Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 39 212
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
  • There I was on a July morning
Здравейте,незнам дали има тема за моя въпрос,дано не ви натоваря,.
Та харесахме на зелено апартамент,но искат капаро ,но още копка няма.чакали нещо от общината,документ някакъв.Та на какво основание ще дам капаро ?Или освен да подшиша договор със срок ли?Ще се допитам и с нотариус часър ми е за другата седмица,та да видим,но реших и тук да попитам.Ккаво мислите,някой купувал и на зелено как действахте?
Хареса ни мястото и района.Благодаря ви много.
Какъв документ чакат? Ако е разрешение за строеж - не купувайте. Може да не получат скоро/или изобщо и второ - не познавам сериозен строител/инвеститор, който продава преди да е получил РС. В случай, че продава преди това, вероятно няма никакъв капитал.
Също проверете историята на фирмата - има ли построени сгради досега, какъв и е предметът на дейност.
В нашия квартал преди около 5 години заградиха едно празно място и продаваха апартаменти. Към днешна дата са на етап груб строеж + монтирана дограма. От транспарантите видях, че инвеститорът е някакъв собственик на заведение/я, ами явно строителството не е за него....
Преценете и цената дали е добра спрямо риска, който поемате.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 19:58 от Скубиду

# 556
Не разбрах тук дали за предварителен договор се говори или резервационен депозит? Ние сме плащали така преди време 10 000 за резервиране, като в последствие сградата не почна да се строи и ни ги върнаха. Ако е предварителен договор където се дават по-големи пари вече си се подписва сериозен договор, ама на мен поне не ми се е случвало да се сключва ПД преди началото на строежа. Винаги съветът ми е бил ако се купува на зелено, да е от някой от големите и известни строители.

# 557
Пак се включвам - какво мислите за Редута, Гео Милев и Слатина? В момента много съм харесала първия квартал, но се чудя как е зимата по баирите и ситуацията с братовчедите. Доколкото знам те пребивават в Слатина основно, ама кажете и вие. Иначе към Западната част (Боян Магесник) съм се насочила, съответно ще се налага да минавам през подлеза на Подуяне, който е също..малко така. 😃

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 23:38 от 4everYoung

# 558
С Ясен (приятелят ми) започнахме да гледаме в Гео Милев за жилище, тъй като натам се разширява метрото, което сега ползваме.
Уви, нямаме толкова средства за жилище (скъпо е).
Отделно и там са на централно парно, а ние никога повече не искаме да сме към топлофикация.
Паркирането също не е добре уредено, а високите цени за м2, означават и високи цени за гараж/паркомясто или търсене под наем, което пак не е търсено от нас решение.
Магазини и пазар има.
За другите квартали нямам наблюдения.

# 559
В Редута парно няма, не е и имало.
Зимата е заледено.

# 560
По моята класация са:
1. Гео Милев
2. Редута
3. Слатина.

Живели сме в района на първо районно, като цяло не беше зле.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 10:46 от EmmaT

# 561
В Редута парно няма, не е и имало.
Зимата е заледено.
Парно не съм ползвала, няма и да ползвам. Но това със заледаването вече е проблем. Съвсем ли не чистят/опесъчават улиците?

# 562
  • София
Че някъде малките улички чистят ли се?
При мен ( Подуяне ) нито е толкова тясно, нито е стръмно. Снегорини не минават, разпръскването на луга е по-скоро инцидентно, но в никой случай практика.

# 563
Че някъде малките улички чистят ли се?
При мен ( Подуяне ) нито е толкова тясно, нито е стръмно. Снегорини не минават, разпръскването на луга е по-скоро инцидентно, но в никой случай практика.

А баш така си е. А на Редута е стръмно, доста улички са и усойни, така че е ясно какво се получава от непочистен сняг и студ по стръмни улици. Мисля, че там, където вървят автобусите, третират, в смисъл насоляват. Но дори и по тези улици след навалял пресен сняг, понякога и за ГТ е трудно.

# 564
Все като съм минавала през Редута чувството ми е било, че хем си в град,  хем си в село, като са събрани всички негативи и на двете.

# 565
Сега ми хрумна - стръмни квартални улички има и в част от Лозенец, не само в Редута. Така че навсякъде, където има такива улички, през зимата е предизвикателство. Все пак мисля, че в Лозенец не са толкова криволичещи като в Редута.

# 566
Стръмни улици има навсякъде, така е.
Просто не навсякъде са престижни, като Смирненски в Лозенец.
Това мисля го изяснисхме преди няколко страници. Simple Smile

# 567
  • София
На Редута главният му проблем е транспортът.

# 568
В Лозенец има и други стръмни улици и улички, освен Христо Смирненски. Не случайно в Лозенец е най-високата точка в градската част на София.

Ох, зло да я забрави, но забравих съфорумката от Лозенец, която толкова страстно бранеше квартала. От години не се е вяствала в темата. Последните дни ми се наложи да намина пак до долни Лозенец и го направих с неголеми очаквания, защото много писания съм изчела през последните години колко зле било и колко било западнало. Е, вече с очите на възрастен индивид с житейски опит, а не с очите на тийнейджър - все така ми харесва, много. За съжаление, нямам възможност да купя жилище в района, иначе не бих се колебала (естествено, с оглед и на характеристиките на даден имот и неговата цена).

С Рокстар съм съгласна - Редута е много зле откъм ГТ. Иначе има определен чар.

# 569
  • София
Аз ходя редовно по работа близо до Римската стена. Хем ми е симпатично, хем ми е леко нагъчкано и усойно. Ако мога да избирам централен квартал от типа - Кривата река ми е по на сърце.

Общи условия

Активация на акаунт