Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 38 322
  • 731
  •   1
Отговори
# 150
Купувай. Докато стане време за това, може да продължиш да търсиш.
Но ако е чак толкова зле, което не го вярвам, ще го продадеш или дадеш под наем. Там има и много студенти.

# 151
Това последното го забрави. Ако се иска промяна, то тя не се прави при свършен факт.

Ами логиката ми е такава, че преди е било само поляни, няколко блока и университета, но сега като се има предвид, че се строят десетки, да не кажа стотици жилищни сгради в района, не ми се вярва като почне да се живее, хората да са окей с бежнският лагер.

# 152
Е те тия много студенти до сега как са си намирали къде да живеят, като жилищата в квартала бяха сигурно с 40-50 % по малко?  Едва ли много може да се разчита на това при такова разрастване на квартала.
Ако локацията изглежда непривлекателна може би не е добра идея да се купува и да се надяваш при проблем да решиш нещо с протести.

# 153
Хората няма да са ок с лагера, но аз също не мисля, че с протести ще ги накарате да го махнат. Държавата явно има дългосрочни планове за този център, докато е резерв ще ви казват, че проблеми няма, ако някога пак се напълни, ще казват, че избор няма и обстоятелствата го налагат, и т.н. Така мисля.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 12:34 от EmmaT

# 154
Не е ясно каква ще е локацията след 3 години.
Ами ако решат да преместят център по наркомании, без да е мислено предварително? Или център за психично болни?
С бежанци е пълно и без да са настанени в центъра. И в блокове се настаняват. Не разбирам защо се притеснявате.

# 155
Ако бежанците не правят проблем, не мисля, че някои ще се вдигне за това. Дори и да започнат да правят проблем, пак се съмнявам. Колко протести имаше за елементарни улици, съмнявам да са се разрешили неразбориите. Ако вас ви притеснява центърът, просто не купувате там. Това разчитане, че нещо ще се подобри току така с някое протестче, е твърде оптимистично.

# 156
Имаше напрежение, имаше и протести - никой не иска бежанци в съседство. Към днешна дата обаче над 400 души вече са изведени, предстои мащабен ремонт на сградата - силно амортизирана (според мен затова са изведени, а не заради недоволство). Впоследствие уж ще остане затворена и ще бъде дълбоко-резервен капацитет по програма “Европейски пакт за миграцията и убежището”. Тоест при вълна - отново ги очакваме. Чувала съм слухове, че преди са притеснявали жени, от там и моите събражения, но на мен лично и пряко да съм чула - не се е случвало. Отделно сега с всички тези нови сгради и с предимно млади семейства концентрацията не е такава, каквато беше преди 10 години, но и предвид че вече са останали само деца - още повече.

# 157
Здравейте.
Ще се радвам да разбера мненията Ви за Люлин 7- ма част като цяло.
Също и за новото строителство там.
Благодаря

# 158
В района на НБУ плътността на застрояване е много висока, продължават да строят сгради без отстояние, в същото време гледката са ти и панелните блокове, цените са високи. Аз изобщо не го харесвам. Какво нещо направи метрото там.
Като се купува апартамент, не трябва ли да се мисли след 30 г. как ще е там, дали ще е гето, е не панелно, но....

# 159
Манастирски стана ли гето? Не е приятно застрояването, но гето не бих го нарекла. Няма как да стане гето място, в което купуват предимно млади семейства с деца. Други части са потенциални гета в един момент, вкл. и в този квартал - за мен това са местата с панелното строителство.

# 160
За мен ценово е много малка разликата между потенциално гето и нов квартал и може би това ще спаси положението. Сега като търсех пак при мен, разликата между гетоизиращ се район и нормален такъв, е много голяма, двойна и тройна понякога. Ама не знам.

# 161
  • София
Здравейте.
Благодаря
Аз съм израснала в Люлин 7 и мои близки все още живеят там. От по-спокойните и комуникативни части на квартала е. Има някои места с шубраци и мръсни части, но като цяло е добре. Последните пъти, когато ходя, минавам през голямата плодка с кръглия пясъчник до 717 блок-изключително мръсно ми се видя, опаковки навсякъде. И се чудя как може никой да не почивства. И това не е от ученици, а е от родителите с деца там.

# 162
Здравейте.
Благодаря

Тих и комуникативен, има си всичко. Мол, Кауфланд, училище, 2 детски градини, всякакъв транспорт....Гледката ми от терасата е към Западен парк и Витоша, но това е въпрос на късмет. С метрото си на ЦУМ за 10 минути. Няма ци*ани. Simple Smile

# 163
Но си нямат театър в "Люлин"! Yum

Да си говорим откровено. Най-най-крайните квартали неизбежно се капсулират...

# 164
Както казах - неслучайно сме най-близко до центъра. Ние и 10.

Общи условия

Активация на акаунт