Обърнато домакинство - когато мъжът си е вкъщи, а жената работи. Да или не?

• 8 284
  • 245
  •   1
Отговори
# 240
Споменатият по- горе "модел" за мен е неприемлив. 13 години страх някой да не се прекара, мама и тате на разположение да дават каквото могат, спестявания няма. Любов? Деца?

# 241
Старая се да не обсъждам чужди семейни модели, против съм и с една единствена "обща каса", особено когато двама млади печелят над средната заплата, но когато се гледа на мама и тате като спестовна каса - за мен това са деца. Когато имате деца при баба си и дядо си ли ще ходят за пари за лагери, за дейности, въобще за отглеждането им?

# 242
  • София
Родителите разбирам да дават рамо до 25-26, когато човек си стъпи на краката. Приятелите пък съвсем инцидентно и то съвсем в краен случай.
Вече доколко партньорът се приема за такъв или за съквартирант всеки сам си знае.
Искането на пари от родителите на вече възрастни хора под вид на заем ли е поне или родителите са длъжни да дават винаги?

# 243
Хубаво е родители да са рамо, за предпочитане да не се използва, но пък основно да се разчита - не го разбирам.

# 244
Ние сме с открити карти от самото начало. Всеки знае колко изкарва и харчи другия. Всеки си има слабости. Би ми било много обидно, ако ММ поиска заем от приятел, а не от мен.

# 245
Моя мъж например, чисти прозорците, щото е висок и не мога да ги досгигна отвънка, щото съм ниска.
Миналата година имах тежка работа и повечето случаи той готвеше.
Важното е двама да се разбират, няма мъж и жена, което се налага, така се прави.
Аз лично съм против, ако жена не работи, само мъжа да върши работата вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт