с приличен бал, но не недостижим и без допълнителни уроци, ще видим как ще е в пети и шести клас и тогава ще решавам да се застраховам ли.

Общи условия

Активация на акаунт