Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 7 222
  • 208
  •   1
Отговори
# 165
  • гр.София
Егати кефа!

# 166
  • MJF
bg  

Аз не гледах мача. В първия гейм издържах до 15/14 за чехите и в този момент реших че край, няма да гледам. Домочадието назначих да ми казва само добри новини на финалите на геймовете.
Примирих се че ще е така. Хайде да растат във всяко едно отношение за да се промени моето състояние с тях.
Да споделя за чешкия отбор. За първи път , в помнещото ми гледане въобще, виждам чешки мъжки волей отбор. Визуално и антропометрично гледката ми напомни за фински или канадски отбор от близкото минало. При това като чичковци на фона на нашите младежи, или те като дечковци на фона на гледката в отсрешното поле. Гледката ме развесели като цяло.
Вчера чух аудиоинтервюта от Теди Салпаров и В. Николов-баща и някак си спокойно седнах да гледам този мач. Уж. Но покрай казаното от тях се сетих и за Куба и Япония. И те не с фокус този сезон на СП.

Хайде Полша и Италия дано изиграят 5-сетов мач.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 13:06 от Шошулчо

# 167
  • София
Голям ден за родния ни спорт.
Българи Юнаци! 💙

Утре от 13:30 ч. е големия финал срещу настоящите световни шампиони от Италия, които изненадващо за мен не дадоха и гейм на поляците. Малко кофти за нас, защото срещу Полша играем по-успешно, но каквото-такова.
Ако не се лъжа и бТВ и НОВА ще излъчват пряко финала.

Това е исторически ден за нас. Едва втори финал на СП в историята на българския волейбол.
Да, виждах открития път към финала още когато спечелихме групата, за това онази победа над Словения беше толкова важна. И тогава писах, че виждам евентуален финал, но така да обърнем велика сила като САЩ и само някакви си 24 часа по-късно да бием категорично изненадата на първенството Чехия е нещо специално.
А ние сме млад отбор. Този отбор тепърва ще израства още повече и ще ставаме все по-добри. Simple Smile
Идват златни години за българския волейбол. Нека си припомним и световната титла на девойките.

Simple Smile

# 168
"След две-три години ще стигнем волейболистите ни" – Гонзо Laughing

# 169
Това е за вицовете. Не за тук Simple Smile

# 170
  • MJF
Значи с Италия утре. На финала два сравнително млади отбори, нашия съвсем/повече.

Да , тазгодишната световната титла на девойките припомниха вчера на аудиоинтервюто с В. Николов. Там той припомни че Евгени Иванов е световен шампион за младежи 1991 и дъщеря му такъв при девойките до 19г.

# 171
Между другото,защо азиатци размахваха българското знаме и подкрепяха нашият отбор? Да не са били виетнамци работили в България?

# 172
 Ми щото не играят техни и си избират за кого да викат. Не гледа ли леката атлетика? Или футболни мачове?

# 173
  • Berlin
Бравоооооу! Финал!  Медал!
Дано утре ни върви повече играта обаче, че днес беше малко не добре.😬

На мача със САЩ беше пълно (10хил. публика) с подкрепящи американците и не бяха американци. Днес бяха близо 7хил. в залата.

# 174
  • Варна и...духом на Босфора
Толкова съм горда и щастлива!
Днес пак емоции в автобуса с моите туристи!🤍💚❤️

България - Напред,български лъвове!
Един народ - един Велик отбор!

Аз правих и заклинания,и също съм суеверна,числа събирам,предмети нареждам преди да тръгна за работа,на охраната на вилата му казвам- на изток ще поливаш цветята.
Знамето не взех,служи ми добре,когато имам 50 човека като днес, ама и на полуфинала не го взех,тъй де.

Ох, сърцето ми тупка и трепери!

С вяра,Бог,Надежда и Благослов- Борба и Победа,Български Герои!🤍💚❤️

# 175
  • Berlin
Бг коментаторите реагират ли, когато резултатът е 9:9? Моите по volleyballworld много се радват.😀 Те като цяло много се забавляваха през цялото първенство (тези, които коментираха нашата група и продължиха след това). Също и 23:19 им е някаква специална комбинация, ама не знам защо.
Мони Николов има много фенки в залата.😀

# 176
  • София
Нищо, загуба като загуба. Отново сме втори след 1970 г.
Нашите момчета са герои. 2 място в света! Малцина са го очаквали.
Само поклон пред нашите лъвчета. Бъдещето е пред тях. Simple Smile

Италия беше прекалено силна, особено на начален удар и в защита.
Втора поредна световна титла за Италия и пета в историята.
За тази велика волейболна нация голямата прокоба са олимпийските игри. Три сребърни медала. Не става и не става.

# 177
  • MJF
Освен химна и първите 3 точки нищо друго не съм гледала от мача.
Голямо браво на нашия отбор bg ! Честит им сребърен медал.
Благодаря им за положителните емоции които ми създадоха. Satisfied

Значи "националната" волей година приключи с Полша на Лигата и Италия на СП.

redemi , внимателно с емоциите Hug

# 178
  • Berlin
Направо ни утрепаха с тоя сервиз, много им вървеше. Определено бяха по-добрият отбор. Нищо, втори сме в света!
Алекс Николов и Грозданов са в dream team-a.👍

# 179
Сребро! Има леко разочарование, но повече се радвам за труда, борбеността и израстването на отбора. Опитаха, успяха да вземат гейм, но опита си каза думата. Бленджини да продължава с работата си, а момчетата да са здрави.
Жалко, че Алекс Н. не взе наградата и за МVP, въпреки че си я заслужи категорично.

Общи условия

Активация на акаунт