Спортна БГ-Мамма – обща тема за коментари за всякакъв спорт (тема 2)

• 8 125
  • 234
  •   1
Отговори
# 225
Карлос Насар спечели трета световна титла и то с нов рекорд.  🥇

# 226
# 227
Страхотен Карлос Насар!!! Поздравления!!!Световен шампион в новата за него категория до 94кг!
Невероятно момче и Човек! Физика, психика, воля, спортна злоба, всичко е съчетано по великолепен начин в него! Абсолютен талант!
С 222 кг в изтласкването, постави нов рекорд в това движение, след като в изхвърлянето направи само един успешен опит и беше 4-ти.
Велик Карлос! Гордеем се с теб, момче!!!Единствено ти може да си поставиш границите!!!
Дано Господ ти дава здраве и те пази от контузии!!!

# 228
  • MJF
Токио СП лека атлетика.
Изгледах и тройния скок жени.
Скрит текст:
2 поредни дни ми отне гледането им и втория път забравих да изключа предварително коментатора - то дама. Та вече се бях разтичала и не ми се прекъсваше. Но се оказа че се появи гост-коментатор някъде в края на 4-те скокове. Тя го представи но не чух името а не ми се прекъсваше , за да връщам записа. Та този гост-коментатор ме развесели като дойде реда на Rojas. А аз гледайки я се чудех какво е променено по нея и скачането ѝ но така и не можах да определя/ разгадая.
Leyanis Pérez Hernández ми харесва как скача.Thea LaFond също. Честити медали и на двете , напълно заслужено.
Liadagmis Povea Rodríguez също направи добър старт.
Сали Стар симпатичен млад състезател , който на правилното място си направи ново PB.
От Jasmine Moore очаквах повече.
А Shanieka Ricketts пак ме докара до пуфтене с тези нейни спринтове и ...каквото стане.

Започнах последната мъжка дисциплина от това СП на моя екран- копие. Видях първите опити и стигнах до началото на вторите. Докато се бяха подредили в редичка "строй се , преброй се'" ми направи впечатление колко световни и олишампиони са се събрали на този финал. На другите дисциплини в изхвърлянията , не съм обърнала внимание  на този аспект , но тук май "прелива" от такива.

# 229
  • София
Карлос Насар ме накара за пореден път да се гордея, че съм българка! Вярвах в него, крещях пред телевизора, направо треперих на моменти, нямам идея какво му е било на него, велик е, велик! Това младо момче заслужава да има толкова много успехи! Гордост е да чуваш химна си, да знаеш, че златото и световните рекорди се поставят от българин, който не се продаде на чужда държава, въпреки облагите.

Потресена съм от родния футбол, победата на Турция с 6 на 1 показва за пореден път на какво трагично ниво е всичко и как само изтичат едни пари там.

# 230
  • гр.София
София днес е Маратон.. Гледаме по БНТ 3. Площадът на Старта е пълен с млади усмихнати хора. А Любо Ганев извисява снага на трибуната.
(Имаме си дом представител там. Миналата година пробяга 42-та км,тази ще е на 21км)

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 09:30 от blanc

# 231
  • MJF
Днес времето е със софийските маратонци. Поне на мен така ми се струва като гледам навън. Ако миналата година част от трасето беше и в Люлин , то помня че беше доста неприятно - студено с мъгла и всеки момент вариант да завали дъжд.
blanc, браво и финал днес конкретно на вашия маратонец.

# 232
  • гр.София
От дивана ми изглежда отврат времето.
Ама здрави са,силни- ще оцелеят-) .
Сред последните стартира и групата с жълти фланелки,мъжете бутат колички с деца с увреждания, децата са супер развълнувани.

# 233
  • Berlin
Сега разбрах, че Милко Георгиев (от Spider Sport)е в щаба на Карлос Насар и му предвещава още много успехи (четох някакво интервю с него). Много, много приятна изненада.

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 14:57 от abs

# 234
  • MJF
Чух че кенийски състезатели са спечелили софийския маратон и сие.

Токио СП лека атлетика . Изгледах копието мъже. Хм, какъв финал се е получил. Доста изненади , за мен поне. Интересен, шарен , раздвижен старт се е получил.
Скрит текст:
Jakub Vadlejch, Arshad Nadeem и Neeraj Chopra въобще далече от добрата си кондиция.
Dawid Wegner си е направил PB на квалификацията .
Аз май въобще за първи път виждам спортист от Шри Ланка в спортовете които ми се случва да гледам. Rumesh Tharanga впечатли / изненада с първия си опит.
Julius Yego  жалко че не можа да си направи всички опити  заради форсмажор.
Вебер е геройствал на Лигата , тук не ме впечатли. Но респект за новото му PB този сезон - 91.51 m
Sachin Yadav го гледам за първи път като Rumesh Tharanga. И той герой , направил си е на правилното място ново PB.
Curtis Thompson също ново лице за мен и голям герой за себе си.
Anderson Peters напомни добре за себе си , честит му сребърен медал. Напълно заслужен и най - константен като метражи.
На това му казвам още повече да напомниш за себе си . Евала на Keshorn Walcott. Подсети ме за Лондон 2012 - тази любима моя О поради простия факт че бе изцяло свободно достъпна за целия свят онлайн. Тогава за първи и последен път мога да кажа че съм гледала дефакто О.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 09:03 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт