Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 38 336
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
И аз не живея точно там, но често ползвам метрото, а сега и дъщеря ми посещава лятна занималня в училището до метростанцията. Мен лично вечер ме притеснява, чисто като жена, и не бих се разхождала сама, например, но може и предубеденост да е. Иначе всичко има в района, моя близка купи миналата година в блоковете до метростанцията и е доволна.

# 136
  • София
Когато офертата в прекалено добра, веднага се питаш кое не е наред? Много хубаво и изгодно, веднага да ти светне червена лампа... щом е на ниска цена, спрямо параметрите ... явно не могат да го продадат. Заради бежанците в случая...

# 137
Аз не видях да е казано, че цената е ниска, а по-скоро "добра", което може да означава всичко. По мое мнение цените в района никак не са ниски (произволен пример до НБУ https://www.imot.bg/obiava-1c171895536281273-prodava-tristaen-ap … ofiya-ovcha-kupel) и има голямо движение - много нови сгради, "светещи" вечер. Спрямо други места обаче може и да са ниски.

# 138
Откакто в Овча Купел има метро, с което за 10 минути си на НДК, няма как цените да са ниски. Преди беше кошмар придвижването.

# 139
Аз не видях да е казано, че цената е ниска, а по-скоро "добра", което може да означава всичко. По мое мнение цените в района никак не са ниски (произволен пример до НБУ https://www.imot.bg/obiava-1c171895536281273-prodava-tristaen-ap … ofiya-ovcha-kupel) и има голямо движение - много нови сгради, "светещи" вечер. Спрямо други места обаче може и да са ниски.

За обява, която е публикувана преди година, цената наистина е уау.

# 140
Произволно дадох, явно защото е "Топ оферта" е била в началото. Но и другите са в този диапазон, на Ш/З 2300-2500 евро. Разгледах обявата и си има доста кусури, кухнята например, но не това беше идеята на споделянето.

# 141
Много скъп апартамент, а е доста малък.
За 100м2 дневната е много малка.
Отделно видях на картата, че е далеч от метрото. Две спирки с автобус.

# 142
В България няма ниски цени на нищо...

Ако някой имот дълго време не се продава,значи или цената му е много над нормална,или има дефекти. Или и двете.

# 143
  • София
На 10 метра от метрото /Мизия/ се продава на последния /засега/ етаж. С ново WC! Вижте там какви са цените, още са евтини, но скоро няма да е така Blush

# 144
Има и един на етап дупка в посока Фантастико, точно на паркинга на метрото.

# 145
  • София
Има и един на етап дупка в посока Фантастико, точно на паркинга на метрото.
Е за там ще се оправдават, че не могат да видят качеството и разпределението Grinning
Иначе и Шепа е... на половин спирка от метрото Confused

# 146
  • София
Малко щях да получа удар, като видях този апартамент в ОК за 265000 Laughing
Замислих се нашият в Изток, 98квадрата колко трябва да струва и защо не сме го продали все още, за да си купим къща в Италия. За щастие имахме огромния късмет да е наследствен, иначе през крив макарон щяхме да видим апартамент тук. Не, че имам някакви пристрастия...аз съм расла в Люлин и навсякъде ми харесва.

В Овча купел ходя на лекар- ходя след работа с рейс и слизам на спирка след Монтевидео, май Промишлена беше. Има поляни, изглежда малко недовършено, но пък е оживено, има магазини и услуги. От същата улица много бързо стигам до метро.
Сега погледнах на картата около НБУ. Ами пак си е тип краен квартал, но пък е много зелено и не е зле. Съмнителни субекти има навсякъде и не винаги са бежанци или от някакъв етнос. Аз изпитвам повече тревожност в центъра на Витошка, отколкото в Дружба или Люлин.

# 147
Тей като се заговорихте, за района на НБУ.

Аз там съм проверил, около 15 сгради, които в момента са на АКТ14 и АКТ15 и всичко е продадено или са останали по 1-2 най-гадните апартаменти.

Това което имам аз като оферта, което е точно зад бежанският център в момента и се далбае дупката и ще стане след 2-3 години. Инвеститора все още не продава, но брокерът ми го познава, та ще мога да закупя. Като цяло са известни строители с десетки сгради из София и са съгласни на схема 20% сега и 80% при взимане на АКТ16.

Цената е 2000 Евро на кв. м.

Като цяло покрива всичко което търся, на тиха улица, но на 7-8 минути пеша от метрото и едната спалня да е голяма 16-17 кв. м. и не е на Булевард. Единственият много голям минус е, че е точно зад бежанският център.

Като се има предвид, че гледах в 2 сгради, които пък са точно на същата улица, където е входа на бежанският лагер и всичко е продадено, но косъм да купя.

Аз се надявам, просто като се застрои всичко там и започнат да живеят хора,  да излезем да стачкуваме и да го затворят

# 148
Това последното го забрави. Ако се иска промяна, то тя не се прави при свършен факт.

# 149
Те оставиха само децата. Аз лично не бих казала, че ми се набиват на очи, не пречат и не правят проблеми - хора като хора. В центъра ми се набиват повече, където работя и ги срещам ежедневно, като дори не говорим за района около женския пазар.

Общи условия

Активация на акаунт