Изморително е и физически и психически, както за него, така и за хората около него.
"Аз и докато почивам, мога нещо да работя."
Тези неща, които върши не са наложителни. Освен всичко е и перфекционист и нищо не остава недовършено за деня.Не умее да почива.
Моля за съвет.
Звучи ми познато. Сестра ми започна да се държи така на цели 59 години. Не се спира изобщо, пришпорва мъжа си, че бил ленив, говори бързо и много, почти не спи, да ходи на джогинг и нсоще 100 места. Така около половин година. Отказваше да иде на лекар, била пълна с енергия и по-- щастлива от детството дори. Половин година по-късно късно изпадна в депресия, изобщо не става от леглото, не е излизала от вкъщи от тогава, било я страх. Психиатър, на който е разказано как се държи, предположи биполярно разстройство или много ранна форма на деменция, но трябва преглед или изследвания, които тя категорично отказва. Така е от октомври миналата година. Не съм я чувала, нито виждала, тя не общува абсолютно с никого. Съжаляваме, че не натискахме да иде на лекар, докато беше активна. Спешно се посъветвайте с психиатър. Той може да ви насочи към неврохирург, ако прецени, че не сте за него, а проблемът е за другия специалист.