ЛОНДОН - 15

• 12 528
  • 246
  •   1
Отговори
# 240
  • Berlin
При нас имаше голяма опашка на отиване. Не си спомням колко чакахме обаче… определено беше повече от 30мин. Явно бяхме много хора за студиото във влака. От изхода на гарата до спирката на автобуса се точеше. Предполагам е на късмет. На връщане успяхме веднага да се качим  на автобуса за гарата.

# 241
Здравейте! Бихте ли ми обяснили (като на идиот) транспорта до Студиата на Хари Потър с обществен транспорт от Падингтън? Благодаря!
От метростанция Падингтън се качвате на метро по линия Circle или  Hammersmith & City и слизате на спирка Euston.
Посоките и спирките на метролиниите са много добре описани на табла в метростанциите. Слизайки на метростанция Юстън (Euston), следвайте табелите към гарата, която е точно до метрото и се качете на влак за Watford Junction. Билети може да си закупите предварително през телефоните, или да си вземете от машините на гарата. Следва около 20мин. пътуване, а когато слезете от влака, пред гарата ще се качите на автобусче, което ще ви закара до студиата. Билета за това автобусче е включен в цената на билета за студиата. Няма как да се объркат тези автобуси, защото са облепени с реклами на Хари Потър.
А ето и описанието за придвижване от сайта на студиата: https://www.wbstudiotour.co.uk/getting-here/
А има ли разлика между този влак и Southern?

# 242
  • Berlin
В какъв смисъл? Влакът сигурно е на Southern, гледам, че те ходят от Падингтън до Уотфорд.

# 243
Можете да ползвате всеки влак, който пътува от Лондон до Watford Junction.
Southern е просто един от железопътните оператори в Англия. Не си спомням точно с влак на коя фирма пътувахме.
Можете да проверите как да пътувате от адреса на вашия хотел до Watford junction с Google maps. Дава доста добри описания. Само внимавайте когато се качвате на влака да е бързия, защото другите пътуват доста по-дълго.

# 244
Здравейте, извинявайте че нахлувам така в темата, но имам няколко въпроса:
кацаме в края на месеца на Станстед и ще имаме 7 часа престой до следващия полет.
Ще можем ли да излезем от летището? Ако да, какво и къде трябва да попълня?
И също така, ще имаме ли време да стигнем в Лондон и да разгледаме, дори и малко?

Приемам всякакви съвети и идеи.

# 245
Можете. За да стъпите на английска земя трябва да платите таксата ЕТА през gov.uk, ще я намерите.
Мисля станстед няма транзитна зона, така че задължително трябва да влезете в UK и съответно да платите 16 паунда.
За 7 часа, ако това е цялото време, мисля няма смисъл да се бие път до Лондон и обратно, вижте нещо по-наблизо (примерно Кеймбридж)

# 246
Мисля, че ще е по-лесно да отидат до Лондон, тъй като има влакове на Stansted Express през 15 минути. До Liverpool street station се пътува 50-на минути и от там може да се разходят към Темза или Tower of London. 
До Cambridge се пътува с автобус за 50-на минути. Но автобусите не са толкова често и ще загубят време.

Общи условия

Активация на акаунт