Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 648
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Това за "занимаването" го чух за първи път от средната ми дъщеря /явно при голямата не са се занимавали Joy /. Та да се "занимаваш" с някого означава, че имаш някакви отношения, по-различни от приятелски, но са без ангажименти. Демек, може да се "занимаваш" и с други междувременно. Joy Ако се разберете, че сте гаджета, вече е ексклузивно. Другото, което ми беше интересно е, че вече не късат с някого, а го късат.  "Скъсах го този". Човек се учи докато е жив. Joy

# 91
Добре, че ме образовате в темата, понякога се чувствам древна. Питаме се фразеологизми - не знае какво е "през куп за грош", аз пък не разбрах "дръж си конете" и така.

# 92
  • София
Това е от английски - hold your horses. Joy Означава "чакай", "задръж, "сопри се" у наше село. Убиват ме с тези буквални преводи. Joy

# 93
Да, точно. Включих и аз, ама късно, отнесох поглед с презрение Laughing
В графа буквални преводи имам и "прави смисъл", и още няколко такива. Laughing

# 94
  • В Страната на чудесата
Hold your horses Joy Joy Joy
А, късно се включвам. Satisfied

# 95
Прави смисъл ме побърква!

# 96
Добре, че сте вие да се пообразовам... Наборът май не се вълнува все още от момичета - странни били и нервни. Търсел сродната си душа моля ви се Smile Имало време до 17 години (ние с ММ сме заедно от 17 годишни и  това за него явно е някакъв предел)
При нас шестокласничката, повлияна от игрите, си "изхабява" парите... Заплашила съм, че ако още веднъж го чуя няма да има какво да хаби Satisfied

# 97
  • София
Ох, сегашното поколение върви с бисерите си явно. Вчера единият търси "постелки". Ставаше въпрос за обувки и се зачудих. Ако не знаете, стелките за обувки са "постелки" - постилат се в обувките за удобство на крака Joy

# 98
  • Пловдив
Според сестрата на набора стелките са "петички" Joy

# 99
  • София
Mama Ru и Malechka, честит празник с малко закъснение. Пожелавам на момичетата ви много щастие и радост.
Като ви чета за изразите на наборите ме успокоявате, че моята не е неграмотна, а модерна. Тези буквално преведените ме изкарват от равновесие. И уж аз доста се интересувам и съм в час, напоследък ме зарива с толкова непознати за мен думи, все на английски, че почти всяко изречение я карам да превежда. А тя ме гледа с пренебрежение, че не знам такива неща.
И моята си хабеше парите, докато не отказах да й давам пари за "хабене" и започна да ги "харчи".
Не знам дали ви се похвалих, че миналата седмица на азиатския фестивал я подтикнах да си говори с едни корейки (размениха 2-3 изречения) и сега постояно ми говори на корейски вкъщи. Разбирам я горе-долу колкото и като говори на български. Simple Smile

# 100
При нас вече има срочни и годишни оценки по БЕЛ, информатика, ИТ и музика. Няма все още по английски, математика, рисуване и ФВС, ама реално може да се каже, че са приключили още от миналата седмица.
Наборката ходи с малка дамска чантичка на училище и се прибира колкото да се преоблече и пак да излезе Nature Sunny

# 101
Уелкъм ту дъ джънгъл .. от догодина промяна на изпита
https://www.dnevnik.bg/obrazovanie/2025/06/23/4799219_ot_dogodin … chobox=1750684656

# 102
Е, те пак ще обмислят... Горките шестокласници и родителите им, няма да знаят нищо преди 1 септември.
second, не казвай, че ще потретваш Cold Sweat

# 103
Нееее тъкмо му казвах че е минал метър тая година 😂
Хубаво, лошо - поне е утъпкана пътека!

# 104
  • София
Jsed да му мисли... другите ще се напънем да й съчустваме.

Общи условия

Активация на акаунт