Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 430
  • 756
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Lúthien, благодаря за темата с ваканционно настроение Flowers Hibiscus

Mama Ru, да ти е жива и здрава девойката, да бъде уверена и смела! Flowers Hibiscus

Malechka, да са живи и здрави девойките ти, да бъдат борбени, уверени и постигащи целите си! Flowers Hibiscus

Наборката редовно кани приятелки у дома, с преспиване, докато нас ни няма. Баткото обаче е контролата Joy Наборът нито е канил някого, нито е ходил у някого, не е изявявал желание. Прибира се по тъмно, защото на игрището имало лампи и виждали топката Joy

Не са изявявали желание да опитат алкохол, дори и кафе. Помня, че в 7.клас баткото поиска капучино за пръв път.

Днес ми е много, много морско, не знам защо. Сега си чета сама на себе си конско, че не исках вила на моренцето, когато ММ предлагаше  - не съм била обичала да ходя на едно и също място, така твърдях тогава Joy

# 61
ЧРД на малката Ру и на близначките на Малечка! Здрави, борбени и с много късмет! Flowers Four Leaf Clover
И на мен ми е морско, ама ни водиха с наборката да вадим мед вместо на море Animal Bee Добре, че беше прохладно поне.

# 62
Благодаря на всички за милите думи.

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 22:20 от Mama Ru

# 63
Честит рожден ден на всички госпожици Grinning Да са живи, здрави, разумни и щастливи!
Мама Ру много е красива Heart Eyes

# 64
Честит празник на близначките на Малечка! Да са здрави, успешни, щастливи!
Голям ден за темата, 3 наборки днес имат рожден ден. 21.06 е рекорд.

# 65
  • В Страната на чудесата
Лутиен, благодаря, че неуморно се грижиш за нас да сме информирани и да си имаме уютно местенце! Two Hearts

Мама Ру, Малечка, да са ви здрави и засмени момичетата! Да вървят напред любопитни, търсещи и  намиращи, мотивирани и удовлетворени! Birthday

Накратко за набора - той дума не обелва ни за литература за четене, ни за нищо.
Така се сгромоляса тази година от мързел, че не е истина...
Държи там положението по БЕЛ, английски и физическо. Останалото - тотал щета.
Миналата година по това време имахме драма с учителя по програмиране.
Тази година ми се заформя дежавю с учителката по музика. Ще видим дали няма цяло лято музика да учим. Mr. Green

Иначе ми е много миличък, може още да си го гушка човек, и вкъщи помага, а бе, добро дете е много, ама с тоя пусти мързел в училище на глава май няма да излеза...

П.П. Мама Ру, успях да зърна девойката, душата ми напълни, как точно си й подхожда името. Simple Smile Heartpulse

# 66
  • София
Mama Ru, прекрасна, прекрасна ти е девойката! Heart Eyes

# 67
  • София
Ау, изпуснала съм рожденичка. И тя, и другите две дечица да са живи и здрави.

Моят чака оценки от тестове. Ще го изпитват по един от специалните предмети,
Има няколко срочни/годишни оценки. Но има и предмети без оценки.
Но и при голямата е същото - очакват се минимум 5 изпитвания тази седмица. Тя е оформена само по музика.
Да сме живи и здрави. Все някакви оценки ще се появят.

# 68
Тъй като за нашия осмокласник ваканцията продължи през цялата учебна година, сега ще трябва да запълваме дупки по математика. Ще ми помогнете ли да се ориентирам в морето от издателства, кой учебник е най-добър за самоподготовка, с подробни обяснения и от къде да си изтегля задачи с пълни решения?

# 69
Morena2024, ако откриеш такъв, моля сподели.

# 70
Morena2024, ако откриеш такъв, моля сподели.
Нощес се мъчих с класното, на което е ударил дъното. Първоначално задачите ми изглеждаха невъзможни, защото, честно казано тази година и аз зарязах всичко. Но след много ровене за подобни решени задачи и с помощ от chatgpt, успях да ги разбера. Оказа се, че не е чак толкова страшно, ако не си пропуснал предишните уроци. Жалко, че младежът и госпожата не си допаднаха взаимно и това се отрази на мотивацията му. И той има огромна вина, защото обича да провокира с разни "смели" изказвания, но има учители, които успяват да са на негова вълна и не му се връзват.  Ти, като учител, как се отнасяш към такива  деца, които уж са умни, но не умеят да разберат, че поведението им се отразява на отношението на по-строгите учители към тях, респ. и на оценките. Получи се омагьосан кръг, защото като видя, в началото на годината, че го реже, прекалено от точки на задачи с верни решения, каза: "Няма смисъл да уча, тя никога няма да ми пише 6" и така се отпусна, че в края на годината ниските оценки вече са съвсем заслужени.

# 71
Я, колко рожденици сме имали Simple Smile
Малечка, с малко закъснение, честити да са. Да са здрави, да успяват. Flowers Four Leaf Clover

# 72
  • Пловдив
Честити да са момичетата на Mama Ru и Malechka!  Здрави, щастливи и удовлетворени да са!
Наборът е оформен по повечето предмети, остава във вторник да го изпитат по БЕЛ за 6 и ако успее там, ще взима стипендия догодина.
Относно алкохола - накарах го една вечер вкъщи да пробва, за да си знае границата. Не успя 1 бира да изпие и констатира, че безалкохолната била по-хубава Joy
За цигарите е на мнение, че са пари на вятъра Stuck Out Tongue Winking Eye Говорила съм им много по темата, защото аз самата съм бивш пушач, надявам се, никога да не в започват тази гадост.
На лагер без познати деца беше за пръв път на 11 и оттогава всяка година ходеше на същия лагер, но тази година отказа, защото на същото място и по същото време ще почиваме и ние Joy
За догодина мислим, да го запишем на лагер в Австрия (има възрастово ограничение, а той 15 ги навършва септември).
Снощи ми се обади, да ме пита как да си сготви ориз. Като му обясних, че трябва да го изчисти от реди това, реши, че ще отиде до някое заведение и ще си поръча порция за вкъщи Joy От сега си поръча, на 30 като се прибере, да го чака нещо сготвено и таратор Joy

# 73
Morena2024, обичам умни и любознателни деца, не обичам отворковци, които само се правят на интересни, нямат възпитание, демонстрират неуважение. Не викам, не обиждам и се отнасям с уважение към всеки един ученик. Стремя се да помогна и да дам на тези, които проявяват усърдие и желание. Другите - да се оправят. На сила не можеш да дадеш на никого. Но, ако двама са между 3 и 4, но при единия е имало старание от негова страна - ще дам, на отворкото също - според заслуженото, обикновено няма да му дам.
Моята щерка сама се оправя тази година за тройка по математика. Това й е капацитетът, но и толкова да се справи е добре. Лятото ще пробвам да поработим (имаше желание) да видим ще успее ли догодина малко да си повиши успеха. Чудя се дали да не заложа направо на някои задачи за девети клас. Принудително сме градски, ще разнообразим лятото като го прекара с полза - ще ходи на курс по френски, ако се сформира група, ще се занимава със снимки и обработката им, ще прочете няколко книги, ще опресним руския... За съжаление, няма приятелки, с които да излиза.
sweet_maniche, има и изчистен ориз, не е нужно да го чисти. Не помня от кога не съм чистила ориз, не ми се налага.

# 74
Да са живи и здрави рожденичките! Много успешни!

Общи условия

Активация на акаунт