Кое бихте избрали ?

• 13 653
  • 472
  •   1
Отговори
# 210
Динчо, прекаляваш! Съвсем нормално е повечето жени да искат да станат майки, това е живот и любов.
Сякаш няма жени, които имат мъж, но не стават за майки и те за бащи?? Изобщо коя си ти, че да казваш на която и да е жена трябвало или не да има деца. Просто било като нямаш мъж да нямаш деца. Ами ако те остави бащата, още като е бебе или го блъсне камион??
И аз имам прекрасен баща, и мъж, но животът никога не дава гаранции, освен това мисленето на жената се променя и според възрастта и според преживяванията. Нямам идея дали ако бях на 40 без мъж бих родила, може и да не бих, не знам... изборите се променят.
Жената може да срещне голямата любов и на 50, но за жалост не може да стане майка. Коя си ти, че да казваш това на една жена?

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 13:52 от Tanya Valcheva

# 211
Здравейте ,

Още веднъж благодаря на всички включили се в темата .
Мненията съвсем очаквано са разнообразни , всеки дава съвет спрямо своя житейски опит , манталитет , емоционалност и т.н.
Смятам , че темата е полезна и дава храна за размисъл .
В последните страници чета и доста свободни съчинения по темата , но ги подминавам с усмивка Simple Smile

# 212
Кажи кво е положението с приятеля, че от там може да ти се получат нещата с най голяма вероятност.

# 213
Кажи кво е положението с приятеля, че от там може да ти се получат нещата с най голяма вероятност.

Аз вече отговорих на този въпрос , в предишен пост споделих как стоят нещата , повече подробности не е уместно да разкривам в публичен форум.

От друга страна , там дилемата е дали е Ок да се примири една жена , че ще е обичана , но няма да обича ?
Да избере човека до нея с разум или да търси нова любов ?
Някоя съфорумка вече го каза , обикновено на 20 години не се замисляш за тази опция , но притисната от биологичния часовник за 30+ вече е друго ...

# 214
Зависи колко "не го обичаш". Ако има поне някаква тръпка и ви е приятно заедно, има и шанс. Ако не искаш да го докосваш и изобщо не ти трепва нищо, значи твърдо не.

Иначе според мен винаги е по-добре мъжът да е една идея по-запален по жена си, отколкото тя по него.

# 215
Познавам жена, която по-млада от авторката направи този избор, мъж в когото не е влюбена, но той в нея да, за да има семейство и дете. И да ви кажа с времето мисля, че все повече й е добре. Според мен жената може да се влюби и по-късно, заради отношението на мъжа, но е важно той да обича още в началото. Така че никой не трябва да бъде съден отстрани за изборите си, щастието за всеки е различно и нещата се променят.. тя не е била отвратена от него, разбираха се, но нямаше тръпка от нейна страна, но в бъдеще може и да има. Докато обратния вариант, в който той не е и тя го оплита да се женят само и само да има семейство и дете няма да се получи.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 13:42 от Tanya Valcheva

# 216
Не съм видял подробности или съм пропуснал този пост. Това, което ти е дилема трябва да го решиш ти, не може някой друг да го направи вместо теб. Зависи много и как стоят нещата с приятеля ти, дали можеш и би ти била приятна с него физическата близост или всеки път ще стискаш зъби и ще чакаш да свърши, съответно да му резнеш секса веднага след като стане бебето и после да се прежалваш един път в годината или хич. Така са се оплаквали мъжете в подобни връзки. От друга страна знаеш как стоят нещата с голямата любов на 40, да я чакаш да дойде също ми звучи малко наивно.

# 217
  • София

Жена 35-39г , неомъжена , без деца , с две неуспешни дълги връзки зад гърба си .
Високообразована , финансово независима , собствено жилище в София , учила, живяла и работила в чужбина дълги години .
Малко , но верни приятели от цял свят и много познати .
Мечтае за споделена любов , успешен брак,  собствено семейсто и дете / деца Yellow Heart
.....

От друга страна , там дилемата е дали е Ок да се примири една жена , че ще е обичана , но няма да обича ?
Да избере човека до нея с разум или да търси нова любов ?
Някоя съфорумка вече го каза , обикновено на 20 години не се замисляш за тази опция , но притисната от биологичния часовник за 30+ вече е друго ...

