Хиперактивност при възрастен

• 5 697
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
А защо не ходи на работа , ами по цял ден коси трева ?
Ако наскоро е загубил работа или иска да се занимава с нещо и да има значение - може да е драма заради това.
Инче не съм спец. но ми звучи като бърнаут. Т.е. да свърши всякаква работа и да не го чака нищо за вършене, за да може да седне и да почине. Иначе не може да почине, защото го гложди , че нещо го чака за вършене.

# 76
Ходи и на работа отделно, и всяка свободна минута я запълва с още работа.

# 77
Не го разбираме, защото повечето сме точно по правилото - Ако изведнъж усетиш, че много ти се работи, седни първо за пет минути някъде на сянка и ще ти мине.

# 78
Има хора, които когато чувстват вътрешна неразбория се опитват да всеят ред около себе си. Защото е много по-лесно да контролираш и подредиш стаята, от това да се пребориш със собствените си саботьори.
Не казвам че това е случая. Просто си мисля.

# 79
Човекът е в стрес.
Аз самата имах подобен период, покрай строежа на къщата, че си бях наумила някакви срокове, някакви мои си идеи...
 Не че съм особено работлива, или чевръста, или че мога всичко, но...ако не се работеше уикенда+ някой ден от седмицата, или поне не се планираше работата....ме избиваше на ярост и мъка/ ярост, че не става на моето, и мъка, че не мога да се захвана, и да го свърша сама/ .
Пак казвам- човекът е стресиран, ако си е изгубил работата, не разбрах - нова намерил ли е...

# 80
  • Близо до гората...
Човекът е в стрес.
Аз самата имах подобен период, покрай строежа на къщата, че си бях наумила някакви срокове, някакви мои си идеи...
 Не че съм особено работлива, или чевръста, или че мога всичко, но...ако не се работеше уикенда+ някой ден от седмицата, или поне не се планираше работата....ме избиваше на ярост и мъка/ ярост, че не става на моето, и мъка, че не мога да се захвана, и да го свърша сама/ .
Пак казвам- човекът е стресиран, ако си е изгубил работата, не разбрах - нова намерил ли е...
Няма загубена работа...... Работи. И на работа и вкъщи, постоянно. Продължава да става в 5.30,за да върши някакви неща преди работа. След работа - пак.

# 81
Много напрегнато ми звучи негово ежедневие. Работата е все едно дрога за него.

Кога прекарвате време заедно? Обсъждате ли общи планове? Децата при вас ли са?

Всеки е имал периоди на зетост - ремонти, строежи, преместване на къща с деца и т.н. Но пак е за определено време и не е самоцелно. Като се приключи проекта, човек отдъхва и се наслаждава.
(Има мъже, като дядо ми едно време, които си намират занимания, само и само да са далеч от досадните жени. Педпочитат сами да вършат нещо, отколкото да са около бърборещи баби. Но това е на по-късен етап, след пенсия, когато са вкъщи.)

# 82
  • Пловдив
Мадлен Алгафари го нарича "хомо невротикус нормалис". Дотолкова е сраснал със стреса, че спокойствието го изважда от равновесие и не умее да си почива. Това в дългосрочен план може да бъде опасно.

П.п. ако е съчетано с приповдигнатост на настроението, силна склонност към харчене, много преживявания, започване на нови проекти и тн, може да е хипомания.

Според мен, както го описвате, не е хиперактивност, а тревожност, от която "бяга" чрез постоянни дейности.

Общи условия

Активация на акаунт