Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 18

• 39 250
  • 731
  •   1
Отговори
# 540
  • на земята
Здравейте,незнам дали има тема за моя въпрос,дано не ви натоваря,.
Та харесахме на зелено апартамент,но искат капаро ,но още копка няма.чакали нещо от общината,документ някакъв.Та на какво основание ще дам капаро ?Или освен да подшиша договор със срок ли?Ще се допитам и с нотариус часър ми е за другата седмица,та да видим,но реших и тук да попитам.Ккаво мислите,някой купувал и на зелено как действахте?
Хареса ни мястото и района.Благодаря ви много.

# 541
  • Бургас
Купували сме, да. И продължаваме да купуваме.
Прочетете си договора, там са описани вноски, срокове.
Проверете си и фирмата.
Естествено, че е нормално да се иска капаро.
От общината най-вероятно чакат разрешение за строеж.

Нотариусът няма да ви свърши работа, виждам, че не сте никак запознати - по-добре си намерете адвокат, който да ви провери всичко.

Купуването на зелено не е за всеки.

# 542
  • София
Аз миналата година бях на много огледи, включително и на "зелено", на гола поляна. Ами не можах да се реша, въпреки че мястото беше топ за мен /до езерото в Дружба/.

# 543
Ако питаш моята адвокатка, (много добра), ни 1 сделка да не съм купил, ни на зелено, ни на никакво. Все намира кусури.
Но тя си обяснява съображенията, аз преценявам дали да рискувам.
Като моите разбирания за риск са съвсем други.

Много често като се запазва на зелено изобщо не ти се предоставят кой знае какви гаранции. "Ако щеш" е работата.
Поне разчиташ да ти се върне капарото, ако нещо се провали работата.
Но ако очакваш да дадеш редактиран от адвокат договор на строител за зелено, просто никакъв шанс да ти го подпише.
То затова цените са изгодни, защото част от риска е за твоя сметка.

И точно гола поляна е правилният момент.
Ако се покаже 2-3 етажа от земята, вече е 100% разпродадено.

# 544
Строителството може да продължи и 2 години, може и 10 години, после 1-2 години ремонт. Ама, ако си има човек жилище, което го устройва и не му е толкова важно кога ще се премести...става. Но за 10-12 години много неща могат да се случват и в личен, и в икономически план, въобще районът може да придобие различен облик (понякога по-добър, понякога по-лош).

# 545
  • София
Който има време и друго жилище, да чака. Аз нямах такива екстри.

# 546
Здравейте,незнам дали има тема за моя въпрос,дано не ви натоваря,.
Та харесахме на зелено апартамент,но искат капаро ,но още копка няма.чакали нещо от общината,документ някакъв.Та на какво основание ще дам капаро ?Или освен да подшиша договор със срок ли?Ще се допитам и с нотариус часър ми е за другата седмица,та да видим,но реших и тук да попитам.Ккаво мислите,някой купувал и на зелено как действахте?
Хареса ни мястото и района.Благодаря ви много.
Задължително консултация с адвокат.

# 547
  • София
Аз миналата година бях на много огледи, включително и на "зелено", на гола поляна. Ами не можах да се реша, въпреки че мястото беше топ за мен /до езерото в Дружба/.

Точно там хич не е препоръчително да се купува НС - много подпочвени води. Трябва помпи да работят денонощно. Докато строежа е в гаранция - строителя ги поддържа. После - собствениците да се оправят. Не случайно НС около 28 ДКЦ са полупразни.
По трасето на метрото около Искърско шосе също денонощно се изпомпва вода.

# 548
  • Бургас
Ако питаш моята адвокатка, (много добра), ни 1 сделка да не съм купил, ни на зелено, ни на никакво. Все намира кусури.

Същата работа. ММ казва - "намеси ли се адвокат в една работа, пиши я провалена".

# 549
^^А отсреща, от другата страна на бул. Искърско шосе, където ще се строи на мястото на бившите индустриални постройки (според картата на Юруков) по-добре ли ще е ситуацията с подпочвените води или и там са много?

Така и не можах да намеря детайлна карта на София за подпочвените води.

# 550

Същата работа. ММ казва - "намеси ли се адвокат в една работа, пиши я провалена".
Моята ме оттърва 2-3 пъти от страшни пирамиди. Или единия път май беше нотариуската.
Та не съм против адвокатите, напротив.
Въпросът е, че ще трябва и малко риск. Но и да не е ептен, бъркаш в торба и каквото напипаш.

# 551
Добре де,какъв е риска при имот "на зелено"?

1. Строителен предприемач измамник?
2. Превратностите на времето – инфлация и прочие?

# 552
  • София
Добре де,какъв е риска при имот "на зелено"?
Да останеш на червено!

# 553
  • София
Амиии, на две пресечки от нас има 3 блока, които трябваше да са готови пролетта на 2025, а още не са... И за капак цените на довършителните работи хвърчат през това време...

# 554
Амиии, на две пресечки от нас има 3 блока, които трябваше да са готови пролетта на 2025, а още не са... И за капак цените на довършителните работи хвърчат през това време...
Ама то ако почнете сами да строите къща за вас си,ще се сблъскате със същите проблеми?
Значи остава недобросъвестния предприемач... В него е риска...

Общи условия

Активация на акаунт