Обърнато домакинство - когато мъжът си е вкъщи, а жената работи. Да или не?

• 8 314
  • 245
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък си мисля, че мърлячите по природа не са много. И щеше да им личи и на пръв поглед, че са нечистоплътни и не вярвам мъжът ти да е такъв.
Просто някои хора са свикнали друг да оправя след тях и знаят, че така е по-лесно.
Такова подценяване е обидно наистина. Даже предизвиква желание за правене напук.
Надали ще изтърпи с дни ако не почистиш веднага след него. В един момент ще види, че нещо не е наред или ще помирише.
Аз също не бих почиствала след себе си ако някой водеше след мен и държеше да ми наложи неговите методи.
Мърлячите по природа са изненадващо много. На мен са се паднали 5 такива е моето обкръжение от роднини, затова и гледам да свеждам ходенията на гости у тях до санитарния минимум, веднъж годишно за два часа.

# 166
Мърлячи с перфектен външен вид познавам и аз- не един при това.

# 167
Много жени никога не работят и цял живот мъжете ги издържат, не виждам защо и мъжа да не си позволи няколко месеца без работа.

# 168
Грижата за домакинството и децата Е работа, без значение кой точно я върши. Умните партньори го оценяват и са благодарни, неумните... То си е за тях.

# 169
Не. Категорично.
Идеалния вариант е, когато и двамата си имат кариери и си споделят ангажиментите по дома и децата по равно.

# 170
Ако живеехме в утопия, всичко щеше да е поравно, ама не, реалността е друга.
Това поравно как се разпределя, когато се отнася за лекар и счетоводител, примерно, или мед. сестра и адвокат, а за военнослужещ да не говорим и не само. Или семейство се създава само с разум, без чувства.
Споменава се пасивен доход, при това често. За такъв се работи, както ние с ММ, или по наследство, аз. Работейки за такъв, двамата сме влагали финанси и немалко време, което си е компромис от другата страна, т.е. лишаваш се от време с партньора, а същият поема битовизмите, та пак двамата участват. При наследство, без да вложиш нещо, си спечелил. Според мен, трябва да надградиш, това и правя.
Че не всеки мисли така е ясно, не е и нужно. Както се разберат в семейството, това е важно. Няма правилно и грешно.

# 171
Ако трябва някой да седи вкъщи и жената е по-квалифицирана - да. Иначе всеки работи и разделят поравно задължения и отговорности, поне доколкото това е възможно.

# 172
Аз съм виждал такива двойки в чужбина, където на практика жената печели добри пари, а мъжът я "придружава" и седи вкъщи. Без да знам подробности, само което съм видял, беше буквално грозна картинка. На мъжете им бяха потънали гемиите, бяха много комплексирани или сдухани. Жените имаха самочувствие, понякога граничещо с наглост и арогантност. Това съм го видял практически, с очите си...
И аз съм забелязала същото за съжаление, има ги, но не само при такива двойки с обърнати роли.

# 173
Не виждам нищо лошо в такава конигурация по принцип, стига и двамата да са ок с това. Наблюденията ми обаче сочат, че често мъжът се комплексира (аз бих със сигурност), а жената започва да губи интерес към останалия си вкъщи мъж. Така че според мен такава конфигурация е много трудно изпълнима за дълъг период от време.

# 174
Да кажем, че  мъжът ще си стои вкъщи докато децата са малки, хубаво. Но дори и тогава би могъл да има доходи с хоум офис или работа през уикенда. Защо някой би си седял вкъщи и само домакинства. Децата тръгват на градина, училище, порастват, той какво би правил по цял ден?
Нямам подобни примери около себе си.
Както писах, ММ беше вкъщи хоум офис по време на короната и се грижеше за деца и готвене, но гака се случи. Моята работа изисква присъствие.

Да отговоря на въпроса горе - мъжът може да си е вкъщи, но да допринася финансово по някакъв начин.

# 175
Какво значи какво би правил? Каквото и жена, решила да е домакиня, прави.
Значи, жените прокламират какво развитие търпят с време за себе си, като не ходят на работа от 9:00 до 18:00, защо мъжете да не могат?

# 176
Какво значи какво би правил? Каквото и жена, решила да е домакиня, прави.
Значи, жените прокламират какво развитие търпят с време за себе си, като не ходят на работа от 9:00 до 18:00, защо мъжете да не могат?

На някои жени много им бърка в здравето мъжът да има същите права като тях вместо да се чанчат по 10 часа на работа и за "награда" да им връчат прането, готвенето и децата след работа, за да се "развлича".
От къде на къде?
Както казваше Георги Русев в "Опасен чар":
"-Няма само аз да страдам я!"

# 177
Аз правя разликата все пак. Точно, защото идвам от една друга тема, в която пък, защото не бих "прибрала" (кой да е) мъж в къщата си само, за да не стоя сама или да пробвам поредната връзка, съм изразила мнение, че е добре да даде и той нещо в замяна. При наличие вече на връзка, дете и някакви очаква се общи ценности, как точно ще се случва вече разпределението в този дом/семейство е въпрос на приоритети, нужди и разбирания на участващите. И на тази база отчитам, че щом една жена във връзка, в семейство, заявява, че домакинстването и носи достатъчно и няма нужда да се доказва в някой офис с работно време, същото важи и за мъжа. Нито има връзка с еманципация при жената(от другата тема), нито с готованство при мъжа (пак от другата тема). Слях ги малко. Simple Smile

# 178
По принцип това някой да остане вкъщи да домакинства ми изглежда странно от днешна гледна точка, и за мъж и за жена. Ако някой е останал без работа за някакъв период от време, ок. Или примерно в държави където майчинството е 4 месеца за жената и бащата има право на 4 (без опция да се прехвърляне), няма нищо лошо да си постои 4 месеца, вземайки си пълната заплата. После всеки по своя си кариерен път. Ако хората си имат пасивен доход, вече това е различно, ама пак да се забиеш вкъщи...

# 179
Е то да не ходиш на стандартна работа в офис не е равно на това да се забиеш вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт