Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 650
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Но .. дано пък за опитните зайчета, оп, шестокласници, които ще са първи да е идея по-леко!

# 106
  • София
Ужас…
Колкото и да се отдават точните науки на част от децата, това ще е ненужен стрес.
Да не говорим, че просто ще лъсне цялата красота на прогимназиалното образование.

# 107
Колкото повече усложняват, на толкова по- малко хора ще им пука и съвсем ще го закопаят това образование. Те и сега всичко учено по природни науки го забравят предвид прекъсването 1 година в повечето училища. Не ми се мисли просто какво ги чака децата предвид материала 5-7 клас.

# 108
Днес гледам позитивно - моята хубавица ще се готви уж по биология и химия. Батко й ще я подготви по физика и е готова! Да ми е жива и здрава, все някъде ще я приемат. Няма да си развалям лятото с тези от МОН...

# 109
Е, те пак ще обмислят... Горките шестокласници и родителите им, няма да знаят нищо преди 1 септември.
second, не казвай, че ще потретваш Cold Sweat
Аз на есен имам петокласник, но не мога да го мисля от сега. Природните науки до тук му бяха по-силни от БЕЛ и дори от математиката. Като я няма историята пак добре. Всъщност вместо допълнителен английски защо не дадат допълнителен "Природни науки" и да оставят трите предмета заедно и в седми клас включително? Хем ще освободят 1-2 часа за БЕЛ и математика, точно в седми клас им е нужно, хем на когото му трябват природните науки за балообразуването ще се яви.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 18:06 от Mama Ru

# 110
  • София
Че то възможно ли е изобщо на 1 септември да промени изпита за 7мия клас, който започва на 15ти същия месец? Струва ми се не абсурдно, ами отвъд.
Тоя е толкова зловредно човече, че не знам как още го търпим!

# 111
И аз съм при шестокласниците, бъдещи седмокласници. За моя може и да не е зле, особено ако няма теза (ах, тази теза) и преразказ. Чудно ми е и какво ще стане с приемните изпити за НПМГ, понеже и той натам гледа. Но ще го мисля септември.

# 112
  • София
Възможността за интегрирани изпити е нормативно уредена от няколко години. Нищо няма да променя, просто ще прием със заповед друг формат.

# 113
  • Варна
Този интегрален изпит го мислят от 7-8 години. Поне аз от толкова знам. И все не могат да го измислят.
А този министър ми прилича на онези играчки, дето в кутийка има злобен клоун и като навиеш пружината, изскача от вътре. И той така - седи, кротува и току изскочи с някоя глупавина.

# 114
Ама той не е спрял откак се появи. Всеки ден все нещо мъдри.

Ей сега ми се появи и в канала на МОН. Започва така “Ако искаме да върнем интереса към математиката и природните науки трябва да обсъдим много мерки, в това число въвеждане на интегрални изпити и повече учебни часове. “

# 115
На мен ми изскочи една чуденка обаче.
Може и да греша, но на СМГ не им дадоха да си оставят отделния изпит преди години, заради НВО-то по математика, а при НПМГ така остана вратичката за собствени изпити по природни науки. Сега с интегрирания изпит дали няма да се затвори и тази възможност…
Ако евентуално не ги направят специализирани училища Thinking

# 116
За СМГ мярнах някъде, че го правят специализирана училище.

# 117
  • София
Ако не ги направят специализирани, ще се затвори, защото по наредба допълнителни изпити за прием може да има само по предмети, по които не се провежда НВО. Но ще ги направят специализирани, според мен. Това му е една от основните каузи.

# 118
https://www.facebook.com/share/1Qb6qoyoTT/
Според мен иска да отчете някаква дейност,  но колкото да кипи безмислен труд.

# 119
И аз току що прочетох новината. На есен ще съм с шестокласничка и петокласничка. Confounded Този министър няма ли да си ходи вече?!? Не знам обаче дали след първата година с интегралните изпити ще му харесат резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт