Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 88 950
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 815
С молба за коментар на резултатите във Варна? И по-специално по отношение на МГ и Първа езикова - МГ е 3 МАТ и 1 БЕЛ, Първа е 2 МАТ и 2 БЕЛ балобразуващи.

# 1 816
Здравейте. Благодаря на всички за информацията в тази тема.
Имам конкретен въпрос, ако някой има информация. Пред дъщеря ми има около 1600 момичета с по-висок комбиниран бал по БЕЛ и МАТ (нашия е 422) съгласно предоставената статистика за София. Предполагам че някаква част от тях са възпитаници на частни училища (Питагор, Дорис Тенеди и т.н.) и са се явавали на НВО за проба и ще продължат да учат в частни гимназии, колежи и т.н. В такъв случай те дали могат да се извадят от тези 1700(ако бала им е над 422 разбира се)? Навярно някой ще се пробват за спорта до къде ще им стигне бала, но ме интересува за 2 класиране как ще стоят нещата. Все пак има разлика ако се борат 1700 и да кажем 1300 момичета. Благодаря ви предварително и успех на всички деца и родителите им.Hands Plus1

Навярно може и да е така, но:
- Няма да ви послужи за нищо, освен за да влезете в заблуждение.
- Как бихте преценили КОЛКО точно да извадите - 20, 150, 1000? Със сигурност не можете да извадите всички.
По-скоро погледнете мин-макс за 2024, погледнете прогнозните балове на sanaka за тази година и решавайте на тази база. Ако пък питането е в посока: "Има ли смисъл да пиша учлище Х, при положение, че с тези 1600 момичета преди моето, шансът да не се класира е 99.9%?", то директно ви казвам: Има смисъл. Пишете го. Най-важното е да редите по желанията на детето. Да правите "стагмистика", изполвайки "числото на Скинер (a.k.a. Нагаждачев, наименованието е шегаджийско, не го търсете, моля!), има по-малко смисъл, поне според мен.

# 1 817
  • Бургас
Статистиката за Бургас по МАТ не е вярна , сложили са файла от миналата година. Трябва да се гледа обобщената статистика - БЕЛ и МАТ, там данните са верни, но пък няма сбор БЕЛ +МАТ.

Редактирам се , след подаден сигнал бързо се коригираха

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 11:28 от violeta1979

# 1 818
  • София
Малко тъпо питане (защото вероятно е коментирано), ама все пак да съм сигурна. При второ класиране правилата са същите, като в първото, нали - класирането става отгоре надолу (от най-желаното към по-малко желаното), спрямо това за къде стига балът? Т.е. дете, класирано на 10то желание първия път, може да бъде класирано по първо желание на второ класиране, ако балът е достатъчен (независимо дали този бал би стигнал и за 3-то, 5-то и т.н. желание)?

# 1 819
Скрит текст:
Имам конкретен въпрос, ако някой има информация. Пред дъщеря ми има около 1600 момичета с по-висок комбиниран бал по БЕЛ и МАТ (нашия е 422) съгласно предоставената статистика за София. Предполагам че някаква част от тях са възпитаници на частни училища (Питагор, Дорис Тенеди и т.н.) и са се явавали на НВО за проба и ще продължат да учат в частни гимназии, колежи и т.н. В такъв случай те дали могат да се извадят от тези 1700(ако бала им е над 422 разбира се)? Навярно някой ще се пробват за спорта до къде ще им стигне бала, но ме интересува за 2 класиране как ще стоят нещата. Все пак има разлика ако се борат 1700 и да кажем 1300 момичета. Благодаря ви предварително и успех на всички деца и родителите им.Hands Plus1
Навярно може и да е така, но:
- Няма да ви послужи за нищо, освен за да влезете в заблуждение.
- Как бихте преценили КОЛКО точно да извадите - 20, 150, 1000? Със сигурност не можете да извадите всички.
По-скоро погледнете мин-макс за 2024, погледнете прогнозните балове на sanaka за тази година и решавайте на тази база. Ако пък питането е в посока: "Има ли смисъл да пиша учлище Х, при положение, че с тези 1600 момичета преди моето, шансът да не се класира е 99.9%?", то директно ви казвам: Има смисъл. Пишете го. Най-важното е да редите по желанията на детето.[/spoiler] Да правите "стагмистика", изполвайки "числото на Скинер (a.k.a. Нагаждачев, наименованието е шегаджийско, не го търсете, моля!), има по-малко смисъл, поне според мен.

Всъщност методът "Нагоденко" не е популярен, но в случая ще го използвам Joy /моя колежка все още смята, че  е термин от Финансите, но нямам намерение на я светна/

Аз да се върна към наболелия въпрос с нужниците. Как е положението "Серенгети" в 133-то, някой с преки наблюдения?

# 1 820
  • София
Малко тъпо питане (защото вероятно е коментирано), ама все пак да съм сигурна. При второ класиране правилата са същите, като в първото, нали - класирането става отгоре надолу (от най-желаното към по-малко желаното), спрямо това за къде стига балът? Т.е. дете, класирано на 10то желание първия път, може да бъде класирано по първо желание на второ класиране, ако балът е достатъчен (независимо дали този бал би стигнал и за 3-то, 5-то и т.н. желание)?
Точно така.

# 1 821
elena_e, да, на второ се гледат само желанията по-нагоре. Може да бъде прекласирано или да остане на 10то място. Въпросът е, че, където отиде на второ класиране, това е. Не може да запише друго, освен това, което е на второ или да не се запише изобщо и да остане за трето.

# 1 822
  • Бургас, България
Статистиката за Бургас по МАТ не е вярна , сложили са файла от миналата година. Трябва да се гледа обобщената статистика - БЕЛ и МАТ, там данните са верни, но пък няма сбор БЕЛ +МАТ.

Писах на РУО Бургас току що. Дано да оправят нещата

# 1 823
  • София
Някоя добра душа ще ме упъти ли къде да проверя бала на детето спрямо статистиката за кои училища евентуално би стигнал? Изпуснах темата уикенда и не откривам къде е качен инструментът...

# 1 824
  • Бургас

Статистиката в Бургас е пълен смях !!!
То бива калинки, но вече прекаляват!

# 1 825
Нищо не вадиш.
И миналата година е имало такива деца.
То затова се казва статистика. Ползваш данните от миналата година - второ класиране.
Именно за да избегнеш децата явили се за спорта.

# 1 826
  • Бургас

Статистиката в Бургас е пълен смях !!!
То бива калинки, но вече прекаляват!

Да, поне коригираха статистиката за Математика, дано доживеем и сбора

# 1 827
Някой може ли да ми прати последните класации на Санака, че нещо всичко ми се бъгна и не мога да открия в темата.

https://bg-mam.ma/p/1787788/49907968

Това ли ти трябва? За момичета е на предишната страница.

Санака, благодаря ти за труда, който си положила! 🤗

Този линк не се отваря при мен, може ли отново да го споделите

# 1 828
  • София
Баловете са на 114 и 115 страница в темата.

# 1 829
  • ту тук, ту там
Идете на страница 115 от настоящата тема и ще видите поста на Санака.

Общи условия

Активация на акаунт