Седмокласна изпитна тема -23.06-29.06 В чакане на изпитните резултати, майки сипят заклинания чудати

• 88 845
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 455
Сериозно се замислям дали моето дете не е направило някаква техническа грешка ,която да му коства 10т
Когато излязоха отговорите си ги смята и сега сме в шок 10т по малко.
Аналогичен случай при моето

# 1 456
  • София
Не знам защо е тази заблуда за слаба математика в ЕГ и за посредствен език в МГ. Много деца от ЕГ, вкл. две от трите мои след  ЕГ продължиха  в специалности с безумно много математика ( и то при положение, че са завършили по старата система и тогава  в профила се учеше доста по-малко от сега).  На практика  избиращите математика в комбинация  с още един предмет като 3 и 4 профил са обикновено най-многочислената група в ЕГ - продължават след гимназията  в  специалности като  математика, информатика, физика, различни инженерства, архитектура, икономика..И се справят и у нас, и в  чужбина.  На ДЗИ профил  имат  високи резултати по математика. Същото важи за  езика в МГ, особено, когато не говорим за английски, който се размива къде точно  е научен - в училище, на курсове, с четене  на книги, с гледане на филми, с игри в нета.... Получават повече от прилична база  в училище, за сертификат на ниво С1 надграждат с курсове в  горните гимназиални класове.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 16:47 от Просто русалка

# 1 457
Имате ли идея миналата година Американски колеж колко резерви са поканили?

# 1 458
  • София
Започвам да се чудя на засиления интерес към 22-ро при отчайващото състояние на базата, включително тоалетните!
Дайте акъл как да проуча съотношението момчета:момичета в паралелките без квоти. Освен по разкази на очевидци има ли другаде някаква официална статистика?

Съседско дете го завърши тази година. От нея знам, че имат много малко момчета в класа (не попитах за точния брой), но каза, че това не й пречи изобщо. Тя е в клас с първи чужд език английски, а втори - испански. Каза, че избралите първи чужд език испански не били толкова доволни и са изтеглили късата клечка от гледна точка на преподавател.

Честно казано се озадачих от това. Аз много харесвам 22-ро едно заради това, че е близко до вкъщи, и друго, че е с интензивно обучение на испански език. Винаги съм го харесвала като училище.

И най-вееоятно понеже все лобирах за 22-ро пред дъщеря ми, тя категорично го отхвърля и не желае да учи в него. А ни е на 10мин разстояние Sad

И да добавя: съседското дете, каза, че гимназистите не ползват басейна в училището. Не можа да каже защо, но явно той е на разположение само за малките.

# 1 459
Имате ли идея миналата година Американски колеж колко резерви са поканили?
като тези с резултати от 47.79% до 44.31% са поканени на 16 юли 2024 г.

# 1 460
  • София
Колкото хора, толкова мнения Simple Smile Тази година познато дете завърши 22-ро с първи език испански. Някога не му стигна малко за 164 ГПИЕ и 22-ро му беше второто желание заради езика. Ми доволен е младежът, при това доста.

# 1 461
  • София
Сериозно се замислям дали моето дете не е направило някаква техническа грешка ,която да му коства 10т
Когато излязоха отговорите си ги смята и сега сме в шок 10т по малко.

Има три дни, в които можете да отидете да си видите работата.
Съмнявам се да е техническа грешка. Все пак има независими оценители и после арбитър, ако се стигне дотам.
Твърде често, когато излезе ключът с отговори, децата, виждайки го, си мислят, че са написали всичко правилно, а се оказва, че не е съвсем така.

# 1 462
Ох, ЧС като почне с червено дъвката СМГ, главата ме заболява. Абе вие от това училище, дайте право и на другите на мнение. Не са единици тези, които обичат мат и мразят информатика
 Не са. Дай сега да поспорим колко са на следващите емнайсет страници.
И само в СМГ има математика на високо ниво, другите не сме чували за нея. Че трябва и да дефинирам високо ниво.
99.75 точки на ДЗИ мат ПП високо или ниско е? Постигнато от дете в НЕГ. Ох, не случайно моята не го ще това училище!
По мое време бяха на много високо ниво, в сравнение с ЕГ. Но сега не е вече така, в сравнение с децата в профил математически.
Браво! И аз съм завършила НЕГ, и мисля, че математиката тогава беше на много високо ниво. Дано и сега е така!

