Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 15 376
  • 562
  •   1
Отговори
# 510
Ох, аз не веднъж ами два пъти съм го губила. Веднъж в Южния парк, веднъж на морето. Няма такъв ужас! Нали знаете, има една май арменски поговорка " И ако някога закъсняваш да се прибереш, дано ти се е случило това, за което си мисли жена ти, а не това, което мисли майка ти!" Или нещо такова беше.
Покрай нас пък доста седмокласници и имам чувството, че отново изживявам онзи ад от миналата година, дори мисли за местене ми са се загнездили в главата. Но тя миналата година беше толкова лоша. Майка ми почина, а те с набора бяха много близки, та тя си го почти отгледа и сега го виждам как плаче когато отидем в къщата. Не че аз не, но на нас някак не знам скрито ни е позволено да тъгуваме.

# 511
Моето момиче иска с нас на почивка. Не иска без нас, не иска на лагер.

# 512
  • София
Ние сме губили така дете на проятелка, на Дюни, огромен плаж, малката я няма, и виждаме джапанките до морето. Гледаме във водата, да видим там ли е, тя на около 7-8, умирах от ужас да не видим как вълните подхвърлят тялото.....оказа се, че тя е вървяла и стигнала до спешна мед помощ на около 600-700м по брега. Та направо...не знам за майка й, но аз бях побеляла.

# 513
Мале Санака, метнах едно око там на другите страсти и точно на твоя пост попаднах за прогнозата за 2 АЕГ и пак се ошашках Simple Smile тююююю ...няма да се спи спокойно до 21ви...

Моите искат да си ходят с нас, но си имат компания и затова няма драми. За чужбините изобщо не отказват, дори зор дават

# 514
  • София
Споко, ще му стигне на момчето. Нищо, че всички с бал за СМГ изведнъж се засилиха към 2АЕГ. Joy

# 515
  • София
Да и на мен ми е страноо, деца с висок бал само за 2АГ говорят, тя е хит тази година.
Санака, при по ниските балове, 350-370 там дали пак ще се вдигнат с 10-на т. от миналата година. Питам за приятелка

# 516
Sanaka, заради теб е този наплив. Щом ти си го избрала, и то два пъти, не може да е лошо 😁
И аз помагах с реденето на приятел, а прогнозите балове ги пратих поне на двама. Мисля, че се отчетох и тази година, да не излизам от ритъм догодина.

# 517
И аз така миналата година, като видях, че Санака си записа детето във ФЕГ, си викам добро ще да е, не сме сбъркали. И после като го премести в 2АГ малко увесих нос Wink

# 518
  • София
Да и на мен ми е страноо, деца с висок бал само за 2АГ говорят, тя е хит тази година.
Санака, при по ниските балове, 350-370 там дали пак ще се вдигнат с 10-на т. от миналата година. Питам за приятелка
Чак с 10 може би не, но с около 7-8 вероятно ще се вдигнат.

Ох, бе хора! Joy

# 519
На моята приятелка детето иска НПМГ и сигурно ще я приемат на първо желание - дано! На второ са писали точно 2 АЕГ Simple Smile

# 520
Ами шанс за някой с не толкова висок бал, очевидно.
И аз се опитах да помогна на познати украинци, детето завърши 7 клас, но е слаб ученик, да попадне на приемливо място, ама майката се е хванала за определени специалности, за които не му стига балът и не й увира главата, хем не разбира механизма на кандидатстване. Накрая заради нея момчето ще се окаже в най-нискобалово училище с лоша дисциплина и липсващ учебен процес. Преди две години така една амбициозна майка не ме чу какво й говоря и детето й си загуби мястото в хубава паралелка при нас. Звъня, моли се после, ама подир дъжд качулка. Не хвана дивото, но изтърва и питомното

# 521
  • София
Вярно в момента всеки втори пост в седмокласната освобождават място в СМГ в полза на 2АЕГ. Притесних се за СМГ-то. Ще вземе да му се срине балът и кво ще правим тогава? Joy

# 522
Санака, аз да те питам в нашата си тема, нали има списък училищата, където може да бъдат насочвани ученици, пък после в протоколите има и други училища включително от езиковите. Това не е ли нередност?

# 523
  • София
Списъкът е само за професионалните гимназии - за подходящите за такива деца професии. Иначе имат право да бъдат насочвани и в профилирани, а за тях няма такива ограничения, съответно няма списък.

# 524
Не съм чела нищо друго, само тоя пост за прогнозата и се шокирах. Викам си да пререждаме желанията 😂 щом всички искат там, да си пишем испанската

Общи условия

Активация на акаунт