Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 772
  • 739
  •   2
Отговори
# 105
Здравейте, 20 г седмица кой месец влизаш от брменноста !
Има таблица в първия пост на темата.
20 гестационна седмица е в петия месец от бременността.

Видях в интернет че в 18 седмица влизаш в петия месец ?

# 106
5-ти месец от бременността обхваща периода от 18-та до 22-ра гестационна седмица включително.

# 107
Зависи дали лунарен месец, който е 4 седмици и съответно бременността е 10 лунарни месеца, или календарен. Моите си ги броя от дата до дата в зависимост от датата на термина (примерно от 15то до 15то число ми е месец) и така ми е по-лесно да се ориентирам. Иначе тези таблици, които разпределят месеците по седмици се различават понякога, в едни в деветия месец се влиза в 36 седмица, а в други, в 35та..

# 108
Аз моите ги броя по лунарни, а и си следя с Фея и съм доволна.
Поглеждам от време на време календарните как се водят, ако ме пита някой 😀 че на хора, които не знаят за лунарните месеци би им било странно да разберат, че бременността е 10 лунарни месеца.

# 109
Здравейте мами фетална морфология при Амалиеви в 22 г седмица цената каква е ? Някой отивал ли е там ?

# 110
Момичета, 15 г.с. съм и не съм доволна от следящия ме АГ по ЗК. Каква е процедурата да го сменя?

# 111
Момичета, 15 г.с. съм и не съм доволна от следящия ме АГ по ЗК. Каква е процедурата да го сменя?

Взимаш пак направление за ЖК от ЛЛ и се записваш при новия АГ.

# 112
Да вметна само, че имате право на смяна само веднъж по време на бременността.

# 113
Да, както каза Zoya. , смяната е само веднъж по ЗК , така че избирайте мъдро. Води се Направление за преизбиране на следящ АГ. Към стария АГ нямате никакви ангажименти освен да си вземете документите останали при него, карта на бременността, изследвания, евентуално амбулаторна карта. Ако не стоят при него, отивате директно при новия. Той по ЕГН ще си ви прехвърли.

# 114
Момичета, здравейте! Вчера бяхме на ултразвук и всичко е наред с бебо. 476г е засега и казаха, че върви големичко, но пък са добре всички органи, доста обстойно, колко час ни гледаха. Много е активно бебчето, което казват, че е добре. След това ми прегледаха и матката и отново беше нормален размер, без изменения. За пола - сложиха ни го в плик и ще си го отворим на годишнината от сватбата в края на месеца, нямаме търпение. Иначе ни показаха и личицето - супер мило ни стана и сина ни също много се развълнува. Надявам се и занапред да е така, мерси:)))

# 115
Момичета, поставяли ли сте свещички Eva Q или подобни за разхлабване. Има ли някакъв трик за по-лесно поставяне като е налице и хемороид 🥲

# 116
Аз ползвах Ева Кю вече два пъти заради запек. Свършиха работа. Но не знам за хемороиди, по принцип са мазни свещичките и влизат лесно.

# 117
Да, както каза Zoya. , смяната е само веднъж по ЗК , така че избирайте мъдро. Води се Направление за преизбиране на следящ АГ. Към стария АГ нямате никакви ангажименти освен да си вземете документите останали при него, карта на бременността, изследвания, евентуално амбулаторна карта. Ако не стоят при него, отивате директно при новия. Той по ЕГН ще си ви прехвърли.
Много ви благодаря за бързите отговори!

# 118
В каква поза ги поставяте. Поставяла съм и други и нямах проблем, тези нещо ме затрудняват максимално, пък наистина са мазни :/

Аз ползвах Ева Кю вече два пъти заради запек. Свършиха работа. Но не знам за хемороиди, по принцип са мазни свещичките и влизат лесно.

# 119
Аз не мога да понасям свещички, но ако ще слагам, то лягам на леглото и вдигам крака. Като при бебетата. Другата позна е клекнала долу ( но не над тоалетната, че съм изпускала така глобули и то последните, пък бяха и с рецепта😀)

Общи условия

Активация на акаунт