Мъжете вечно в "търсене на себе си" и до колко са виновни жените, че ги търпят?

• 3 806
  • 78
  •   1
Отговори
Отварям нова тема, да не спамим в другата, защото там подхванахме темата.
Напоследък срещам мъже (чувам и разговори) как видиш ли меркантилната жена не подкрепяла вече безумните им начинания във вечно сменяне на кариерата им.
Много често тези мъже остават и перманентно безработни защото нищо не е достатъчно добро за тях, пък и за какво им е? Мама ще прати пари, а жената може да се хване на втора работа.
После като жената го зареже защото й е писнало да го носи на гърба си то тя става крайно "меркантилна".
Това някаква епидемия ли е?
Какво е това чудо?
Как като мъж ще живееш спокойно на гърба на жена, която очевидно не иска да те издържа?
Говорим за млади здрави мъже. Какво мислите по въпроса?

# 1
Отварям нова тема, да не спамим в другата, защото там подхванахме темата.
Напоследък срещам мъже (чувам и разговори) как видиш ли меркантилната жена не подкрепяла вече безумните им начинания във вечно сменяне на кариерата им.
Много често тези мъже остават и перманентно безработни защото нищо не е достатъчно добро за тях, пък и за какво им е? Мама ще прати пари, а жената може да се хване на втора работа.
После като жената го зареже защото й е писнало да го носи на гърба си то тя става крайно "меркантилна".
Това някаква епидемия ли е?
Какво е това чудо?
Как като мъж ще живееш спокойно на гърба на жена, която очевидно не иска да те издържа?
Говорим за млади здрави мъже. Какво мислите по въпроса?
Аз лично нямам наблюдения да има такива мъже, или поне не много. Разбира се, моите наблюдения няма как да са напълно обективни, все пак съм мъж. Иначе така представено аз не мога да си обясня изобщо на първо време какво би правила една жена с такъв, а не защо продължава да го търпи.

# 2
Аз лично, в своите отношения до момента не съм срещала мъже които не искат да работят. Смяна на работни места понякога се налага, аз също съм сменила много, и то все по основателни причини. Но ми се вижда крайно безотговорно от страна на един мъж да седи и да лапа мухите докато жена му се трепе, особено пък на две места. Аз бих избягала с 300. Иначе въпроса на Татко Гризли "какво би правила една жена с такъв..." е напълно основателен. Но честно казано, някои неща си проличават в последствие.

# 3
  • Melmak
Ох, къде ги намирате такива типове...

# 4
Като се хващате с лентяи никой друг не е крив, че ги търпите. Даже и те самите, щом им се получава друг да ги издържа и те да си цицат

# 5
  • Paris, France
Иначе така представено аз не мога да си обясня изобщо на първо време какво би правила една жена с такъв, а не защо продължава да го търпи.
Влюбила се е. Харесала го е и в началото не и е пречело, мислела е, че е временно. Като и писне, го гони и следващия.

Няма лошо в поведението на мъжа. Има и много жени, които така живеят. Всеки е свободен да живее както иска.

По такъв начин може да се живее и без партньор и моите деца точно така живеят.

# 6
  • София
Аз такива чудеса на природата ги усещам още на първия разговор. И няма втори. Това е.

# 7
Aз не бих се месила на хората. Ако си живеят в мир и сговор, значи нещата ги устройват. А и отвън не си личи каква е реално ситуацията и дали изобщо това, което се вижда "над водата" , е цялата истина.

# 8
Имам позната двойка, малко след като се ожениха мъжа напусна работа и излезе в “творчески отпуск” , който продължи почти две години. Работеше върху себе си и се шляеше с приятели. Накрая последва луд скандал и ще не ще тръгна пак на работа. Мислех, че това е прецедент, доста е тревожно ако е тенденция.

# 9
Как жените са с такива ли? Тези мъже са много сладкодумни и обаятелни. Личен опит нямам, но близки мои приятелки имат. Те винаги са в търсене на по-добра работа. То няма лошо, ама може да си я търсиш тази работа и докато си на старата си и изкарваш някакви пари. Но не... така им се губи вайба, потенциала, енергията... Grinning Трябва да са свободни и отворени за нови възможности, винаги имат план да инвестират, да започнат нещо свое и ново, но все пустата съдба, лошите хора и ретроградния Меркирий са виновни, че не става.. и така с години.. и накрая на жената й писва и се маха. Едната ми приятелка около 5 години го чака нейния да му дойде късмета...

А други мои близки познати мъже са такива волни птици, че то не може да го затвориш в офис, магазин, да бачка. На по 40 години са станали, имат по макс 2-3 месеца на всевъзможни места. Аз отстрани им се дразня, а си имат жени и тези жени си ги търпят... явно са големи факири в леглото, щото друго обянснение нямам..

# 10
Познавам двойка, при която мъжът остава вкъщи да гледа сина им от бебе, понеже жената е била на перспективна работа тогава, а той на някаква каква да е. Не е в България това, няма дълго майчинство там. Синът им стана на 30 години наскоро... бащата от тогава е работил съвсем спорадично тук и там, но предимно стои вкъщи и все неоценен, а вече се оправдава и със здравословни проблеми че не можел всякаква работа той. Ако не е жена му, няма и здравно осигуряване да има, ами нейната застраховка от работа покрива и него. Тя редовно работи овъртайм, за да не закъсват с парите. Него не личи да го притеснява че имат ипотека и прочие. Не се е и превърнал в типична домакиня, поне къщата да върти, не знам как не се побърква от скука. Дори и компютърните игри омръзват, ако само това правиш.
Интересното е че го търпят, а пък е и с претенции освен това. Угаждат му, че иначе се тръшка като малките деца. И си вярва че му е изконно право. Иначе навън много държи той да плаща на сервитьор и прочие че нали е мъж, и то да не виждат че жена му му е подала парите за това.

За съжаление, не е чак рядкост. Просто има жени които не го смятат за нередно и си казват че предпочитат да ги издържа партньорът щом и двамата ги устройва, а пък мъж рядко ще си "признае" че е така ами там е все нещо друго по неговите думи. И затова малко хора си дават сметка, масовото мнение че е това е "нещо което жените правят".
Не че на тия сладури мога с чиста съвест да им кажа мъже, де. Те повечето дори и пред жените си не си казват направо че не желаят да работят, винаги са някакви други оправдания.

# 11
Познавам и наблюдавам немалко жени - непостоянни, търсещи (се), захванали едно, незавършили предходното, хаотични, неудовлетворени. Дай да сменим малко плочата.

# 12
  • София
Повече такива жени познавам, отколкото мъже.

Иначе за инселите и гроздето - знаем.

# 13
Аз познавах трима такива, но не чак толкова зле:
Единият извънредно надарен и тръгнал по-рано на училище, завършил без усилия после известно време захващаше следвания и ги прекъсваше защото не намираше неговото. Приятелката му забременя и той бързо се наложи да се ориентира. В момента си работи и си издържа семейството.
Другите двама имат славата на големи … дон Жуановци, мъже, които са много харесвани от жените и атрактивни. Та тия двамата си хващат някоя кака, която освен всичко им покрива ѝ сметките. Колата им е тип “гаджеловка”, ама бензина се пълни от гаджето. После работата им става много под нивото, напускат, каката ги зарязва, намират си свястно момиче, почват да очакват от него то да ги издържа, то ги зарязва и така … От години не съм ги виждала и не знам как са, та се замислих, че няма да е случайност да познавам само двама и те да имат толкова общо като поведение, че и външен вид.

# 14
Ариел, къде ги срещаш такива мъже?
Аз, мъж, който да лежи на жена си, нямам в обкръжението си, а дори и не познавам.
И чак толкова обаятелен мъж няма, че да ме омае дотам да го издържам.

Общи условия

Активация на акаунт