ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ 2025/2026

• 29 506
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
Божееее, чета ви.... моето или е извънземно или идиот.
Нищо не се пази, нищо сантиментално няма в училището. Всъщност и аз много хвърлям.
Отбора беше в Сърбия, тя отказа ?!?! Уморена била. Да ама една седмица гледа сама 6 коня. Повярвайте много работа е.
Грим -никакъв. Облекло -метъл, ако може тъмно черно.
Днес поиска пари за уроци-припаднах ритуално. Беше на испански, утре на математика и немски. Нещо става,ама още не знам какво.

# 526
Днес личният ми писа, че трябва да ваксинира набора против тетанус и дифтерия. Сега обаче реших да отворя имунизационния календар и видях, че се слага на 17 годишни. Моят син ги прави в края на ноември. Аз записах час за сряда, но сега се чудя, дали да го заведа. Защо е това бързане? Някой, който е по-запознат ще ми даде ли насока?

# 527
  • Майничка
Сигурно гледа да ваксинира преди вирусите. Не че за ТД има кой знае какво значение, ама все пак.
Моята ще ходи в края на седмицата, че следващите две се е спазарила за някаква временна работа, защото първия срок поне нямало да работи.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 22:21 от gargamela

# 528
Да взема и аз да пратя младежа при личния другата седмица. Тъкмо ще е навършил 17 и да свършва там каквото има да се върши - профилактичен преглед, ваксина. После като започне училище ще има по-малко свободно време. Такава програма си е замислил, че ум ще му зайде. Вечер на ММА, ама и три дни в седмицата, когато няма да има английски, щял да си ходи и в залата по гимнастика. Уж само сила да прави, със състезанията приключва. Събота и неделя е ИТ обучението. Не знам при тези грандиозни планове, които е направил къде ще вмъкне решаването на задачи. Досега, при първа смяна на училище, се прибираше от залата около 18ч и след това "учеше". Обаче сега, тренировките по ММА свършват около 20ч, от 18ч са, ако отиде преди това и в залата... Абе, надявам се, че все ще успее да намести всичко планувано.

# 529
  • София
Днес личният ми писа, че трябва да ваксинира набора против тетанус и дифтерия. Сега обаче реших да отворя имунизационния календар и видях, че се слага на 17 годишни. Моят син ги прави в края на ноември. Аз записах час за сряда, но сега се чудя, дали да го заведа. Защо е това бързане? Някой, който е по-запознат ще ми даде ли насока?
Дама-бг, няма бързане. Ваксината се слага в календарната година, в която детето навършва 17 години. Не е нужно да е навършило 17. Ако навършва 17 през 2025 г., ваксината трябва да се сложи от 01.01.2025 до 31.12.2025. Тази ваксина я слагат и на двегодишни деца, така че за 16-годишните не е проблем възрастта. Но ако се притеснявате, че е рано, може да я сложите до 31.12. После могат да поискат да си я платите (ама едва ли ще поискат).
Ако ще слагате ваксината, gargamela е абсолютно права, че е добре да изпреварите училищните вируси.

Между другото, това ми напомни, че щом има ваксина тази година, задължително в онзи картон, който се носи в училище, трябва да са изброени ваксините. А на тези, които не са сложили ваксината, сестрата в училище ще досажда на детето. Добре е да го предупредите да си знае и още първия път да й каже, че телефонът на мама е написан на картона и да не досажда повече на него.

# 530
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Това с тази ваксина всеки ЛЛ си го тълкува както иска. Набора е роден в края на декември и ЛЛ каза СЛЕД навършване на 17, т.е. другото лято.

# 531
  • Майничка
Не е за тълкуване, а по-скоро за удобство. Ако ЛЛ е педиатър или има повече деца в сходна възрастова група, си ги планува в зависимост от РД, но ако има малко, за него е по-ефективно да ги отметне в по-кратък срок, а не да ги отчита по човек на месец, защото си е бумащина.

# 532
  • София
Пише наборката преди малко "първа смяна ще съм, родителската среща ще е на ХХХ от ХХХ часа, ама пак ще ти напомня, че ти ще забравиш и защо не си казала, че нямаме пари за море, аз щях да дам от моите, за да те заведа поне теб, че ти много работиш и много се изморяваш". Ъъъъъъ, чакай, едно по едно. Смените, хубаво. Родителската  - ще забравя наистина, напомни ми. Ама как се стигна до тоя извод с парите за морето???? Ами, Веси (баба ѝ, моята майка) ми се обади и каза "Абе, Кате, вие май така и няма да отидете на почивка това лято (явно не се брои екскурзия до Рим и дълъг уикенд из югоизточна България), ама да не би мама и тати да нямат възможност? Ние пък как не се сетихме да ги попитаме, че те няма да си кажат нищо. Ние тук от 15 дни си печем зад...ите по морето, вие не сте го помирисали това лято! Я кажи на майка ти, ама някак деликатно, че ние ще вземем да им подарим една почивка". Е, много деликатно ми заби "що не си казала..."
Стреснах се, все имам много работа и се отлага за по-нататък и времето все не идва. Колгите се изредиха по 2 пъти да почиват, аз все попълвам дупките. И ей го на, станало септември. Заговори се за родителски, за смени, за тетрадки, за ваксини и картони. Та в стрес и ступор питах ММ мога ли да планувам по 6.09 нещо, преливащо в следващата седмица - абсурд било, след 20.септ бил по-свободен. Да, де, ама след 20.септ е започнала учебната година. И понеже явно и биологичният ми часовник ме води към пременонещото, пък аз и за това нямам време да му се отдам, ревнах. Ей така, на бюрото. И през сълзи и сополи запазих море. И пак от пременонещото, дето аз му се дърпам, ама то ме застига, като ми стана едно хубаво!! Лелеее, едно леко, едно щастливо! Колко му трябвало на човека.
Личната ще почака, ще й се явим "с навалицата" след 15.септ., ще изтърпим мъмренето "ей, не можахте ли миналата седмица, никой нямаше, а сега, всички се сетихте". ММ ако ще - има място за него (апартамент запазих), ако толкоз ще свършва света без него - двете с щерката ще идем. Аз - с лаптопа, че да отметна малко работа в лежерните ранни сутрини и жежки следобеди.
Дори не знам защо реших да ви информирам, ама нали ви казвам - едно ми е леко и ефирно! И щастливо! Nature High Brightness Преливам към вас малко положителни вълни, нали сте ми дружки Heart

