Обърнато домакинство - когато мъжът си е вкъщи, а жената работи. Да или не?

• 8 321
  • 245
  •   1
Отговори
# 135
Има нещо много еротично, да гледаш мъж как търка фуги 😇
Няма равноправие. Аз като видя жена с гаечен ключ или винтоверт ми става леко тревожно (но гледам да не го показвам) Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 18:42 от Ази Азбърн

# 136
Фуги чистя само след като съм ги направил, ако се брои всичко е точно.
По темата, честно казано завиждах малко на онзи мой приятел, който остана по майчинство втората година. На мен тогава ми беше най тежките години с много работа и не можех да си видя децата с дни докато той се разнасяше по паркове и детски площадки. Ама като гледах как му се отрази както писах по рано, не му е било много готино. Имам един друг приятел, той е с такава професия на повикване и разполага с много свободно време, за малко пари и основно той гледа домакинство и деца. Постоянно е депресиран, постоянно мрънка,  все нещо му е криво, а не беше такъв преди  жена му също я познавам и съм сигурен, че не го потиска по никакъв начин. Според мен нищо не му пречи да работи още една работа и да вади повече пари вместо да мрънка покрай тенджери и пералня, ама тва вече те си го решават.
Интересното е, че аз вече имам възможност за същата схема, имам достатъчно пасивни доходи, отделно като спра сегашната ми дейност ще се освободят възможности за още такива, жена ми същи взима доста добри пари. Ама не си го представям такъв живот, звучи готино, но на практика не е така. И усещам как си поставям следващите цели, още година, още две, в крайна сметка съм решил да се преориентирам към нещо по леко и с повече свободно време от колкото да спра на цяло и да дрема вкъщи по цял ден.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 18:49 от rf22

# 137
  • София
Нищо не пречи да имаш планове и цели, но да ги реализираш във вид на хоби, докато си почиваш.
Свободното време също не е дремане, когато човек има интереси,различни от битовизмите, но много хора нямат време да разберат дали имат изобщо такива интереси, докато тичат между дома и офиса.

# 138
Живот и здраве, моят мъж ще се пенсионира  след 7 години, аз доооста по-късно. Имаме колеги в сходна ситуация - мъжът сутрин кара жена си на работа, после отива на кафе. На обяд идва, взема я да обядват и я връща. В 17 часа пак идва да я вземе. Нямам представа как им е организирано домакинството, но дори само да е напазарувал и пуснал пералнята, не е малко. Домакинството от двама души не отнема много време.
И аз така си мечтая, да се прибирам от работа без досадното пазаруване и да си лекувам нервите с готвене или той да сготви, аз да отида на плуване, да чета книга, да рисувам или просто да безделнича с едно питие.

# 139
  • София
Има нещо много еротично, да гледаш мъж как търка фуги 😇
Няма равноправие. Аз като видя жена с гаечен ключ или винтоверт ми става леко тревожно (но гледам да не го показвам) Simple Smile
И гедоре 😇

# 140
Ще ти намеря снимка как шпакловам стена.Вероятно ще изпаднеш в шок.

# 141
Мен ме кефят жени вършещи мъжка работа или с мъжки професии, включително военни или полицайки. Има едни страници във фейса за фермер гърл, има доста интересни клипчета как хубави момичета карат трактори и тежка земеделска техника, готино е, виждал съм го и на живо при мен.

# 142
Ще ти намеря снимка как шпакловам стена.Вероятно ще изпаднеш в шок.

О, даже трябва да се насърчава. Важното е да не се дават съвети първите 5-10 пъти, освен ако не са предварително потърсени. За всеки случай, за да не се намалява инициативноста и желанието, ако е по собствена инициатива и желание.
Няма да казвам откъде знам Simple Smile

# 143
A, приемам съвети, как.Никой не се е родил научен.И мъжете могат да се научат как да чистят в тази връзка.

# 144
  • До хладилника, който обичам
О, даже трябва да се насърчава. Важното е да не се дават съвети първите 5-10 пъти, освен ако не са предварително потърсени. За всеки случай, за да не се намалява инициативноста и желанието, ако е по собствена инициатива и желание.
Няма да казвам откъде знам Simple Smile
Абсолютно, така правя и аз всеки път, когато децата или мъжът ми правят нещо за първи път. "Муцай, та мълчи" е работата, но никой не се е родил научен, а ентусиазмът трябва да се поощрява, за да може човек да се усъвършенства.

# 145
Аз имах познато семейство. Жената беше (говоря в минало време, защото скоро не съм ги виждала) кариеристка, мъжът работеше, но на по-ниска заплата, обичаше да се грижи за дом, градина, децата. Имаше чудесна хармония между двамата, баланс.

# 146
Ако има пари и живее в България, значи е престъпник.
Както твърди стария виц:
Англичанина: - Всеки от нашите депутати е или лорд, или барон, или друг аристократ.
Българина: - Това е нищо! Всеки от нашите депутати е крал!

# 147
  • София
Дарлинг, на хулиганка да ти приличам? 😆

Аз имах познато семейство. Жената беше (говоря в минало време, защото скоро не съм ги виждала) кариеристка, мъжът работеше, но на по-ниска заплата, обичаше да се грижи за дом, градина, децата. Имаше чудесна хармония между двамата, баланс.
Майка ми и баща ми. Ама той си беше топ готованец, и пак си имаха хармония и баланс.

# 148
Зависи как се справя мъжът с домакинството и децата. Честно казано, предпочитам аз да се грижа за тези неща и да знам, че къщата ми е чиста и детето ми е обслужено, а не да се прибера скапана от работа и да заваря творчески безпорядък - мъжът се развихрил да готви, целият кухненски плот е в обелки от лук, в мивката има 3 мазни тигана, а детето ми стои наакано. Хем да ходя на работа, хем после да довършвам всичко, което господинът не умее да върши като хората. Не,мерси. Пак казвам, има хора и хора. Някои мъже се справят доста добре с домакинството, затова бихме си обърнали ролите, ако моят беше такъв.

# 149
  • София
Домакинските умения и навици се изграждат. Ще се издъни веднъж, два, пет пъти, на шестия ще се справи по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт