Осмокласници 2024/2025 - тема 9 - ваканционна

• 25 670
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Най-добрата седмокласна тема беше, когато средната дъщеря на санака кандидатстваше. Розмаринът ли тръгна тогава, бЕлото ли - не помня. Но от там хем можеше да се научи нещо, хем беше супер разтоварващо. И стихоплетци имаше.
Снощи четох, четох и не разбрах как точно ще се оценява социално-емоционалното развитие ученическо.

https://www.gov.bg/bg/prestsentar/zasedaniya-na-ms/dneven-red-na … t-na-09-07-2025-g
" Съществен акцент се поставя и на оценяването - както на учениците, така и на учителите. Променя се философията на изпитването на децата - от проверка на фактологични знания към оценяване на уменията, свързани с реалния живот, критичното мислене и социално-емоционалното развитие. Този модел ще помогне за проследяване на личния напредък на всяко дете, за установяване на неговите силни и слаби страни, с които да разгърне цялостно потенциала си."
Изобщо целият проект  ми прилича на Напънала се планината и родила мишка.

# 571
  • София
Цвети, виж по спортните клубове дали няма някое свободно място за тийн - Мачирски, Атмосфера (те имат и водни занимания с каяк), волейбол в Геритидж в залата на Левски, за тези се сещам на прима виста

Благодаря, сега ще ги прегледам Simple Smile

# 572
Цвети, повечето спортни школи си продължават и през лятото. Нашата дори се готви двойно сега, преди европейското и децата са два пъти на ден на тренировка. И няма проблем начинаещо дете да започне. Намират му занимание. Да не говорим, че си създават една много здравословна социална среда, стават задружни и се подкрепят децата.

# 573
В моя град спортните школи ги домързява през лятото. Организират от общината заедно със спортните школи нещо през лятото, но то докъм 15 юли. Ние сега сме на море и ще работи с устройство после, няма избор.

# 574
  • София
Вярно в седмокласната достигнаха нови висоти. Това с тъпите деца в провинцията ме остави без думи направо.  Ние си имахме кофти период, но такова чак нещо не е било. Я вижте колко сте готини всички.

# 575
Майчина гордост и себеутвърждаване.

# 576
  • София
Аз да дам поздрави от Виена, ама не за друго , а за да развеселя темата. Тук е леко хладно, мрачно, превалява....но е меко, лятно време, в никой случай не е студено. Направо глътка свеж въздух след жегите в София. "Родихме" се един вид .... Будя се тази сутрин, леко ръми ... но много приятно меко време.  Но ни пуснаха парното, в апартамента .. хора !  ..Joy Парно имаме юли месец. Joy  ...да не измръзнем... Grinning

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 12:12 от Cabo San Lucas 40

# 577
Аз спрях да я чета. Попреглеждах я заради приятелски дечица в седми клас, най-вече заради статистиките на sanaka, но те вече си подредиха желанията. Обаче скромната ми извадка на познати деца от е с доста ниски резултати. Само едно е с резултат, които ще му стигне за където пожелае, а останалитите...даже май не успях да дам много адекватни съвети. Много ескалират емоциите в такива периоди!

Споделям едни "академии" за тийнове, на които попаднах. Звучат ми много интересно и със сигурност бих го натирила набора, но точно в периодите на академиите пък ни няма:
https://jagadamba.bg/mujki-zakoni-lager-2025/

# 578
Cabo, покрай вашия свеж въздух се сещам за свекървата и снахата, които копаят в градината на жегата,  "е, снахо, лесно ти е на тебе, като ти стане топло докато копаеш, отиваш под крушата на сянка и готово, а питаш ли я щерката на морето какво и е". И аз така, слънцето пече, един чадър само.

# 579
За всяко дете ще се намери училище, стига реалистично да преценяват възможностите на детето. Ако всички можеха да влязат в желаното елитно, то нямаше да е елитно. Важното е да е спокоен класът и децата да са добронамерени, а такива има и извън елита, просто е въпрос и на късмет какви деца ще се съберат.

# 580
  • София
Мамчета, помня, че миналата година редих училища с бала на децата и ми даваше в кое училище могат да влязат. Някой помни ли как и къде мога да я намеря?

# 581
Имаше едно приложение, не за всички градове имаше възможност, но с данни на детето ставаше. Мисля че беше нещо от сорта "Изпитай ме" или "Класирай.ме"

# 582
  • София
Имаше едно приложение, не за всички градове имаше възможност, но с данни на детето ставаше. Мисля че беше нещо от сорта "Изпитай ме" или "Класирай.ме"
Намерих, много ти благодаря. Помагам на една приятелка и редим с нея Simple Smile

# 583
То е на база миналогодишното класиране и е ориентировъчно.

# 584
В никакъв случай не е реалистично на база на сегашните резултати. Най много да подведеш приятелката

Общи условия

Активация на акаунт