# 533
  • София, в момента в любимото ми село Железница
мандаринка прекрасно си го решила. Работата и ЛЛ няма да избягат, но спомена с щерката ще остане! 🥰

# 534
  • Майничка
Мандаринка, отивай да почиваш, че и момата да намаже! Аз пак скипнах морето тази година, чудех се на една Хисаря солово, много исках, ма нямах желание. 😄
А на предмен'амквоси хич не се впрягай, минава и заминава, пък после какъв рахат е!

# 535
  • София
Мандаринче, весело да ви е! Ние от години сме с лаптопите на морето, но сме се изхитрили с едно място директно на плажа. Който иска спи, който иска се пече. Единствения повод да се ядосвам са претенциите на пубертета къде да вечеряме.
Иначе кандидатгимназиални кампании, работа - моя, на мъжа...то все има нещо спешно и приоритетно,  а пък...веднъж се живее и то не много дълго!

ПП. Тони да се обади, никаква я няма от доста време!

# 536
  • София
Бе аз уж не се впрягам на пременото (или какво е там), свикнах да не се впечатлявам, когато се събудя нощем с едно чувство за надвиснало бедствие и да се оглеждам и ослушвам земетресение ли става, крадец ли е, какво ме е събудило, че и тези "сега има-сега няма" месечни нерегулярни цикли не ме бъркат толкова, и десетте килограма по "стройната" ми снага, дето ми се налепиха не могат да ме разклатят чак пък толкоз, ама нещо съм станала ревлива, свръхувствителна, свръхемоционална, че и докачлива. Ей това не знам как да го боря, а си се дразня сама на себе си. И някакви наглед дребни неща ми докарват емоционален взрив. Той не е само негативен, де, понякога рева от умиление, понякога от щастие, понякога от безпомощност, общото е реването! А рационалната ми същност бурно протестира и ми крещи "стегни се, бе, какво ти става, какви са тия глезотии". Даже на глас си го казвам Flushed Абе, луда работа!
Благодаря, момичета, че ви има! Heart
Тони да се яви на хоризонта за септемврийски брифинг, че се притесняваме Confused

# 537
Мандарина, отивай без лаптопа!
После ще разказваш.

# 538
  • София
Поизпуснах Ви няколко дни и вие да вземете да изпишете 4 стр., ама то защото сме с ново име. Кой да се сети да прочете и цифрите. Аз си следя безгрежното лятно заглавие, а то вече сме станали 11 клас. Много кармично изглежда това 1-1, хайде да им е на късмет! 🍀
Мандаринка, първо да каже "споко моме и това ще мине" . Е при някои е по-дълго, при други незабележимо, ама минава. Важното е, че сега на морето ще се разнообразите и ще си починете. Морето е магия, дори и само да го гледаш. А за работата нали знаеш - никога не свършва. Тъй че да благодариш на пре-то , че ти е дало емоцията за бързо решение, иначе още да се чудиш дали-или. А от реването по-добър лек няма. Като си ревнеш и хоп, набързо всичко просветлява. ❤️
Второто: Мандаринка, разказваш и представяш нещата супер развлекателно и описателно. Направо трябва да направиш блог или нещо подобно, ще имаш много последователи. Първото ти писание за баткото, таткото и девойката ме накараха широко да се усмихна.
То и аз съм от групата "може да ми стане, ако отслабна". Кога бе, то със всяка година съм само напред /някои части/ и нагоре /килцата/, ама надеждата нали последна умира, та и аз още се надявам. За помагала, учебници и сборници сърце неми дава да ги хвърлям. Каквото успея раздавам, но имам и такива, които са изостанали. Явно ще ги пазя за внучетата, живот и здраве. Тук вече оптимизмът ми е на квадрат 🤣 А пък със стари листа съм се зарила - две големи купчини. И тях ги използвам до край, че я колко дървета са отишли за тях. Трябва да мислим и за природата.
Много ми стана мило от всичко споделено за тетрадки и химикалки.

Еййй,  дойде ми музата за писане. Май и моето стана дълго.

# 539
Ние тази година за пръв път пропуснахме морето. Детето отказа. Сезона ѝ продължи до 5 август, тя е яко нахъсана догодина да покрие норматив за световното. Отмята и уроци по химия, че като започне учебната година и лагерите да е напред. Пък и май едно момче се появи в картинката. Та така. Утре отива да си вземе учебниците. Тетанус отметна миналата седмица. Утре ще слага за ЧПВ. Голямо мислене за тази ваксина и решихме да сложим. Само че заради възрастта вече е платена, и ще е 3, а не 2 дози.

Общи условия

Активация на акаунт