Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 88 874
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
Започвам да се чудя на засиления интерес към 22-ро при отчайващото състояние на базата, включително тоалетните!
Дайте акъл как да проуча съотношението момчета:момичета в паралелките без квоти. Освен по разкази на очевидци има ли другаде някаква официална статистика?

# 1 426
Цитат
Това сериозно ли?
Ти ползваш ли си отпуска, за да боядисваш доброволно офиса на фирмата, в която работиш?

По принцип много неща могат да бъдат направени в тази посока - със сигурност много родители биха се включили с труд или пари, ако се вижда ангажираност и от обратната страна.

# 1 427
Как така не гледате какъв е вида на тоалетните? Тези деца ще прекарват там повече от половината ден. Околната среда има голямо значение към учебния процес. И най-добрата учителка да имаш нищо няма да чуеш ако 5 часа си седял на неудобен стол и те боли вече трибуквието или ако се стискаш от 1 час само, за да не влезеш в гадната тоалетна.  Аз съм влизала в тоалетните на всички училища, които съм посещавала - и в 1 клас, и сега в 7 клас. Добре е, че почти навсякъде вече са оправени и много чисти. Единствено в 18-то училище в тоалетната миришеше отвратително и се усещаше още от коридора - предполагам, че не им позволяват да ремонтират канализацията, защото сградата е паметник на културата, защото всъщност беше много чисто. И трябва да ви кажа, че миризмата на тоалетната беше първата причина, поради която наборът не пожела да учи там.

# 1 428
Много ми помагате с последните страници коментари, защото искам да отслабна и гледам да не ям. Точно бях огладнял и благодарение на това, което коментирате, напълно ми се отщя, мина ми гладът с магическа пръчка. Особено за това по стените, а думата л...май я срещнах около 3 пъти, и други такива. Давайте в същия дух и като дойде време за вечеря, полезно ми е

# 1 429
Ама, че тема сме захванали😅

Имайте предвид, че по повод отворените врати е възможно да се постараят за чистотата:)

Аз и на родителски срещи съм поставяла въпроса за липсата на хигиена. Отговорът беше, че децата са виновни...което е пълна глупост.
Иначе на родителските срещи са изрядно чисти😁

# 1 430
Според мен разпределението по МАТ в съвсем обяснимо, има маса деца, които са се справили зле по математика, т.е. са в ляво на разпределението, между 30 и 95 точки има що годе равно разпределение и един пик близо до 100те точки, това са основно децата, които са учили в математически гимназии. Което означава, че на матурата по МАТ са се справили перфектно определен брой деца, най вероятно предимно от математическа гимназия, голям брой деца са се справили много зле, това са деца, на които вероятно математиката не им е сила. Съответно в другите интервали между много зле и перфектно, има сравнително равномерно разпределение на броя деца. Това показва, че матурата по МАТ не е била лесна за всички, а само за тези, които имат афинитет към този предмет.
Същевременно обаче, разпределението по БЕЛ е изключително смущаващо, защото има струпване в интервала около и над 90 точки, т.е. масово децата са се справили отлично по БЕЛ, което говори за много лесна матура, освен ако изведнъж не се е случило някакво чудо и децата са станали много по-добри по БЕЛ, което много ме съмнява.
Да се дава много лесна матура по БЕЛ не е в интерес на никого според мен. Много се изкривява картинката.
Да не говорим, че който иска да учи математика, просто няма къде да я учи, защото има само 2 училища в София, до които за да се добереш, просто трябва да имаш перфектен резултат. Иначе не може. Другите били хуманитарни, що за безумие!
Дъщеря ми примерно много обича математиката, но я бива и в езиците и не иска СМГ, нито природни науки, иска езикова гимназия  с много силна математика. По математика се е представила отлично, но по БЕЛ е направила глупави грешки от притеснение и така на фона на безумно високите балове по БЕЛ, които се очакват, нямаме шанс. Изключително неадекватна система, нямам думи. Има деца, които искат да учат засилено математика, но не на ниво СМГ. Същевременно им вървят и искат да учат и езици. Е, къде е това?

# 1 431
Как се очертават баловете тази година - по-високи или по-ниски от миналата? Моят син има 484.75, дали ще стигне за СМГ?

# 1 432
  • София
loreiny, вижте математическите паралелки на 31-во и 18-то, но в същото време, имайте предвид, че в гимназия с интензивно изучаване на език, математиката се свежда до 2, максимум 3 часа седмично в първи гимназиален етап. Ще трябва да поддържате нещо извън училище - или математиката, или езика. И двата варианта са компромис.

# 1 433
Как се очертават баловете тази година - по-високи или по-ниски от миналата? Моят син има 484.75, дали ще стигне за СМГ?
Може и да стигне

# 1 434
Има деца, които искат да учат засилено математика, но не на ниво СМГ. Същевременно им вървят и искат да учат и езици. Е, къде е това?
И аз питам къде  е това. Ако го откриете, свиркайте.
Нищо балансирано не се предлага като образование - или силна математика, или силни езици, ако щеш...

# 1 435
  • варна
Сериозно се замислям дали моето дете не е направило някаква техническа грешка ,която да му коства 10т
Когато излязоха отговорите си ги смята и сега сме в шок 10т по малко.

# 1 436
Моята е на принципа, че математика може да си учи и извън училище, докато език не. Това важи за моето, защото езиците не и вървят с лекота и трябва някой да я шпори, за да учи.
При други е обратното, мат в училище, език навън.
Иначе ако искаш и двете в училище става трудно, макар че профилирането компенсира донякъде.
И какво пречеше да махнат част от тази омразна информатика и да сложат език на нейно място в математическите гимназии, цена нямаше да имат

# 1 437
Сериозно се замислям дали моето дете не е направило някаква техническа грешка ,която да му коства 10т
Когато излязоха отговорите си ги смята и сега сме в шок 10т по малко.
А представяте ли си да са сбъркали и тази година резултатие и ние тука събота и неделя, гледаме статистики, сравняваме с предходни години, мерим, умуваме.... и в понеделник - бааааам! Шок и ужас! Joy

Честно да ви кажа на мен са ми нереални тия високи резултати.

# 1 438
Ама моля ви се, филм на ужасите не ми се гледа, кво остава да участвам в такъв

# 1 439
  • варна
Има ли такъв вариант ?😂
Тя цяло година се скъса от решаване ,а дружките и ,които не си мръднаха пръста имат повече

Общи условия

Активация на акаунт