Здравей, ваканция любима, тъй хубаво е, щом те има! (лятна десеткласна)

• 9 947
  • 297
  •   1
Отговори
# 15
Нинче, поздрави от басейна! За съжаление от сряда в реалността.

Вече започнаха да го оформят. Оценките са ясни. Няма да го изпитват по нищо. В четвъртък вечер класа ще се черпят за завършването.

# 16
Ан, не може ли този един в повече, да замести липсващия 🤣, тъй де.
Де да ставаше така Joy

Класната е казала, че до утре могат да върнат учебниците. Пратих го в една борса на НДК, затворена. Баща му обясни къде е другата (пак в НДК) и е купил учебника.
Учили са по по-скъпата Биология. Наистина в троен/петорен размер щеше да е майка си и баща си.
А учебника в повече е Икономика. Тази година нямаше учебник в комплекта. С баща му го бяха купили миналата година.

# 17
Егахти и Биологията, в МУ все едно учи, ужас. Може някой прибран да си го е познал, ако си е изгубил неговия. Важното е, че е намерил.

Мойта повето само ги разлистваше като ветрило, някои даже изобщо не ги е и поглеждала, други пък само ги разхождаше, после и тях спря. Чудя се за кво е цялото туй упражнение, вземете ги - върнете ги, ма нека, да им тежат на децата.
Класната прати в групата една анкета, към 7 въпроса някъде, още не съм я попълнила. Чудя се изобщо дали да я попълня, има време, ще видим.

# 18
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Днес е паднало голямо картоиграене. РЕ е приключил с 4 за срока и 5 за годината. Това добре. Остана МАТ в сряда - последен час и ваканцио здравей. Нищо не съм чувала за предаване на учебници.

# 19
Цъфна в Школо ново разписание до края на учебната година. По 20 минути часовете. Нашите са втора смяна от 13:40. Единиците, които все още ходят на училище, ще се пържат в стаите до около 16:30.
Синът ми си е добре. Държавното първенство в в края на юни и той от седми клас насам все се приключва учебната година по-рано.
Аз съм от поколението, което трябваше да учи до 30.06 в 9-и и в 10-и клас. В осми клас учехме до 15.06 някога. Обаче така се стекоха събитията, че никога не съм учила до 30.06
Девети клас завърших през 1989г, когато беше голямата екскурзия към Турция и около 10.06 гимназистите ни изпратиха по полето да прибираме реколтата. Брахме 3-4 дена череши и ни разпуснаха, така и не се върнахме на училище.
През следващата година същата работа. Тогава ни изгониха още по-рано, в първите дни на юни. Имам съмнения, че беше заради есенната бригада. Принципно в гимназията целият октомври месец беше предвиден за бригада. Ние брахме обаче три дена грозде и ни изгониха или не знам какво точно стана, но се върнахме в училище. Като резултат още в средата на април по всички предмети бяхме приключили с учебниците. Месец и половина преговори по всичко. И около 05.06 се оказахме разпуснати. Уж да си отработим бригадата, но явно така и не намериха къде да ни пратят и ваканцията започна рано-рано за нас. Та в някакво отношение съм късметлия. Така и не разбрах какво е това нещо учене до края на юни в жегите.

# 20
У от мен огромни благодаря за новата тема!
Аз се позасрамих от добрите майки тук и пуснах заявление за освобождаване, та сега малко ме е яд колко съм мекушава. Бързо капитулирах пред повече от ясните манипулации на щерката, ама на - мека Мария съм. Хем си го знам това и пак се поддадох.
Не остана хора, не остана... Още две години, ама пък какви, особено последната!

# 21
  • Бургас
Нинка, благодаря ти за новата тема!
Само с хубави, летни емоции да я изпишем!
И кой каза, че няма да я изпишем до Коледа!? От нас зависи, колко сме активни Simple Smile
Започнаха с оформянето. Учебници ще връщат на 26-ти.
Моя си е пуснал бележка от личната и ще влиза само във важните часове, това е!

# 22

Моя си е пуснал бележка от личната и ще влиза само във важните часове, това е!
Ей това ми ФаресФва! И голямата много уважаваше личната, а тя дашна та дашна.

# 23
бокси, бих дала списъка за незадължително четене, но го нямам
Само им го е показала учителката на презентация ли, не разбрах, но го няма в кладруум. Ще дам актуална инфо като имам. Simple Smile

# 24
Новата тема само с положителни новини да я изпишем!
И дъщеря ми от миналия вторник не е на училище. Тя винаги в началото на срока взема активно участие и натрупва оценки, за да е спокойна накрая. Сега ми каза нещо, но да видя официално потвърждение от федерацията и ще се похваля.

# 25
  • Пловдив
Нинка,мерси за усилието и труда, който полагаш.
Още няма с какво да се похваля. Поне нещата за Испания се подреждат.

# 26
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата!
Моята вече е във ваканция, но...работна.  Днес ѝ беше първият работен ден. По повечето предмети е оформена. Ще има над 5.50 и ще взема стипендия. А тя е такава голяма сума, че да се чуди как да я похарчи.
Взе си Железният светилник на морето, но кога ще има време да я прочете не знам.

# 27
  • София
И аз да се включа в изписването на темата.
Благодаря, Нинка!
В работата имам много неприятности и хич не съм забелязала, че се изниза и тази учебна година. Подозирам, че и календарната така ще се изниже. И въобще напоследък започна така бързо да ми минава времето… а до пенсия имам още доста…

# 28
Вампирче, и аз така - работата ми изпива силите и отнема от времето за семейството, до степен да не усещам ме само как минава учебната година, ами и живота ни.

# 29
Каква пенсия бе Вампирче. Знаеш ли колко още трябва да се работи. Направо не смея да си го представя. Grinning Joy Юни обикновено в работата е слаб и ненатоварен месец, но...обикновено.

Общи условия

Активация на акаунт