Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 432
  • 756
  •   1
Отговори
# 630
Права си, но това са случаи, които си плачат за  жалба и проверка, най-малкото заради злоупотреба със служебно положение.
Служебните бележки ги разпечатват в училище, така че ако ученикът не си е сменил паролата на теория могат да влязат в профила му и дори да променят желания. Ама си е вече подсъдно. В моя град имаше 6 СУ с 14 паралелки общо, тази година са 4 с 10 паралелки, като за три училища има достатъчно кандидати ( минимален бал над 350) и поне за едното знам, че не държи да си запази учениците. Извън тези вече 4 СУ с прием 8 клас добави МГ и АЕГ и другото са професионални гимназии. Просто няма такива условия за злоупотреби, нищо, че учениците ни са едва 10% на тези в София. Но пък в малък град в областта има 1 СУ а една ПГ и да, вероятно там гледат да си вържат бройките и е възможно да има злоупотреби.

# 631
  • Пловдив
На мен познати учителки ми звъняха, когато разбраха, че набора ще учи/учи в Правец - ако не се чувствал добре там, винаги можело, да си го "прехвърлим тук".
Половин месец стана, откакто се прибра и много се караме Rolling Eyes Придобил е навици, които адски ме дразнят и говорим постоянно с баща му, за това, че такова поведение не е приемливо вкъщи.
Снощи пак надълго и нашироко говорихме за реда и това, че е редно, когато излиза, поне да звънне и да каже Sad Иначе пък си спазва вечерния час и не закъснява.
Храни се основно с плодове, зеленчуци, таратор и яйца - в чудо се виждам и устата ме заболя да обяснявам, че е хубаво и мръвка да хапва (сестра му пък е точна противоположност - тя яде пържоли с гарнитура от кюфтета и палачинки с пилешко и кебапчета Joy)
Дребен е за възрастта си и много слаб - ребрата му се броят направо. То не, че и аз навремето не бях клечка - даже имах ултиматум в 2 или 3 курс, за месец да кача 10 килограма, иначе щяха да ме вкарват в болница. Баща му и той пиел разни добавки за апетит, та може и нещо наследствено да е.
Според педиатърката - нямало повод за притеснения, но като му гледам наборите - ми той като детенце пред тях.

Раницата му е моя, служебна (аз съм с такава вече 10 години и не е мръднала). Питах го, не иска ли да в сменя - в никакъв случай, била му много удобна, защото събирала и лаптопа, и учебниците.
Сестра му и тя е с такава, но друг цвят - щом на нейното темпо издържа целия пети клас - броя я за "желязна".

# 632
Места при нас има само в гимназии, които не могат да си запълнят бройката, а и са мъжки, пък и не познавам никого в тях. Дори приличните гимназии от средния ешелон, разбирайте тези, на които минималния бал е около 180- 200 си запълват класовете и няма текучество - рядко се отваря място.

# 633
sweet_maniche, аз направо оферирах завръщане у дома за 9 клас. Имам няколко сериознои довода в тази насока. Училище все щяхме да намерим подходящо. За съжаление при нашия младеж имаше обратен ефект. Не иска и да чуе за друго. Най-добре си било в общежитието с приятелите. Не че в нашия град няма пак 100 приятели, ама...

# 634
sweet_maniche това с храната ми е болната тема. Преди малко минавайки край кантара се качи 47 кг 1,72 беше висок преди месец се мери, ама ми се струва че е повече. За ядене яде нищо и половина. Вчера от едно печено бутче изяде само половината и една краставица. Това му стигало. От една багета от големите яде цяла седмица...

# 635
  • София
При моя е обратното. От средата на 7 клас стана малко плашещо положението с храната. Поне за мен де. Не бих искала да е с наднормено тегло. Сутрин става и веднага се оглежда за закуска. Ако е в нас, през час рови в хладилника…
1.72/70 размери.
От две седмици ходи на фитнес. И колело кара, надявам вече с каска.

# 636
  • София
Гледам вече за след 12клас мислите. Ние с щерката сме в Милано, обикаляме, ама все едно я влача по павета. Как тия деца не им се разхожда....вчера в книжарницата изкарахме час, излязохме с книга и 2 диска.
Днес разходка до Como...е, много ходене...чакаме Вторник Оливия Родриго
Исках снимка да кача, ама явно е специфичен формата.

# 637
  • София
Звучи безумно, но и аз непрекъснато рефрешвам дали има класиране.

# 638
И аз Simple Smile

# 639
  • София
И аз. Даже ми се иска да можех и в инфоприем да рефрешвам. Simple Smile На мен денят, в който излезе класирането беше един от най-страхотните в живота и сега ми е сладко носталгично да следя със сегашните седмокласници.

# 640
  • София
Хич не ми е носталгично. Още съм стресирана от всичкото рев миналата година. Никога не съм се чувствала толкова безпомощна.

# 641
И аз чакам класирането, но по други причини. При нас отрязаха паралелки, три от които във училища със среден и висок бал и по-момичешки и две в по-ниско балове училища, но едната отново момичешка, а професионалните гимназии в по-голямата си част са момчешки. Квоти няма. И лично аз очаквам това да вдигне бала по веригата на всички училища. Да видим ще позная ли.

# 642
Аз отскоро също надничам в двете теми (тази и 7-класната), защото пусках желанията на една много близка девойка. Сега постоянно рефрешвам Инфоприем, защото детето хич не е с добри резултати и се надявам на голяма доза късмет при нея.
Живот и здраве, догодина ще пускам и рефрешвам за моята втора девойка. Grinning

# 643
Да ви кажа какво сънувам аз тази ранна утрин.
Излиза класиране и моя момък класиран в някакво 72 СУ, което съм сигурна че не съм вписвала в желанията. Просто се мъдри там някъде на 4-5 място. Почвам да рефрешвам, да проверявам от къде се е взело това..
от 5,30 до сега се кокоря и рефрешвам наистина. Егати шока!

# 644
  • Sofia
Аз в деня на класирането миналата година имах писмен държавен изпит - 4 часа. Когато излязох от изпита, вече беше излязло класирането - лишиха ме от рифрешването. Сега пак се вълнувам.
До онзи ден чаках първо класиране в СУ за приятелката на сина ми, преди това рифрешвах susi за негови оценки от изпити, а по-преди това чаках резултатите на седмокласниците, сега чакам тяхното класиране... въобще как се живее без рифреш Laughing

Лошо направиха с това по-ранно пускане на резултатите и то в почивен ден - изостриха на всички нервите в очакване същото да стане и с класирането.
second, ще чакаме второ - ти си гърмян заек, знаеш, че то е по-меродавно.

Аз съм класна на 7 клас - освен, че имам впечатления и от двете немски, съм дърта форумка (макар вече да не пиша толкова често, но пък не спирам да чета) и имам мноооого изчетен материал за различните училища. Няма да ви казвам колко и какви дълги разговори проведох с родители на мои деца докато редяха желанията. ММ взе да се мръщи при всяко ново позвъняване.

Общи условия

Активация на акаунт