Обърнато домакинство - когато мъжът си е вкъщи, а жената работи. Да или не?

• 8 292
  • 245
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И аз това си мисля всъщност. Че едва ли съществува, или е много рядко явление, мъж, който се чувства добре в такава роля.
Аз лично винаги съм се занимавала с нещо, освен гледането на деца и домакинството. Тия дни разрових 2017-2019, тъй като официално не съм била на трудов договор. И започнах да се подсещам - учех в университет, аз преподавах онлайн и офлайн, пишех едни курсови, превеждах, ходех на стаж, водех малкия на логопед....

# 211
Този тип домакинство обаче, когато е за някакъв кратък период, е доста полезно. Всеки е бил и от двете страни и после има по-малко напрежение в битов план.

# 212
  • Най-красивата страна
За кратък период е нормално.
Ама за постоянно-не.
Какво самочувствие ще има един мъж,ако чака жена му да му купи една бира?

# 213
Жена му да плаща сметките, жена му да зарежда колата, жена му да му дава джобни. Но щом има такива, които чакат на майка си, защо не и на жена си. Нали имаше някакво меме, че било грехота да се работи при жива майка. Grinning

# 214
Защо ще му купува жена му бира? Сметката е обща.

# 215
  • София
Впрочем, сега се сетих, че познавам две такива семейства. В едното мъжът работи от вкъщи, във второто уж работи от вкъщи. И двамата мъже са супер необщителни и неприятни личности.

# 216
То го има и вариантът , мъжът изкарва парите, ама пак жена му му дава джобните Simple Smile)).

# 217
Вкъщи сме се насочили към модел, при който всеки да може да си взема "творчески" отпуск до една година, когато сметне за необходимо, а разходите да се покриват изцяло от заплатата на другия. Все още не сме го достигнали, но работим усърдно това да се случи до 1-2 години.

Иначе по зададения въпрос - според мен няма проблем, стига и двамата партньори да са на едно ниво Simple Smile

# 218
Чета коментарите и се чудя ...нещо сбъркано в мен ли има, всъщност и преди темата съм го мислила.
С мъжът ми сме заедно 13 години. До ден днешен не знам какви пари получава, не ме е и интересувало. Имало е и случаи, когато познати са ми казвали, че не сме семейство, а съквартиранти, визирайки факта, че пари от него за нищо не получавам. Разделили сме си месечните разходи - ток, вода, домоуправител и т.н.т.  оттам насетне, кой квото реши да ,,вкара" в хладилника - това е. Ако ти изникне някакъв разход непредвиден - покриваш си го. И сериозно почвам да се замислям дали не са ни малко странни взаимоотношенията що се отнася до финанси. Като ми трябват пари - родителите ми са спестовната каса 😂, ако пък съм си профила парите за някоя женска глезотийка - молиш за приятел за заем, после връщаш. Така аз се чувствам спокойна, няма кой да ми държи сметка, че съм си купила, два чифта гащи, излишни ли са ми те и нямало ли е по-изгодно на пазара.

# 219
  • София
Наистина странно.
А деца имате ли?

# 220
  • София
Е това вярно е много странно Simple Smile Големи неща не купувате ли, апартаменти, коли? Спестявания за стари години?

# 221
Всеки си купува за него си и когато става въпрос за големи неща. Имаме пред рачен договор, така, че...кой квото може да направи чисто финансово е за него. Спестявания за стари години 😂 май никога няма да стигнем до този етап - то за да спестиш, трябва да ти останат 😊

# 222
Как родителите ти са спестовната каса, а с мъжа ти съквартиранти? Ужас, а деца имате ли или всеки им купува по един чорап?

# 223
Според мен няма никакъв смисъл да ровиш този въпрос. Да, ние ще кажем, че е странно, нередно и още хиляди неща. Обаче какво значение ще има това? След толкова години ще можеш ли да промениш модела? Едва ли.

# 224
@S^nny, щом този модел работи при вас вече 13 години, значи всичко е наред, без значение какво мислим списващите тук Simple Smile

Категорично не мога да приема следното: "Като ми трябват пари - родителите ми са спестовната каса😂, ако пък съм си профила парите за някоя женска глезотийка - молиш за приятел за заем, после връщаш".

Общи условия

Активация на акаунт