Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 9 522
  • 247
  •   1
Отговори
# 150
  • MJF
bg  

Какъв инфарктен мач!
А няма как да кажа че го и гледах. Гледах първите 2 гейма и ясно на всички как протекоха те. Напуснах екрана и третия гейм въобще не го видях. Така реших че не трябва явно да гледам. Пък имах желание да му се невиди. 4 и 5-я поглеждах през точка - две за кратко и пак ...само и само да им върви. Пфууу.
Чешки мъжки волей до тук не съм гледала. Явяват ми се меко казано изненада. Гледалите ги да споделят моля малко за тях.
Въобще схемата на туй СП ми е куриозна и сега постфактум но и онзи ден като разглеждах обстойно пуловете. Не че протестирам де при днешния резултата и това Полша и Италия да се мерят един друг на полуфинала а ние с чехите.....Пупупу.

И друг път съм споделяла че аз съм фен на Бразилия и САЩ в мъжкия волей от мнооого отдавна. Днес от зор не можах да се насладя на играта от другата страна на нашето поле. Не си е работа така. Но всичкото ми негледане го реаблитира резултата Satisfied

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 18:05 от Шошулчо

# 151
Огромен обрат за нашите! Поздравления за играчите и щаба за цялата работа, свършена през лятото. Само тази година бихме Япония, Словения (2 пъти), Полша, Германия (2 пъти), САЩ, Аржентина, което е невиждано от десетилетие насам.

Още по-впечатляващ е характера да обърнеш мач срещу много силен противник от 0-2 на четвъртфинал на СП. Игрово няма да коментирам, защото поглеждах, докато работя и не хванах чак толкова много, но е хубаво, че Татаров се е включил добре от пейката, защото имаме нужда от опции.

Чехите са приятната изненада на турнира и би било безумно да се подценят, в този етап. Още повече че загуба вероятно значи да не вземем медал, предвид че срешу отборите от другия поток, сме аутсайдер. Днес малко хванах от мача им с Иран и имат двама силни нападатели, които им изнасят играта. Дано покажем самочувствие и характер и да се подходи фокусирано, защото имаме исторически шанс за огромно постижение.

# 152
  • Berlin
Каквото видях, САЩ бяха много стабилни в защита, имаше дълги разигравания доста, доста асове също. Не знам друго. Накрая и на нас ни тръгна сервиза мисля, а той тръгне ли, няма спиране. Сега ще го пусна вкъщи, да гледаме семейно, ММ и децата не знаят резултата.

Иначе Грозданов пак е с превързани пръсти видях. Колев също от няколко игри насам.

# 153
  • MJF
Оооо , никакво подценяване на чехите, разбира се.
Чух треньора ни какво им каза като ги събра около себе си след финалните салтанати. За настройката и че ей това трябва да запомнят/поддържат. В този дух, не мога да го цитирам точно.
Доволна съм че в събота нашия мач е първия.

# 154
След 2:0 нямах големи надежди за обрат, макар че много вярвам на тези момчета. Знаех, че ще постигнат нещо голямо, но не предполагах, че ще е толкова скоро. Те са ужасно млади и силно се надявам, че най-доброто за тях предстои. Опитвам се да се предпазя от еуфорията и да се настроя за вечното четвърто място,  но едно вътрешно гласче ми шепне, че... що пък не, един медал ще им отива на тези момчета. Simple Smile Каквото и да стане, съм щастлива, защото имаме изключителен отбор. Отново! Сега си пускам мача да му се насладя спокойно. Simple Smile

# 155
Не мисля, че биха подценили Чехия, от гледаното досега проявяват уважение и внимание към всеки съперник без значение дали е Чили или Словения. Бленджини се е справил много добре в часта, която ни е липсвала в предишните отбори - в критичните моменти, да не падат духом, а да се борят до последно срещу съперници с много дълга и талантлива скамейка.

Каквото видях, САЩ бяха много стабилни в защита, имаше дълги разигравания доста, доста асове също. Не знам друго. Накрая и на нас ни тръгна сервиза мисля, а той тръгне ли, няма спиране. Сега ще го пусна вкъщи, да гледаме семейно, ММ и децата не знаят резултата.

Иначе Грозданов пак е с превързани пръсти видях. Колев също от няколко игри насам.

Това не е необичайно, даже при Грозданов бих казала препоръчително, предвид поста му. Колев като либеро отнася голяма чат от тежеста на защитата и просто се чудя ръцете му в какво състояние са след като често посреща сервиси над 100км в час.

