Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 88 811
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 485
  • София
Във Варна в 1ЕГ от няколко години има СТЕМ паралелка - език с математика  и информатика, редуват се немски и английски. Винаги  съм се чудила защо няма такъв интерес към нея.

Аз съм завършила 1ЕГ във Варна с английски, още нямаше други, освен езикови паралелки. Имахме страхотен учител по математика, нямах проблем с малко уроци в 12 клас да вляза в СУ Информатика с 6.00 на изпита по математика. А тогава си имаше отделен, доста труден изпит. Според мен е заблуда, че в добра езикова гимназия не се учи сериозно математика и едно дете, ако не е в МГ, е изгубено за математиката.

Аз явно винаги съм обичала математиката още от основното училище - колкото и да ме мразеше учителката, все 6-ци се налагаше да ми пише 🤣 Завърших 2-ра АЕГ в София. Преподаваше ми Маздрашка - млада, "зелена" тогава, но с хъс и голямо старание. До колкото знам все още преподава във 2 АЕГ. Жива и здрава да е!

Аз също изкарах 6.00 на кандидатстуденсткия изпит. Така че, за любителите на математиката, не само СМГ е вариант.

# 1 486
  • София
Леле, колко си млада! Joy Маздрашка преподава в момента на сина ми. Преди това преподаваша на най-голямата ми дъщеря. Чувството й за хумор е непокътнато.

Испанската е страхотно училище. Има дух и атмосфера и чудесна среда.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 08:33 от sanaka

# 1 487
Много добре даже се вижда на място дали преобладава даден пол в дадена гимназия. Перфектно даже се установява. С питане в училище също - колко бр.момичета е имало тази и предходната година....се пита.
Щом 10 години назад са 15 момичета и 6 мъжки за цвят...не знам кой нормален човек би си помислил че 2025/2026 ще е различно??

Едната гимназия при нас е такава..девическа почти. Знае се в града. Минавам покрай нея всеки ден..един ден даже седнах и ги броих в междучасието...ами все моми си бяха и 7 момчета преброих.

Но щом смятате че не било показателно...няма да разубеждавам никого.

# 1 488
Моля, помагайте Flowers Tulip Момче, добър по математика, и там най-се раздава, но не е сигурен къде иска да учи. За СМГ няма шанс, чуди се за НПМГ. Аз си мисля за НЕГ заради добрата математика по мнения оттук. Английски учи така и така, май без АЕГ. 97,25 мат и 84 БЕЛ. Разбира се, може за никое от тези да не му стигне бал. Коя от другите езикови е с ОК математика? Да изброим, пък...

# 1 489
Viola d'Amore детето изразява мнение само, че не иска да учи повече немски. Малко е странна ситуацията. Ако влезе по първия си избор ще учи първи език английски и втори ..японски Wink. Тъй като английският ще го учат от abc по 3-4 часа дневно цяла година ми се струва, че ще си клати краката, което една лоша майка като мен не би допуснала след набраната инерция от 7 клас. Не ми се иска да записва курсове по японски извънучилищно преди да го видя в 9-ти клас дали ще му пасне този език изобщо или ще е от рода на немския (мрази го повече от всичко на света и не се бори за повече от 3-ка колкото да мине годината). Затова си мисля да му уплатня времето следобед с един интензивен курс по втори европейски език, а японския докато не видя заченки на здрав разум у него, че един рядък език е голямо богатство, да си остане на училищното ниво.
Така че желания той особено няма, защото всичко освен изборът на език, който е в неговите ръце,  е моя инициатива Wink

# 1 490
@ moni-m
Не иска ли ТУЕС или Джон Атанасов? Те са с насоченост към точните науки.

# 1 491
  • Sofia
С изненада установявам, че 91 НЕГ има паралелки само с немски+английски. Досега не сме я гледали, понеже не очаквахме достатъчен бал, но детето се е представило добре и оглеждам вариантите с немски + друг език, който НЕ е английски. И 91 изглежда отпада. Защо нямат други езици?
73 СУ ли е втора немска? Някой, ако е сравнявал 73 СУ и 35 СЕУ може ли да сподели отзиви/сравнение?

# 1 492
  • София
И с първото, и сега с второто, аз не решавам нищо. Насочвам, давам информация, следя темата, вадя файлове, НО държа детето да си подреди. Така смятам да постъпя и с третото, живот и здраве. За достатъчно неща все аз съм им виновна, айде за това решение да не съм.

# 1 493
Viola d'Amore детето изразява мнение само, че не иска да учи повече немски. Малко е странна ситуацията. Ако влезе по първия си избор ще учи първи език английски и втори ..японски Wink. Тъй като английският ще го учат от abc по 3-4 часа дневно цяла година ми се струва, че ще си клати краката, което една лоша майка като мен не би допуснала след набраната инерция от 7 клас. Не ми се иска да записва курсове по японски извънучилищно преди да го видя в 9-ти клас дали ще му пасне този език изобщо или ще е от рода на немския (мрази го повече от всичко на света и не се бори за повече от 3-ка колкото да мине годината). Затова си мисля да му уплатня времето следобед с един интензивен курс по втори европейски език, а японския докато не видя заченки на здрав разум у него, че един рядък език е голямо богатство, да си остане на училищното ниво.
Така че желания той особено няма, защото всичко освен изборът на език, който е в неговите ръце,  е моя инициатива Wink
Имате план, това е чудесно Simple Smile))) Японският е чудесен избор, много труден ми се струва. Стискам палци!

# 1 494
teta75, за 22-ро имах предвид точно, че масово се споделя за превеса на момичета в последните години. Не очаквам да е различно и тази. И не си представям, че ако звънна по тел. в канцеларията примерно, идната седмица и ги попитам как очакват да е съотношението през следващата учебна година, те ще ми дадат категоричен отговор. Иначе с посещение на място в учебен ден може да се види, права си, но това не би дало отговор на въпроса как ще бъде през следващата година. По този начин отлива на момчета, желаещи да учат там ще превърне училището във все "по- девическо". От друга страна квотите пък са нечестни спрямо девойките...Абе угодия няма...

# 1 495
За ТУЕС балът му се намалява от физиката. За Джон Атанасов, да, вариант е, точно търсех мнения за него.

# 1 496
  • София
Ох, и синът ми ме изненада с японски или китайски. По принцип всеки език е плюс, но точно от тези за момента не виждам полза.

# 1 497
teta75, за 22-ро имах предвид точно, че масово се споделя за превеса на момичета в последните години. Не очаквам да е различно и тази. И не си представям, че ако звънна по тел. в канцеларията примерно, идната седмица и ги попитам как очакват да е съотношението през следващата учебна година, те ще ми дадат категоричен отговор. Иначе с посещение на място в учебен ден може да се види, права си, но това не би дало отговор на въпроса как ще бъде през следващата година. По този начин отлива на момчета, желаещи да учат там ще превърне училището във все "по- девическо". От друга страна квотите пък са нечестни спрямо девойките...Абе угодия няма...

Ще попиташ досега как са били разпределени половете..не в бъдеще как ще е??? Естествено че това се пита. ..как ти хрумна че имам предвид за напред...

# 1 498
В 73-то май почти винаги вторият език е руски. Май има само една паралелка с НЕ+АЕ.
Да Втора немска е, но неофициално, в смисъл не се казва така, за разлика от Втора английска, която е такава и официално.

# 1 499
На мен много ми се искаше да има възможност вторият чужд език да е италиански (или поне да има избор от няколко езика), но в желаното училище погледнах програмата и учителите и има много учители по английски и само една по немски...Едната учителка по английски ми е бивша съученичка, с която сме учили в същото училище.☺️
Гледам, че сте подхванали много интересна тема за тоалетните.😁 Никак не е маловажна...като си спомня моята девойка как по половин или цял ден стискаше, докато се прибере вкъщи, защото или я било гнус, или нямало достатъчно време в междучасието...За топла вода няма претенции иначе. По мое време и в двете училища тоалетните бяха с клекало и също го намирам за по-хигиенично.
Аз съм завършила средното образование в клас само от момичета.😃 Имало е записано едно момче за цвят, ама се е уплашило явно, като е видяло, че ще е само с момичета...😂

Общи условия

Активация на акаунт