Обърнато домакинство - когато мъжът си е вкъщи, а жената работи. Да или не?

• 8 322
  • 245
  •   1
Отговори
# 120
  • София
В смисъл, пенисът да му пречи да чисти тоалетната с препарат, или за фугите? Joy

# 121
  • До хладилника, който обичам
Защото тези генерични умения са вродени на жените и идват с половите органи?

# 122
  • София
Мъжете не са нито малоумни, нито с 2 леви ръце и могат да се справят еднакво с всяка една жена с домакинството. Стига да не им е насадено мисленето, че това не е "мъжка" работа.
Реално единствено не могат да раждат и да кърмят деца. Останалото са набивани в главите стереотипи.
Да не говорим, че за някои домакински дейности физическата сила и по-големият им ръст са предимство.

# 123
Мисля, че много би ми допаднало това обърнато домакинство, ако можех да си го позволя. Все пак нали неслучайно съм "Непослушна готвачка".

# 124
Аз не виждам нищо лошо, ако единият партньор е повече ангажиран с работата си и изкарва по-добри пари, другият да върши повече неща в домакинството - без значение на пола.

Израстнала съм в такова семейство и родителите ми винаги са били О.К. с положението - майка ми - доктор-специалист, с натоварено ежедневие, дневни, нощни смени, баща ми - художник на свободна професия, с относителни доходи. Винаги баща ми е пазарувал и готвил. пускал е прахосмукачка, пералня. Майка ми, когато е имала време и сили, се е включвала в домакински дейности. Разбира се, ние със сестра ми също сме помагали с каквото можем.

Неслучайно при дела за развод грижата за домакинството и децата се равнопоставя на ходенето на работа.

# 125
Миленака, коректност при цитат не е излишна. Къде съм твърдяла домакинството да е само за единия от двойката?
Ако примерът на фивър е меродавен за теб, за мен не е. Не е и нужно. Визирах темата като цяло, не конкретно мнение.
 Различни сме. Не мерим кой колко е дал. Грижата за другия е първостепенна при нас.
Свободното ни време е за почивка, разговори, не само за готвене и чистене.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 16:25 от ЕлиСБ

# 126
Честно казано, най-големият проблем е, че масово познавам жени, които и ходят на работа, и вършат 90 % от цялата домакинска работа, и в същото време често доходите им надвишават тези на мъжа, въпреки, че се твърди обратното. Сещам се за поне 5 примера, в които жената да кажем взима 1800 регулярно всеки месец на трудов договор и с осигуровки, а мъжът изкара по 5000 лв 4 месеца годишно и после 8 месеца слушаме как ги е изкарал и е оправил годината. Реално тя има годишна заплата 21 600 с осигуровки, а той 20 000 в сивия сектор.

# 127
  • Варна

Не, но досега не съм забелязала да прави нещо по-серизоно като чистене, а само основните-всекидневни неща и не му й хрумва да чисти задълбочено.

# 128
  • София
Може би има кой друг да ги свърши и не успява да забележи, че се налагат усилия.

# 129
Аз лично като работеща студентка смятах, че напръскването на цялата баня с препарат и обливане с вода е основно чистене. Прозорците за всичките 5 години ги бях мила три пъти отвън и то доста несполучливо и се надявах на дъжд да заличи провала ми. Smiley Обувки се перяха в пералня, докато издържат - после нови. Нищо не съм четкала, шкурила, киснела.
По-задълбочени усилия започнах да полагам, когато започнах да се заседявам повече вкъщи и ми намаля социалният живот и вечното бързане между лекции, работа на 8-часов работен ден, курс, екскурзии, гаджета и нощен живот.
П.П. От миналата година реших, че зад хладилника трябва да се мие поне веднъж на две седмици и мъжът ми реши, че съм тотално откачила... Сигурно съм.

# 130
  • До хладилника, който обичам

Не, но досега не съм забелязала да прави нещо по-серизоно като чистене, а само основните-всекидневни неща и не му й хрумва да чисти задълбочено.
Разбира се, възможно е да не му хрумва, ако не го е вършил преди, но поне от моя опит, като се каже и ако трябва, покаже, ако е нещо специфично, могат всичко. Даже като сложим като фактор биологичните различия, като фокусирано виждане при мъжете и т.н., пак не е голяма разликата при чистене с детайли.

# 131
Точно. То и от жена до жена начинът и степента на разбиране на чисто и подредено крайно се различават. Ако някой иска по специфичен начин нещо да се свърши, трябва да каже, покаже или да го свърши сам. Дали ще избере да каже или да се нагърби, защото смята, че никой не се справя по-добре от него, си е личен избор. Но микромениджмънтът не помага на никого.

# 132
Мъжът ми не иска да вземем жена за почистване, съответно по- голямата част от чистенето поема той. Аз ни най- малко не съм маниак на тема чистота. Готвя с удоволствие. Майчинството не ми беше много щастливо време, дори се разболях, не знам дали от това. Обичам да работя, да съм активна, уважавана, търсена. Вкъщи не ми е опция, не че не можем да си го позволим. Сега се очертава да стоя 1-2 месеца вкъщи и това ме напряга.

# 133
  • София
Има нещо много еротично, да гледаш мъж как търка фуги 😇

# 134
Има нещо много еротично, да гледаш мъж как търка фуги 😇
Дано доживея да го видя Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт