Връзка между вярваща християнка и полу-мюсюлманин?

• 12 446
  • 377
  •   1
Отговори
# 255
  • Deutschland
Не ми е гадно. Харесва ми всичко... Освен тези, които не спазват законите и създават смут и проблеми.

Боряна, на около 20-25 бяха.

# 256
Колегата беше решил да опита нещо алтернативно с някой ханъм, пък вие го качихте на транвая във Фракфурт на Майн.
Сега пак ще трябва да играе федербал пред родна публика.

# 257
Авторката ще се появи ли?

# 258
Аз мога да подкрепя впечатленията на Фрау С.
Малко като невидели се държат в противовес на иначе благоприлично поведение пред родата. Не, че толкова бих се впечатлила иначе. Но нали, има хора като мен, които са си плеснати в устата и еднакво освободени пред семейство и в компания или обратното - еднакво въздържани навсякъде. Докато при онези контрастите са впечатляващи.
Те и затова мъжки представители от мюсюлмански държави, попаднали в Европа масово твърдят, че по-добре с чужденка да се обвържат, отколкото със сънародничка в Германия или Австрия, защото били особено невъздържани, да речем, че да не цитирам обидната дума, която употребяваха.

# 259
  • София
Помня едно време, мароканките в Испания - като отвързани.

# 260
То и в България е така ( или поне беше когато студентствах ). Момичета от малки градове и села, от по забутани краища, иначе скромно изглеждащи, мигновено се промениха след началните седмици в първи курс. А като идваха техните с буркани и чаршафи да ги видят как учат, гледаха надолу и отговаряха чинно Smiley . И туркини, и помакини и българки.

# 261
И, тия ханъми,  ако и трите са имали общ мъж, на коя по напред да насмогне...
Revoker, заповядай някой ден на гости в Германия да ти покажа как се държат туркините, когато мъжете им не са около тях.
А как точно се държат?

Вчера в трамвая например. Седнали три невясти, забулени. През цялото време писъци, истеричен смях, клипове за ТикТок вероятно. По едно време трамвая спира на спирка, вратите се отварят, едната става и с тялото запречва на вратата да се затвори отново. Шофьорът излезе да се разправя, последва отново истеричен смях. Дечицата им в колички бяха и те там. За финал преди да сляза, имаше полицейска контрола, качиха се и онези пощуряха. Какъв хубавец бил единия, ако им падне леле, леле. Човекът с каменно изражение на лицето и е видно, че едвам се сдържаше. Не казвам, че всички са такива, ама ако мислите че са супер покорни, не е точно така. У тях може.

Последна редакция: ср, 09 юли 2025, 18:55 от Прекрасная Василиса

# 262
Значи според жени свидетелки - дали е вярваща християнка или вярваща мюсюлманка - види ли мъж и къса синджира.
След това една седмица пост и молитва и другия петък пак прескача за малко до ада. Не се издържа на тая скука в рая.
Атеистките ще излязат най-праведни.

# 263
От известно време в спортната зала имаме закачка с един много симпатичен мъжага. Има тръпка, разбираме се с един поглед, довършваме си изреченията, смеем се много.. Рядко изпитвам такова чувства към някой, като цяло съм темерут и не допускам лесно хората, но той е от онази порода мъже, които просто ме привличат!

Вече имам и покана за среща от него, но... както винаги става, има нещо, което ме притеснява- не живеем в перфектен свят..

Та, оказа се, че господинът е наполовина руснак (имам афинитет към тях по принцип,), но и наполовина албанец, тоест мюсюлманин по бащина линия. Разпитах го дали е вярващ, той сподели, че не се е причислил към нито една религия и живее като атеист, толерантен е и към едните, и към другите.

Това, което мен много ме тревожи, е, че аз съм активна християнка, много държа на традиции, празници, ходя на църква и т.н. За мен е важен църковен брак, кръстени деца и т.н. Знам, че още е прекалено рано за тези разговори с него, но като всяка жена на моята възраст- 35г, си представям по-сериозни отношения и гледам в перспектива!

Струва ли ви се невъзможна такава връзка? Имате ли примери за успешни отношения в тази вариация? Струва ли си да опитам, или да оставя отношенията приятелски?

Здравей авторке аз съм личен пример на успешен брак с мюсюлманин не полу ами целеничък хаха вече сме заедно 9 години и от 7 сме женени,но разликата при нас е ,че нито аз нито той сме особено религиозни..той дори не прави Рамадан ,а аз не ходя на църква. Имаме повече различия отколкото сходности ,но някак си сме заедно толкова време ,за мен е важно уважението и разбирателството религията в нашия случай няма особено голямо значение и никога не е имала ,но хората са различни аз говоря от моя опит ,ще те посъветвам да следваш сърцето си и ако има червени флагове да не ги пропускаш бъди умна и внимателна... Само ще ти кажа,че никой освен теб знае какъв човек е той Само и единствено ти можеш да прецениш човека не слушай никой от личен опит ти го казвам нито негативните нито позитивните слушай интуицията си! Аз също бях в една друга тема преди години преди да се запозная с мъжа ми и имах същата дилема няма да ти кажа какви простотии се изписаха за мъжа ми без дори да са го виждали на снимка камоли да го познават ,само защото е арабин - мюсюлманин и замалко да се откажа да отида да се запознаем,но съдбата си знае работата.... Реших да не слушам никой и отидох в неговата държава е жива съм и сме женени ... Мъжа ми е страхотен човек и никога не съжалих ,че направих тази крачка !!! Тук се изказват напълно неподготвени хора ,които слагат етикети на база религия, националност и цвят на кожата до там се свежда общата им култура за жалост !!!! Тук повечето са за губене на време и разнообразяване на скучното си ежедневие ! Надявам се да видиш отговора ми!!Пожелавам ти успех

Последна редакция: ср, 30 юли 2025, 18:18 от Sani90

# 264
  • Пловдив
От известно време в спортната зала имаме закачка с един много симпатичен мъжага. Има тръпка, разбираме се с един поглед, довършваме си изреченията, смеем се много.. Рядко изпитвам такова чувства към някой, като цяло съм темерут и не допускам лесно хората, но той е от онази порода мъже, които просто ме привличат!

Вече имам и покана за среща от него, но... както винаги става, има нещо, което ме притеснява- не живеем в перфектен свят..

Та, оказа се, че господинът е наполовина руснак (имам афинитет към тях по принцип,), но и наполовина албанец, тоест мюсюлманин по бащина линия. Разпитах го дали е вярващ, той сподели, че не се е причислил към нито една религия и живее като атеист, толерантен е и към едните, и към другите.

Това, което мен много ме тревожи, е, че аз съм активна християнка, много държа на традиции, празници, ходя на църква и т.н. За мен е важен църковен брак, кръстени деца и т.н. Знам, че още е прекалено рано за тези разговори с него, но като всяка жена на моята възраст- 35г, си представям по-сериозни отношения и гледам в перспектива!

Струва ли ви се невъзможна такава връзка? Имате ли примери за успешни отношения в тази вариация? Струва ли си да опитам, или да оставя отношенията приятелски?

Здравей авторке аз съм личен пример на успешен брак с мюсюлманин не полу ами целеничък хаха вече сме заедно 9 години и от 7 сме женени,но разликата при нас е ,че нито аз нито той сме особено религиозни..той дори не прави Рамадан ,а аз не ходя на църква. Имаме повече различия отколкото сходности ,но някак си сме заедно толкова време ,за мен е важно уважението и разбирателството религията в нашия случай няма особено голямо значение и никога не е имала ,но хората са различни аз говоря от моя опит ,ще те посъветвам да следваш сърцето си и ако има червени флагове да не ги пропускаш бъди умна и внимателна... Само ще ти кажа,че никой освен теб знае какъв човек е той Само и единствено ти можеш да прецениш човека не слушай никой от личен опит ти го казвам нито негативните нито позитивните слушай интуицията си! Аз също бях в една друга тема преди години преди да се запозная с мъжа ми и имах същата дилема няма да ти кажа какви простотии се изписаха за мъжа ми без дори да са го виждали на снимка камоли да го познават ,само защото е арабин - мюсюлманин и замалко да се откажа да отида да се запознаем,но съдбата си знае работата.... Реших да не слушам никой и отидох в неговата държава е жива съм и сме женени ... Мъжа ми е страхотен човек и никога не съжалих ,че направих тази крачка !!! Тук се изказват напълно неподготвени хора ,които слагат етикети на база религия, националност и цвят на кожата до там се свежда общата им култура за жалост !!!! Тук повечето са за губене на време и разнообразяване на скучното си ежедневие ! Надявам се да видиш отговора ми!!Пожелавам ти успех
Имате ли деца? Момчетата обрязани ли са?

# 265
Е, това са много груби въпроси.
Момчетата ѝ дали са обрязани.
Има мъже, които се обрязват и без да са мюсюлмани. Въпрос на хигиенна гледна точка.
И да са обрязани това какво отношение има към сполучливия брак.

# 266
  • Пловдив
Е, това са много груби въпроси.
Момчетата ѝ дали са обрязани.
Има мъже, които се обрязват и без да са мюсюлмани. Въпрос на хигиенна гледна точка.
И да са обрязани това какво отношение има към сполучливия брак.
Да бе, ТОЧНО на хигиенна гледна точка. Точно така, да, да.

Брака им изглежда сполучлив, защото тя е отишла в неговата държава, където малко или много спазва местните правила, тоест неговите, мюсюлмански.

# 267
Това не е нито моя, нито твоя работа, ако те са в разбирателство. Всяко семейство си има собствена динамика. И на тях може да им е странно, че ние не си обрязваме синовете или празнуваме като се тъпчем с храна, или че ходим на ски или море.

# 268
  • Пловдив
Това не е нито моя, нито твоя работа, ако те са в разбирателство. Всяко семейство си има собствена динамика. И на тях може да им е странно, че ние не си обрязваме синовете или празнуваме като се тъпчем с храна, или че ходим на ски или море.
Те по правило тези бракове са сполучливи докато жените се подчиняват на мъжете си. На негова територия.

# 269
Има и такива. Но няма как всички жени да са робини. Нека не изпадаме в подобни крайни предразсъдъци.

Общи условия

Активация на акаунт