Кое бихте избрали ?

• 13 526
  • 472
  •   1
Отговори
# 465
Аз също съм наясно, но случаи всякакви. И моята майка ни е родила точно на 20 и на 22. Без помощ. Баба ми и дядо ми са работили.
Не приписвайте на майчинството непосилност.

# 466
Не став дума за непосилност, а от нужда от чисто физически, или финансов съпорт.

Няма как да отгледаш три деца и да завършиш блестящо образование без такъв. Или две. Или едно.

В случая на въпроса ми по повод младата майка на три деца кой и е помагал беше подходящ отговор баби, и/или бавачки, ясла, друго. Вместо обяснения, че всякак става, защото всички знаем че става, въпросът е как.

# 467
Ама чакайте малко сега....
Яслата е създадена като социална услуга именно за да може родителите да работят и да се влеят в редиците на данъкоплатеца ефективно.
В този живот няма само черно и бяло и или раждаш и гледаш 7 години до 1 клас деца или не раждаш.
Освен това не е задължително за завършиш. Или да завършиш блестящо. Бавачката пък е опция само, ако имаш средствата-демек работиш.
Каква помощ е това, която са си си заработил?
И да, приемете, че има хора, на които картите им се подреждат прилично и успяват. Това не са нито някакви невероятни постижения на човечеството, нито нищо. Ситуации, от които някой е успял да се възползва просто. Каква помощ тук, освен от звездите Simple Smile)))))
Аз например, не съм завършила с невероятен успех, но това не ми е попречило да имам прилична реализация и да си изгледам децата. Да, с ясла, детска градина и занималня.
Ама то по цял свят май е така.
А как става-ми ей така, става. При кой по-лесно, при кой с вайкане и трудности. Животът е шарен. ПОнякога си мисля,ч е е и до настройка и мироглед. Като знам аз за какви неща глупави съм се тръшкала и съм ги възприемала за невероятни трудности, а всъщност от позицията на времето, то самото е доказало, че не са никакви трудности.

# 468
  • София
Е, как става- ползваш баща, баби, дядовци, приятелки, съседки и всякакви видове съпорт, до които се докопаш.
Ако родиш в 20-тте, бабите трябва да са в 40-те, кипящи от енергия, жизнени и още не достигнали даже средата на жизнения си път.

# 469
Еми да, значи в контекста на темата е важно дали авторката има такива помощници, ако избере варианта да има дете.

# 470
Ама не забравяйте, че кипящите от енергия баби на 40 са работещи жени с домакинство на гърба си все още.
Ей ме на.
Ако утре ми доведат внука да гледам-кога?
Мчи аз съм на работа Simple Smile
Точно, както беше моята майка, която не спря да мрънка, защото тя всъщност искаше да гледа внуци. Но докато се пенсионира внуците станаха големи и нямаха нужда.

# 471
  • София
Авторката е на възрастта на кипящите баби на около 40.
Демек- нейните трябва да са над 60 вече пенсионерки донякъде, а тя самата с реализация и пари, което значи пълно джобче за финансиране на коктейли, бавачки, чистачки и частни ясли и градини.

# 472
oooooo, да
в този контекст-да, съгласявам се
или баби, или гледачки, частни ясли има вече
ами ще се справи, чудесно

Общи условия

Активация на акаунт