# 1 463
  • София
И какво пречеше да махнат част от тази омразна информатика и да сложат език на нейно място в математическите гимназии, цена нямаше да имат
Учебниците по информатика са безобразни и като цяло часовете стават безполезни. Изправи ми се косата, като видях нашия за 7ми клас. От МОН могат да убият всичко, дори инфарматиката.

# 1 464
Във Варна в 1ЕГ от няколко години има СТЕМ паралелка - език с математика  и информатика, редуват се немски и английски. Винаги  съм се чудила защо няма такъв интерес към нея.

# 1 465
Аз нямам търпение да видя как ще се представи новата паралелка на 73-то с математика и физика и какъв ще й е балът спрямо езиковите паралелки на същото училище.

# 1 466
  • София
И аз от НЕГ Simple Smile Беше си на ниво и тогава,  и 20+ години по-късно, когато пак там и трите ми дъщери с профил  мат научиха предостатъчно. Апропо любовта ми към мат. датира точно от НЕГ...Много е заблуждаващо това, че ЕГ, видите ли, произвеждат едва ли не  само кадри за хуманитарни специалности. Не  е така,  от тях излизат деца, поемащи буквално  във всички направления за бъдеща професионална реализация  - хуманитарни науки, изкуства,  спорт, медицина, точни науки,  инженерни и икономически специалности, право... Езикът е бонус. Simple Smile И така трябва да бъде, не той да е основната цел особено от 9 клас нагоре. И са мн.добър  вариант според мен за всеки, който още не е напълно наясно какво иска след гимназията (разбира се,  за ориентираните също).  Учи си  езика, учи общообразователните предмети и до края на 10 клас има още време да се ориентира какво точно го привлича, че да съобрази профилите  в 11 и 12  клас с това.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 17:21 от Просто русалка

# 1 467
  • София
Колкото хора, толкова мнения Simple Smile Тази година познато дете завърши 22-ро с първи език испански. Някога не му стигна малко за 164 ГПИЕ и 22-ро му беше второто желание заради езика. Ми доволен е младежът, при това доста.

Точно така е - колкото хора, толкова мнения. Не изключвам и съревнование между отделните паралелки. Възможно е това да е причината да се изкаже така моята съседка.

Според мен, ако детето иска да учи испански, нека смело да пише 22-ро.

# 1 468
  • София
В 22ро няма квоти и момчетата са... малко. Според щерката това ще е недостатък ("от мъжка гимназия, станало девическо училище" - това е цитат). Учудващи изисквания се появиха напоследък и наличието на момчета малко ме изненада. Не, че само по себе си е изненадващо, ама... не беше коментирано досега. Басейнът не се ползва не само от гимназистите, но и от предходните етапи. Не е забранено, но се стопанисва от спортен клуб извън училището и трябва да си контактувате с него кога, дали и при какви условия. До момента не съм чула обаче някой да оспорва нивото на изучаване на език в училището, качеството на преподаване и др. такива доста по-важни (поне за мен) неща.

# 1 469
Във Варна в 1ЕГ от няколко години има СТЕМ паралелка - език с математика  и информатика, редуват се немски и английски. Винаги  съм се чудила защо няма такъв интерес към нея.

Аз съм завършила 1ЕГ във Варна с английски, още нямаше други, освен езикови паралелки. Имахме страхотен учител по математика, нямах проблем с малко уроци в 12 клас да вляза в СУ Информатика с 6.00 на изпита по математика. А тогава си имаше отделен, доста труден изпит. Според мен е заблуда, че в добра езикова гимназия не се учи сериозно математика и едно дете, ако не е в МГ, е изгубено за математиката.

Последна редакция: сб, 28 юни 2025, 17:25 от slaveia84

Общи условия

Активация на акаунт