Плащаш 150 лв данък МПС и мислиш, че общината ти е длъжна да ти осигури паркомясто за трошката ти.
За 150лв драги ми собственици на трошки, ще си платите платен абонамент на частен паркинг максимум за 2месеца. След това, ако не си платите излитате от този паркинг.
Това е пазарът за паркиране, нали така?
Драга ми Иглика, силно се съмнявам, че си чела една класическа книга (хумористична и най-вече иронично-саркастична), в която един небезизвестен (на някои) главен герой казва, че "Автомобилът не е лукс, а средство за придвижване!". Та и трошката, и Бентли-то вършат същата работа на собственика си в рамките на София, за да го закарат от т. А до т. Б. А правото да паркираш (срещу заплащане на общината) се основава на правото на собственост върху недвижим имот. А не от колко пари си хвърлил за нещо, на което цената му пада наполовина още с излизането от магазина.
Байдъуей, не търсеше ли точно ти в Карпузица/Горна баня, защото няма зона и има (все още безплатни) места за паркиране? Освен че е близо за уикенд посещения до свекървата. Нищо че в новите кооперации има гаражи/паркоместа, за които, обаче, трябва да платиш?
Точно така.
Сега сме под наем в Хджи Димитър, там е ад с безплатното паркиране, умрях от студ един месец без парно и затове се махаме. Пълен леж е този соц панелен квартал.
Търсим жилище под наем в Княжево, Горна баня.
В близост до линия от довеждащ транспорт до метро 3.
Оглеждаме и етаж от къща под наем, като имаме паркомясто в двор, с автоматична ограда и отопление на газ (Горна баня).
Стискайте палци!

Като цяло Горна баня, започва да ми харесва повече от Княжево, нищо че Княжево е било хубаво по царско време, а Горна баня е било едно село.