Какво повече НЯМА да купя - 28

• 10 639
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
Трябва ли да се пазят кутиите на продуктите, купени от дм? Вчера купих някаква корейска козметика на дъщеря ми - кушон на миша. Направи зверска алергична реакция. Но пък не пази кутията

# 31
  • Пловдив
Трябва ли да се пазят кутиите на продуктите, купени от дм? Вчера купих някаква корейска козметика на дъщеря ми - кушон на миша. Направи зверска алергична реакция. Но пък не пази кутията

Искаш да върнеш, пък не пазиш кутията? Не разбрах питането...

# 32
Аз не виждам защо продавачът трябва да приеме стоката.
Първо, тя не е просто разопакована, а е отворена и е бъркано в мазилото. И второ, алергичната реакция, ако не е масова, а това явно не е така, не е дефект, а е проблем на алергичния. Хора с алергия към бадеми например може ли да върнат тортата с бадеми от която имат алергична реакция?

# 33
  • София
В ДМ се връща само с касова бележка, не искат кутия.

# 34
Аз не виждам защо продавачът трябва да приеме стоката.
Първо, тя не е просто разопакована, а е отворена и е бъркано в мазилото. И второ, алергичната реакция, ако не е масова, а това явно не е така, не е дефект, а е проблем на алергичния. Хора с алергия към бадеми например може ли да върнат тортата с бадеми от която имат алергична реакция?

Очевидно политиката на магазина го позволява, не коментираме дали е редно или не.
Антония, благодаря за уточнението. Говоря за картонената кутия на стоката.

# 35
  • Пловдив
Черна станция и аз скоро разбрах, че може да се връщат ползвани продукти и не останах очарована от този факт, та вече много внимателно оглеждам преди да купя от там.

# 36
  • София
Да, странна политика имат. Връщат нещата обратно за продажба, вместо да ги бракуват. Тези, които са видимо ползвани, обикновено ги слагат при намалените продукти. Веднъж върнах парфюм и после видях, че са го върнали обратно с 20 % отстъпка. За такъв тип продукт бива, но за декоративна козметика за мен е недопустимо.

# 37
Връщат я в продажба? Това въобще не е ок.

# 38
Навремето имах позната продавачка в магазин за козметика. Ползваше червилата отстрани, отгоре повърхността оставаше гладка, не личеше, че някой е опитвал червилото.

# 39
Аз съм връщала фон дьо тен в ДМ, защото не ми пасна цветът му. Не искат обяснения, просто отиваш и го връщаш.

# 40
На мен веднъж една служителка ми се сопна, че първо трябнало да види дали става за връщане. На свой ред аз и се сопнах, че на самата бележка пише, че става. Омекна веднага и направи връщането без повече коментари.
Продуктът беше неразопакован, дори още с пищялката. Не бях видяла съставка, която избягвам.

# 41
Май темата ще се сдобие с подтема "откъде повече няма да купя" - това връщане на ползвани козметични продукти и повторната им продажба е безобразно. Нито бих върнала такъв продукт, нито бих купила.
И съвсем по темата - не бих купила препарат за съдове Ехо балсам.
Понеже рядко мия нещо на ръка, го взех да заместя един червен Fairy, който ми боядиса, та едва изпрах, бяла текстилна салфетка в опит да премахна мазно петно. Е, използвах го за около 3-4 седмици, а същото количество Fairy използвам няколко месеца, при това наистина по малка капка на гъбата, а от Ехо-то се налагаше все да добавям и то не малко количество. 

# 42
  • Mediterraneo
Изобщо не вярвам, че ДМ връщат в продажба върната декоративна козметика, някой го каза и всички повярваха. Такава голяма верига. Нещата се бракуват. Щом си залагат репутацията с подобна политика, не вярвам да се излагат с продаване на ползван крем за лице.

# 43
Аз пък пробвах да заменя Fairy-то с Pur, точно два пъти се пробвах да го използвам преди да го дам на майка ми.

# 44
Вече не го сменям, но и не купувам червено - сегашното е жълто. Най-добре би било да е безцветно или поне бяло, ама няма...

Общи условия

Активация на акаунт