# 156
  • MJF
Хващам се за последното изречение горе. Ей това е нещо което ме Worried когато гледам волей. Тези топовни сервиси как се посрещат с  едни "2 ръце". Аз само асове харесвам с такива сервиси и всеки път ме заболява на дивана пред екрана ако е по човек.

А утрешния мач някой ще се трогне ли да го излъчва като вчерашния?

Аз като съм се разспортувала та .....
Лека атлетика СП Токио.
Висок скок дами
Реших да почна туй СП отзад напред. А и това е дисциплината която последните 3-4 години сядам да гледам най-трудно. Понеже има атлети които са в бан на моя екран и то повече от 1 и ми отварят работа с мишока/дистанционното и т.н. Та първо да си причиня този полунегатив пък след това с песен....
Скрит текст:
Първо се зачудих какво е това скачане близо 3 часа но се сетих за дъжда. Докато редактирам записа видях поне 2 спирания заради него. Но така е като в началото се мотаеха да чакат кой ли не по пистата Tired
На 1,93 м разгледах състава. След това вече редактирах с размах.  Maria Żodzik много ме изненада Smile , мина напълно под радара ми до 2 м а тя  на  точното място , на фона на дъжда си направи нов PB и влезе в "двуметровите". Голямо браво и честит сребърен медал.
То след 1,93 гледането сведох до 3 състезателки всичко на всичко - двете австралийки и моята любимка Топич.  Време е да скочи тя тез пусти 2 м да му се невиди, голямо чакане падна.
Писателката ни Никола проведе състезанието без фал. Август е скочила все пак 2,04.

# 157
БТВ отново ще го излъчват.

# 158
  • Berlin
Не знам доколко е нормално, Грозданов игра със счупени/контузени пръсти в лигата, затова му бяха превързани (поне това казаха коментаторите тогава).
Любо Ганев дадоха го няколко пъти след победата, много пораснал. Grin И видях всъщност колко е висок.

# 159
  • София
Утре от 09:30 ч. е полуфинала с Чехия.
На прага сме на нещо историческо, но няма да пиша за мача с чехите, да не ги урочасам.
Голям, исторически обрат вчера. Един от най-паметните обрати изобщо в историята на българския колективен спорт. Simple Smile
Момчетата вече са големи герои!

# 160
  • Berlin
Имам големи надежди! 🤞🤞🤞
Дано да мога да гледам, че голямото дете има волейболен мач утре, първи за сезона с нов отбор (детска лига, но все пак😀), ние сме му винаги публика и подкрепа.

# 161
  • MJF
Успех на малкия волист abs пък батковците на запис.

Дано утре да мога да гледам играта, защото както споделих, вчера почти не гледах като видях че с мен пред екрана не им върви.

Аз пък вчера по време на първия/втория гейм видях на екрана бившия главен треньор на американския отбор и му се зарадвах. Бях свикнала да ги гледам с него. Сега проверих с какво се занимава.

# 162
  • Berlin
Благодаря! Simple Smile

И аз го видях, доста го показваха на моето предаване, но не знаех кой е. М/у другото аз гледам по https://tv.volleyballworld.com/, платен стрийминг. Даваха и жените, младежите, лигата.

# 163
  • Варна и...духом на Босфора
Мача проследих на инфо,на трансфер,на летището,чудо!
Имам инфо трябва да говоря,язе си гледам телефона
Тунизийците - bein sport няма майка😁
Дордя приказвам - 0-2
Рекох,
Край - няма си гледам телефона.
Децата във Варна гледат
Тъй,абе викам си,ще стане нещо, щото пък в личен план 25.09 ми е важен ден🥰
Отивам на трансфер,
Сал мълча и броя туристи/ пари и туристи и на улицата се броят😁/
Виждам кулата на летището,вземам микрофона, говоря, телефон звъни от Варна,фърлям микрото,
Мамо оооо,Победа!
Ставам и рева
България на полуфинал на световното първенство!

Най - добрата новина!
Днес гледам видеа, репортажи! Снощи пак.

Утре!
Сърце,душа за България!
Напред,Български юнаци!

# 164
Финаллл!!!! Уникални момчета! Счупиха каръка. Толкова съм горда с тях и каква радост носят на всички ни!!!

Общи условия

Активация на акаунт