Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 7 214
  • 208
  •   1
Отговори
# 195
Браво на момчетата и треньорския щаб за постигнатия успех! Гордеем се с Вас! Вие сте победители!
Господ да им дава здраве, и да ги пази от контузии!
Такава церемония на "Александър Невски" трябваше да има и за момичетата до 19г. които победиха на световното първенство през юли и са световни шампионки. А и изобщо би било хубаво подобни посрещания да има за медалисти от световни/европейски първенства и олимпийски игри. Имаме много талантливи спортисти, които с усилията и волята си са заслужили, независимо колко е популярен спортът им, така мисля. Поне ще се радваме повече. Имаме нужда.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 14:44 от Фрагтрек

# 196
Хубаво е, че са организирали посрещането им, но силно се надявам момчетата да си спестят до колкото могат развеждането им като панаирски мечки по студиа, за да отговарят на глупавите въпроси на нашите журналистите.

# 197
  • Berlin
Ами точно това очаквам. Приятелката на Алекс Николов я започнаха вече, разбирам.

# 198
Ами точно това очаквам. Приятелката на Алекс Николов я започнаха вече, разбирам.
Имам особено мнение за роднини, приятели и т.н. близки хора до шампиони и медалисти, които се изявяват да дават интервюта при подобни поводи. Разбирам само тези, които са имали спортни кариери да ги интервюират, ама останалите......

# 199
  • Berlin
Аз не мисля, че те се натискат. Журналистите ги търсят.

О, не бил Мони най-малкият в отбора, Добрев е 2008г.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 18:45 от abs

# 200
Да, Добрев е само на 17 години.
Браво, огромно браво на нашите шампиони!

# 201
Не съм спортна натура, но и аз се зарадвах за успеха на нашите волейболисти. Обаче лошо впечатление ми прави това насочване на вниманието най-вече към братята Николови. Много са симпатични двете момчета, но отборът не се състои само от тях двамата. Волейболът все пак не е индивидуален, а отборен спорт.
На всеки 7-8 примерно репортажа с тях тук-таме се пада по един за някой друг от отбора. Леко несправедливо. Братята са прекрасни, но малко се прекалява с вниманието към тях, а към другите видимо по-слаб интерес.

# 202
  • Berlin
Несъмнено това, че са братя и синове на Владо Николов помага да ги търсят повече. Иначе Мони е дете-чудо, а Алекс също е страхотен, имат голям късмет (и ние също) да играят заедно в отбора. Иначе аз харесвам целия отбор, страхотни момчета!
Бащата на Аспарухов известен футболист ли е бил?

# 203
  • MJF
Изгледах и аз Токио дългия скок мъже.
Скрит текст:
Жалко че при Милтос явно имаше някакъв здравословен форсмажор.
Божидар Саръбоюков може повече. След първия скок ясно се чу какво го посъветва треньора. Божидар го изпълни и от раз му се получи най-добрия скок в състезанието - втория. Последните 3 ги проведе външно в някакво по-добро настроение,  но за жалост два се получиха фал. Той хубус си премести картончето/отметката но така и след това не си намери правилно крачката.
На Tajay Gayle въпреки федерацията му отпуснах екранно време. На 5-я му скок и мен ме заболя десния крак. Беше от тези на които им спореше този ден.
Знаейки резултата обърнах внимание на Фурлани. Той визуално много леко лети във въздуха. Тук с майка му , тя най-много се чуваше Smile . Много добре се съсредоточи и чисто технически изпълни 5-ия си скок и воала , ново PB, браво!
Двамата китайски състезатели ми хареса как скачаха.
Драго ми беше да видя многостранно надарения Simon Ehammer. 8,30 никак не лош резултат за него. Единствения без фал в тези 6 скока и в добро настроение.
Драго ми бе да видя и друг стар познайник - Тобиас Монтлер.
Рядко коментирам облекло но испанските състезатели ме развеселиха , не в добрия смисъл, с долнищата си, гащета или каквото там се водят. Що за шарка?!
Жалко че нямаше кубински атлет, поне един.

# 204
Горките волейболисти. Разкарват ги къде ли не, като панаирджийски мечки Joy

# 205
  • MJF
Токио диск мъже.
Видях го и аз това "шоу". Цялото , е превъртях официалните прекъсвания. Но цирка , сеира и сие в останалото време ей така нарочно не го изредактирах за да видя другарите от IAAF до къде ще стигнат. И до кога?!
Много кофти гледки имаше в кръга , кулминацията беше как се "пльосна" Вайсхайдингер. На фона на това разтегнато гледане се сетих и Grin " Как пък гледат всичкото това литовските зрители с тези трима накуп?!"
А иначе състезателите каквото можаха и имаха настроение направиха, всеки по свой начин. И обувки сменяха , събуваха , нахлузваха "пешкирче" за триене.... и въпреки това всяко хвърляне бе изпитание за мен като зрител, в затишие и Worried нещо много кофти да не стане. Никакво удоволствие. Тези които на височина и ширина го докарват на "правилен правоъгълник или куб" принципно имаха предимство. Стърчащите и с повече извивки ....."балерини" в кръга Neutral Face

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 09:25 от Шошулчо

# 206
Не знам толкова ли е трудно да им направят някакъв сгъваем покрив над сектора?  Само над "кошарата". Без това състезателите от дисциплини без шпайкове ще се пребият на дъжд.

# 207
  • MJF
А де. Докато гледах цялото това безобразие до къде ще стигне , ясно че "благославях" по ред другарите. Но така да ми идеше от дивана пред екрана да разпъна  и закача на халки едно покривало над кръга на конструкцията на мрежата. Хем и вятър нямаше. Работа за 5 минути и средностатистически акъл. Но на IAAF им дреме на ....
Отвратително.

# 208
  • MJF
Токио СП лека атлетика троен скок мъже
Скрит текст:
Докато траеше първенството видях от корейска телевизия отбрано в ютуб но ето на пълния запис всички обичайно заподозрени на линия без олимпийския шампион Джордан Диас. И Трики и Джу и тримата кубинци и Цанго.
Драго ми беше да видя отново на състезание ветерана И Мин Джу но съсвем не във форма явно.
Трики направи красив/технически по учебник първи опит и за жалост си остана с него , така да се каже. Много чакаше преди и 4-ия и 5 -ия си скок баш той. "Благославях" по ред ясно кои.
На Анди Диас за разлика от Мартинес не се разбра какво по-точно не му беше наред. Тази година е блестял на европейското и световното в зала.
Цанго тежичък малко ми изглеждаше  така и скачаше.
Ямаеца Скот, който има късмет че не го изредактирах от чист мързел, ме развесели след 3-тите скокове как се разтича по пистата а и реши че може да се шляе по нея където си иска но ....му показаха мястото.
Имаше няколко много красиви скока , вкл. и любимите ми със зависване Satisfied.
Андреа Далавале много ме изненада именно с такъв 6-и скок. Той и наш Пикардо толкоз се изненада , след като и прорусна 5-ия скок. Та се наложи да настисне педала Педро  на финала  да покаже кой е най-добрия.  
Въпреки че очаквах повече като метраж от количеството добри скокове , вкл. красиви съм доволна. Satisfied
Днес спортувах с мъжете в тройния скок, утре продължавам с хвърлянето на гюле мъже. Уж отзад напред щях да гледам този старт пък нещо се разсеях с мъжете. Но поне редувам скок-хвърляне-скок-хвърляне ...WinkSmiley

Общи условия

Активация на акаунт