Стискам палци на всички кандидатстващи тази година!
За пускането - пускам. На пръсти се броят пръстите на преспиване без родители засега, в такива случаи много обстойно разпитвам кой ще бъде, къде ще бъде и т.н. и преценявам според имената. По-непокорните приятелки ги знам, а тя, като откажа преспиване у тях, не настоява. Иначе безброй пъти сме имали и ние гости с преспиване и при двете, че и по 3-4 приятелки съм посрещала, тя ходи също редовно. Но всичко може да се случи по всяко време и с всяко едно дете, колкото и да е добро, да ви кажа. Отдавам го на възрастта. Имам много лош опит с една нейна много мила и чувствителна приятелка, миналата година дойде на гости у нас, малко ненадейно с уговорка от днес за днес. Чухме се с майката, всичко точно. Нахраних ги, поприказвахме си и отидоха в нейната стая да гледат филм, нищо нередно не усетих. Бре, по едно време към 1 ч. чувам нещо тропане на врати насам-натам, излизам в коридора, гледам - моята носи леген. На приятелката й станало лошо, повръщало й се. Влязох в стаята да я видя, за да знам с какво лекарство да реагирам, ми то детето се поклаща напред-назад, забелило очи. Какво се оказа - била скъсала предния ден с гаджето, а моята все е душеприказчик по сърдечните неволи. Като затръгвала приятелката към нас, преляла в някакво шишенце от домашнярката на баща си и гаврътнала на екс - не повече от 50-60 мл, след разследването ми впоследствие, но досега не била пила алкохол. И едвам стои права, почти в несвяст. Казвам ви, побелях. Плискахме я, карахме я да повърне, ами не се оправя детето. Накрая ща, не ща се обадих на майката, защото не мога на своя глава да викам линейки и т.н. Дойде жената посреднощ, извинява ми се, то се чудех кой на кого трябва да се извини. Дъщеря ми каза, че дори не я е видяла кога е гаврътнала от шишенцето, склонна съм да й вярвам, и тя много се беше притеснила. Та така, ето, добро дете, родители вкъщи, но се случват и такива неща в тази възраст. Оттогава на тази тема съм с много повишено внимание, срам-несрам, като дойде някой вкъщи, питам дали носи алкохол. И разчитам да не ме лъжат в очите.
Моята сега си празнува рождения ден на вилата, през деня бяха на басейн с приятелки, после вкъщи. Увещаваше ме да няма възрастен, но баща й е отишъл към 10:30, че аз пътувах. Просто след тази ситуация откровено казано съм на тръни. А иначе сестра й на тази възраст ходи с приятелки на вилата сама, но такива неща не се бяха случвали преди това и не съм се и замисляла.