Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 436
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Аз head много ги харесвам, също. Наборката беше с такава 4-7 клас и е страхотна. Но за 8 клас си избра чисто черна, може би скечърс. Няма следи от употреба засега. Ще си кара с нея догодина, не се е и удумвала за нова.

# 601
  • Sofia
Наборката е с Nike, но не от най-големите (има и такава). Едва си събираше учебниците и тетрадките с 5 предмета, не ми се мисли в 9 клас. Но кой мисли за това сега - едва в началото на ваканцията сме Smile
За малко се беше напрегнала, че нищо не помни от химията, но оставихме тези мисли за по-нататък Laughing

# 602
  • София
Моят ми 'открадна' една служебна раница и  с нея разнася лаптоп до училище. И има още една, черна разбира се, която влачи в дните, когато не носи лаптоп. Тази втората вече е на 3 или 4 години и леко почва да се прокъсва. Не знам дали ще иска нова раница.

От два дена е с рана на коляното. Паднал с колелото.  Гадно е, дълбоко е, доста голямо, но е само това. И добре, че е само това. Щото отново е бил без каска. Аман. Ние с баща му дуднем редовно да се взимат каска и наколенки, а никой от тримата не го взима присърце.

# 603
Моето миналото лято падна от пениборда и се сдоби с рана на коляното, която за съжаление остави белег. Нашата улица е стръмна и по нея кара. Каска поне имаше.

# 604
Наборката не кара колело от две години, защото съм ѝ казала без каска да не си и помисля да се качва на колелото. Красотата за нея е по-важна Wink С малката все още си караме всеки ден двете с каските. И сама да съм, пак си слагам каска. Не робувам на външен вид за сметка на сигурност.

# 605
Върнахме се от екскурзия всички Simple Smile
Резултата - нбора започва да учи немски.
Много му хареса искал там да учи след гимназията.
Започвам да проучвам как се кандидатства в чужбина -приемам помощ всякаква.
Раница - моя ползва Ташевка. Железни са, но далеч от модерни.

# 606
  • София
Благодаря за идеите, мацки. Тази вечер ще ги обсъдим.

Раницата на набора е Nike- черна с надпис- супер безинтересна за мен, но за него top.

# 607
Sisill, хайде на есен с песен в ИЧС-то на немски. Моят вече се разбра с едно приятелче, но с 3ма ще е по-весело. Grinning
Приятелчето живот и здраве го чакаме и него в НПМГ (чакаме класиране).

# 608
Върнахме се от екскурзия всички Simple Smile
Резултата - нбора започва да учи немски.
Много му хареса искал там да учи след гимназията.
Започвам да проучвам как се кандидатства в чужбина -приемам помощ всякаква.
Кандидатства се най-добре с фирма консултант - Едланта, Интеграл, Скай лайн /да не се бърка с тортите, но всъщност не пречи Wink /. Всички тези фирми имат или участват ежегодно в изложения в София за образование в чужбина. За езика - Гьоте институт.
Къде бяхте на екскурзия?

# 609
От предучилищна до 7 клас - с една разница, Dakine, желязна Simple Smile Обаче раницата нали все пак е аксесоар Joy, от 8 клас в гимазията е с тъмносива Nike.

В началото на ваканцията сме, обаче аз вече съм се напрегнала, защото синчето е като лалугер, залепен за екрани. Ужасен ужасон.

# 610
Faviana мерси - другата седмица ще се свържа да ги разпитам.
Бяхме в Германия, но ходи и до ЦЕРН, до Париж... пообикаляхме.
Реши, че иска да учи в Германия.
jsed какво е ИЧС?

# 611
  • В Страната на чудесата
ИЧС = Институт за чуждестранни студенти
Предлагат и езикови курсове:
https://deo.uni-sofia.bg/%D1%87%D1%83%D0%B6%D0%B4%D0%B8-%D0%B5%D … 0%B8%D1%86%D0%B8/

# 612
Моята е с Dakine, черна. Преди това ползва упорито една моя служебна, за лаптоп. Тази на Dakine е доста добра изработка, според мен, но още предстои да видим колко ще изкара.

Итео8, все едно моята си описала...Показва се от стаята, само когато е гладна. Направо не знам какво да я правя. Ужас.

# 613
Да задам един глупавичък и подранил въпрос, но балообразуването в БГ Университети, като пише удвоена оценка, означава например 2*6?? Няма преобразуване на оценките в точки както в седми клас?
И като се вземат оценки от диплома, се взимат оценките от кои класове? Средно аритметично?

# 614
И аз ги мисля отсега тези оценки, разбрах от коментари в групата, че се вземат оценките от 11 и 12 клас за дипломата, с която ще се кандидатства.
Но си мисля- моето момче изучава компютърна специалност, профилирано обучение. В 10 клас последно ще изучава напр. биология, химия, история и т.н. Един ден, ако реши да учи медицина напр., ще му вземат оценките от дипломата за 10 клас? Не ми е много ясно това, може би някоя майка с повече опит да обясни.

Общи условия

Активация на акаунт