Глупости.
С нищо не трябва да се "примирява".
Трябва да следва мечтите си. Ако връзката не е удовлетворителна- довиждане, оставаме приятели, аз искам нещо повече и от един мъж и от живота.
Мечтите ги прочетох в първия пост. Съвпадат с моята ценностна система.
Но повтарям, изборът на партньор от страна на една жена зависи от външния и вид.
Ако ще да е завършила Окфорд и Харвард и да е дъщеря на Рокфелер, важно е да е привлекателна.
Ама изключително е важно, съжалявам да го кажа, но е брутална истина.
И за царя и за пъдаря.
А жена с фантастично образование, възпитание и статус и в същото време и привлекателна, женствена и уверена в себе си, няма никакъв шанс да остане без избор.

Коментарите дали жена в 30-те си години е престаряла и да се коментират донорски яйцеклетки, сурогатни майки, самотно майчинство, осиновяване и прочее, за мен е твърде рано на подобен житейски етап.

На този житейски етап е важно да има изключителна наслада от себе си, от живота, от песни, танци, общуване с хора, културен живот- книги, постановки, изложби, пътувания, изключителна грижа за себе си /повтарям се но е фундамент, абсолютно задължително/ и генерално любов към живота и себе си.

# 218
И аз не мога да разбера как жена като описаната няма поне 10 кандидата...?

# 219
  • Обран бостан ;)
И аз не мога да разбера как жена като описаната няма поне 10 кандидата...?

Явно описанието куца.

# 220
10 кандидата само за секс сигурно има, но 10 за семейство, надали.
И изобщо пък не съм съгласна, че външният вид е определящ. Иначе дебелите, пъпчивите, с мазната коса въобще нямаше да се женят, а такива има много преди нагласени и спортуващи. Понякога дори кариерата или финансов успех плаши мъжете, жената губи малко някаква лекота в характера и това ги отдръпва. И колкото и да е прекрасна, за мъжете които искат семейство, повече ще предпочитат по-млада жена, дори по-непривлекателна от по-зряла.

Но щом има влюбен кандидат не разбирам защо жената и на 20 да не даде шанс на такъв, аз лично не виждам как жена би се влюбила без преди това да е обичана от мъжа. Няма смисъл да чака пеперуди, да види с този как ще се чувства.

# 221
Моя позната остана девствена до средата на 20-те си години, топ мацка и като външност, и като интелект и обноски. Супер много кандидати, но не можеше да си избере никой, който да е на нивото и, очакваше дълго да се борят за нея, съответно това отблъскваше една голяма част, други изобщо не се пробваха. Поради което си стоеше сама през повечето време. Така че бих казал супер външност може и да е пречка освен за една определена категория, към която авторката очевидно не принадлежи.

# 222
  • София
Или има нещо дребно, което обръща каруцата и което с елементарни усилия може да се отстрани.
Имам такава позната, само дето е по-голяма вече от авторката и още е сама. Много хубава жена, много образована, с успешна професия, без финансови проблеми, купонджийка, приятен събеседник и т.н. Аз лично обичам много да общувам с нея, само дето все е за кратко и за хубави поводи,та не успява да се развихри спрямо мен. Защото си има няколко кусура. Обича да се налага и все тя да е правата и егото ѝ е свръх голямо. Сама си знае тези кусури, но не желае да ги промени и смята, че просто не е срещнала някой на нивото си.
Има и сега немалко кандидати и няколкото сериозни връзки зад гърба си, но никой не събира смелост да съжителства с нея.

# 223
  • София
Опасявам се, че зависи от стандартите.
Мъжете, към които аз бих проявила интерес, не биха се ангажирали с неугледна леличка със занемарен външен вид
Не биха я назначили и на работа даже.

Иначе ако попитате тези, които се женят за неугледните лелички, биха отговорили, че много им харесва съседката от горния етаж и биха се оженили за нея и биха и направили веднага десетина деца, но не могат и едната и обувка да си позволят. Примерно.
Мъжете са доста просто устроени същества и аз не бих толерирала наивната вяра в твърдението, че харесват Гоямата ти душа на първо място и нищо друго няма значение.

Моля, да не зацикляме в крайности, както обикновено.
Има доста още надграждане освен външния вид, иначе всички плеймейтки от дълбоката провинция със завършен трети клас щяха да се омъжват за наследниците на индустриалците, завърващи в Лондон и Щатите.

# 224
  • София
Аз лично, вече съм 99 процента убедена, че човек/жена намира точно това, което търси. Ако, определено търси мъж за семейство и деца и таргетира своето търсене само в такива кандидати, които също търсят точно това, ще успее.
Има много жени обаче, които не търсят точно това. Ами нещо така, такова, онакова, ние да се опознаем, пък ще решим, каквото стане, няма зор.... И то наистина е едно такова, никакво и не се развива на никъде.

Общи условия

Активация на акаунт