Когато излязоха отговорите си ги смята и сега сме в шок 10т по малко.

Беше си на ниво и тогава, и 20+ години по-късно, когато пак там и трите ми дъщери с профил мат научиха предостатъчно. Апропо любовта ми към мат. датира точно от НЕГ...Много е заблуждаващо това, че ЕГ, видите ли, произвеждат едва ли не само кадри за хуманитарни специалности. Не е така, от тях излизат деца, поемащи буквално във всички направления за бъдеща професионална реализация - хуманитарни науки, изкуства, спорт, медицина, точни науки, инженерни и икономически специалности, право... Езикът е бонус.
И така трябва да бъде, не той да е основната цел особено от 9 клас нагоре. И са мн.добър вариант според мен за всеки, който още не е напълно наясно какво иска след гимназията (разбира се, за ориентираните също). Учи си езика, учи общообразователните предмети и до края на 10 клас има още време да се ориентира какво точно го привлича, че да съобрази профилите в 11 и 12 клас с това.
Тази година познато дете завърши 22-ро с първи език испански. Някога не му стигна малко за 164 ГПИЕ и 22-ро му беше второто желание заради езика. Ми доволен е младежът, при това доста.Препоръчани теми