Какво повече НЯМА да купя - 28

• 70 628
  • 558
  •   3
Отговори
# 60
Сигурно е с титаниев и цинков диоксид - те така стоят като гипс и се размазват със зор.

Да, така е. За бебета обаче не се препоръчва слънцезащита с химически филтри (тия, които попиват меко и леко) и не знам дали за под определена възраст се произвеждат, разрешени са по българските стандарти, други слънцезащита, освен такива с физически филтри, които оставят това бялото. Естествено, възрастен човек, който има някаква суета, може и да не ги ползва.

# 61
  • Deutschland
В детската градина искаха да отнесем слънцезащита за децата и то само и единствено детските  Sun dance 30 или 50 фактор. Аз купих 50 за моята госпожица и при все че всеки път на слънце почервеняваше като раче, сега проблем няма.
По темата мъжа ми донесе мляко за тяло за деца Здраве от българския, ами пълен е с вредни съставки. Ухае невероятно обаче, но не смея да ги намажа.

# 62
В детската градина искаха да отнесем слънцезащита за децата и то само и единствено детските  Sun dance 30 или 50 фактор. Аз купих 50 за моята госпожица и при все че всеки път на слънце почервеняваше като раче, сега проблем няма.
По темата мъжа ми донесе мляко за тяло за деца Здраве от българския, ами пълен е с вредни съставки. Ухае невероятно обаче, но не смея да ги намажа.
Бихте ли споделили за кои вредни съставки трябва да внимаваме и да следим в продуктите за слънцезащита?

# 63
Физическите (минералните) филтри на практика са безвредни. Химическите може да причинят алергии, откриват връзки между някои от тях и хормоналните нарушения и ракови заболявания.

# 64
  • Deutschland
Ето състава на млякото Здраве.

Paraffinum Liquidum (Mineral Oil) - Ползва се за хидратация, но може да запуши порите при някои хора.
BHT (Butylated Hydroxytoluene) - Използва се като антиоксидант, но е свързван с опасения относно безопасността.
Phenoxyethanol - Консерванти, които могат да предизвикат алергични реакции при чувствителна кожа.
Parfum (Fragrance) - Може да съдържа много химикали и да предизвика алергии или чувствителност.
Алкохол....

# 65
  • София
Не знам дали някой има проблем с този модел кухненска ролка на Perfex в последно време: Open Mouth

Втори пореден път купуваме от нея и не знам защо, но хартията се къса и цепи спонтанно и твърде лесно! И не, дори със сухи ръце (не с мокри) пак се къса бая лесно. Open Mouth

# 66
  • София
Долен чаршаф с ластик от English home, ползван 2 пъти и пран 2 пъти, стана на отвратителни твърди топчета. Толкова ниско качество от турски производител, не съм виждала. Иначе беше опакован с панделка, на търговски вид са го докарали... За боклука е..
Скрит текст:

# 67
Тези чаршафи са от много лигав плат.От English home имам от хасе, памук, с ластик не е мръднал 3-4 г.

# 68
Топчетата означават, че в тъканта има синтетичен или изкуствен материал (не помня кой точно ги образуваше, някой по-сведущ да каже).

# 69
Колкото повече полиестер има, толкова по лесно се завалват. Трябва да се четат внимателно етикетите със състава.

# 70
Колкото повече полиестер има, толкова по лесно се завалват. Трябва да се четат внимателно етикетите със състава.
Проблемът вече не е (само) в четенето на етикетите, а в направо невярната информация в тях. На някои етикети се кълнат, че в състава на плата няма полиестер, а 100 % памук, но топчетата са факт - личен опит, макар и не от спално бельо - такова купувам само на 2-3 марки, в които съм сигурна и досега не съм случвала некачествено.

# 71
Миналата година си купих машина за сладолед от Лидл,но така и не я използвах тогава,сега се наканих,направих всичко по правилата,вътрешната купа беше във фризера вече 48 часа даже,сместа за сладоледа и тя от 1 ден се охлаждаше в хладилника,на въпреки всичко,това чудо над половин час въртеше бъркалката,но сместа така и не заприлича на сладолед.Съдържа сметана,кондензирано мляко и какао,аз ли бъркам някъде, фризера ли е слаб и не е замразил добре купата или просто машината не струва?Ако не струва машината,ей за това ми е поста в темата,да си знаете.

# 72
Никога не съм пробвала, но имам спомен да съм чувала, че се слага и сол някъде като се прави сладолед. Явно не в самия сладолед, ама може би в леда около купата? Солта топи леда, което отнема топлина и способства за замразяване.

# 73
Не, не е вярно това за солта.
Кажи какво сложи в машината, каква е рецептата?

# 74
По-скоро са важни пропорциите на продуктите и купата да е достатъчно студена.

Общи условия

Активация на акаунт