Обърнато домакинство - когато мъжът си е вкъщи, а жената работи. Да или не?

• 8 294
  • 245
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Не визирах периоди на майчинство или оставане по принуда.
Всъщност и аз мислех някога така, а се оказа, че има страшно много и интересни неща за правене, даже времето не ми стига на мен.

# 61
Ами не се седи много вкъщи в майчинство. Поне не аз - спомням си, че като си помислех за градинка ми се повдигаше. Това кибичене в парка ме умопобъркваше. Предпочитах вкъщи, но то това дете има нужда от въздух и навън спеше като къпан. Радвах се като завали Laughing

Много хора така ми казват 😀
Ама излизането по паркове като че ли не е същото. Аз не говоря конкретно за това да не излизаш от вратата, а просто да правиш нещо
Все пак още не съм родила, ще видим как ще ме побъркат хормоните 😃

Не визирах периоди на майчинство или оставане по принуда.
Всъщност и аз мислех някога така, а се оказа, че има страшно много и интересни неща за правене, даже времето не ми стига на мен.

Да. В такъв случай дори и да сме добре финансово, пак бих предпочела и двамата да работим

# 62
Преди над 20 години първото ми майчинство беше най-смисления период в живота ми. Нито съм висяла по градинки (разбира се, че и по такива места съм ходила), нито съм била затворена вкъщи. Ходех навсякъде, по всяко време без ограничения, четях много, гледах филми много, посещавах концерти, пътувах.

# 63
  • София
Много хора така ми казват 😀
Ама излизането по паркове като че ли не е същото. Аз не говоря конкретно за това да не излизаш от вратата, а просто да правиш нещо
Все пак още не съм родила, ще видим как ще ме побъркат хормоните 😃

Може тези две години да ти се сторят като един миг, а може и като цяла вечност да. Зависи много от теб и как го оползотвориш това време, но много и от хормоните да. Не си ли наложиш да имаш моментите посветени на себе си по какъвто и да е начин ще е доста по-тежко. Така че прави го. Тук пак се връщаме на темата - тези деца и бащи имат. Не кърмят за съжаление, но могат да се справят с бебета. Laughing

# 64
Надявам се, че моето майчиство ще се развие по най-добрия начин за всички. Сега до преди да родя всякакви мисли са ми в главата

# 65
Мохини, две деца имам на 22 и почти 16- не знам кога минаха тези години.Не е тегоба, но зависи как си го поставиш вътрешно също.Така че не се настройвай, а извлечи позитивите.Стискам палци!

# 66
Благодаря! 😊

# 67
Аз съм виждал такива двойки в чужбина, където на практика жената печели добри пари, а мъжът я "придружава" и седи вкъщи. Без да знам подробности, само което съм видял, беше буквално грозна картинка. На мъжете им бяха потънали гемиите, бяха много комплексирани или сдухани. Жените имаха самочувствие, понякога граничещо с наглост и арогантност. Това съм го видял практически, с очите си...

Ами има и смотани и тъпи мъже. Мързеливи.
Затова са се навили. Никой не им е виновен, че са се сдухали. Това е техен избор, насила не са го накарали.

Имам познати пък аз. И двамата работят. Имат малко дете. И двамата готвят, чистят, перат.
Битовизми не им е под въпрос. Просто се правят. Мъжът не е нужно да му казваш, че пералнята е за пускане, той просто вижда, че има дрехи и я пуска.
Един ден единия гледа дете и поддържа дома, друг път другия.
А като се прибират и двамата от работа и двамата си вършат нещата. Единия ще работи по вечеря, другия нещо ще почисти или с детето.
Абе има разбирателство и баланс.
То пък е нещо елементарно да участваш в дейности на семейството си и дома си, не е геройство, но има мъже ще се счупят психически, ако го направят.
Баланса му е майката.

# 68
Мохини, две деца имам на 22 и почти 16- не знам кога минаха тези години.Не е тегоба, но зависи как си го поставиш вътрешно също.Така че не се настройвай, а извлечи позитивите.Стискам палци!

Това са само 18 на брой лета (2-3 летни месеца), и даже може би само 15 които могат да бъдат по- качествени. Или 12. 12 си е съвсем малко число, всячески погледнато.

# 69
  • София
Откакто не работя, уча чужд език и си опреснявам стар, ходя 2 пъти седмично на плуване, ходя на тенис, виждам се с приятелки, имам време да се видя качествено и насаме със съпруга ми, да чета, да се разхождам, да обърна внимание на хобитата ми, да пътувам и т.н.

Иначе през майчинствата ми оставах у дома само за по 1 година и после се връщах на работа. Но и тогава ми беше хубаво, но аз по площадки не съм ходила, защото не мога да стоя на едно място и се движех много, пътувахме.  Децата не усетиха липсата на площадки.
Ако беше гадно, надали щяхме да ходим десетилетия наред по репродуктивни клиники и да отгледаме 5. Wink

# 70
Прекарвам си качествено времето и с децата си.Що за бъртвежи.

# 71
Лелееее, завидях ти, Fever Ray!
Надявам се следващият ми живот да се развие по сходен на твоя сценарий Simple Smile

# 72
Всички хора имат по 12-15 качествени лета с децата си, но понеже го броят в години, а не в 12 броя по два три месеца, може и да не го оползотворяват. 18 години звучат като нещо голямо и много и ехее има време за всичко.
А то хем е така, хем не е съвсем така, зависи как се гледа. Аз нарочно посочвам странна възможна гледна точка. Такива бъртвежи, мерси Simple Smile

# 73
Аз това не го разбрах. Какви са тези качествени лета?
Гледала съм си децата целогодишно, не само 1 месец лятото.
За зла участ всъщност аз освен краткото ми майчинбство свобода-други свободни лета не съм имала в живота си, та какво точно значи качествени лета?

# 74
Всички хора имат по 12-15 качествени лета с децата си, но понеже го броят в години, а не в 12 броя по два три месеца, може и да не го оползотворяват. 18 години звучат като нещо голямо и много и ехее има време за всичко.
А то хем е така, хем не е съвсем така, зависи как се гледа. Аз нарочно посочвам странна възможна гледна точка. Такива бъртвежи, мерси Simple Smile
Ти как разбра аз колко време съм била с децата, че да ми оценяваш качеството на взаимодействие с тях?Бъртвежи и още как.
А изначало думите към друг потребител не касаеха въобще това, което се опитваш да вкараш като сюжет.

Общи условия

Активация на акаунт