Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 92

• 22 729
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Дефакто този който ще вземеш сега ще се пада от комисия, понеже вече си взела този 14-дневния. Вземи си за всеки случай амбулаторна карта и си я попълни, пък на АГ ако му трябва и може то да ти я завери тъкмо ще си подготвена. Аз специално питах АГ трябва ли му нещо за болничния, защото на различни места е различно.

# 91
Дефакто този който ще вземеш сега ще се пада от комисия, понеже вече си взела този 14-дневния. Вземи си за всеки случай амбулаторна карта и си я попълни, пък на АГ ако му трябва и може то да ти я завери тъкмо ще си подготвена. Аз специално питах АГ трябва ли му нещо за болничния, защото на различни места е различно.

От комисия няма ли да е ако се продължава? Аз имам дупка между двата, в която се върнах на работа.

# 92
Изказах се и аз малко прибързано 😁 Може и да си права и наистина сега да ти се издаде нов 14-дневен болничен и после да мине през ЛКК. АГ ще ти каже най-добре. Може би ако диагнозата е една и съща може директно на ЛКК да се мине 🧐

# 93
Не са ми искали заверка от ЛЛ. И моят не е в София, та дистанционно оправяме каквото можем.
Но от това не е имало нужда

# 94
Здравейте, при стойност 178 на витамин Б12 (реф. 171-920) трябва ли да предприема нещо? АГ не ми изписа нищо. Досега не съм приемала б12 изобщо, в 26 седмица съм.

# 95
Здравейте, при стойност 178 на витамин Б12 (реф. 171-920) трябва ли да предприема нещо? АГ не ми изписа нищо. Досега не съм приемала б12 изобщо, в 26 седмица съм.

Вземете си добавка директно. Приемайте и протеини на всяко хранене - яйца, месо, ядки, млечни, бобови. Супер е, че го откривате рано.

# 96

Вземете си добавка директно. Приемайте и протеини на всяко хранене - яйца, месо, ядки, млечни, бобови. Супер е, че го откривате рано.
Смятате ли, че е навреме? Аз мислех, че съм закъсняла… На своя глава пуснах изследването, но 26 седмица (началото) дали действително е добре? 🤯

# 97
От ендокринолога ми знам, че целим стойност на горната граница на нормата. Вземете си на Better you 1200mcg Витамин Б12 , метил кобаламин е, усвоява се дори при мутации на фолатния цикъл и на мен лично винаги ми го повишава бързо и оптимално 🤗

# 98
Каквото MayGodBless сподели. Щеше да е добре по-рано да започнете добавка, но не е нещо фатално. Препоръчвам и след раждането да продължите да приемате Б12 (даже и витамин Д), особено ако кърмите, защото много бързо се изразходват от организма.

# 99
Благодаря ви! Притесних се, защото прочетох, че при бременни трябва да се поддържа ниво над 300,400 и се ужасих за момент. Но предполагам, че след като другите ми показатели са горе-долу наред (към долна граница, но в норма) нямам някакъв сериозен дефицит. Надявам се, че бебето си взима каквото му трябва… иначе от днес почвам Б12

# 100
Здравейте! Нова съм тук!
Имам положителен тест за бременност след първа инсеминация и ре-инсеминация. Дата на начало на последна менструация- 10 юни. Първият тест за бременност е направен 13 дни след манипулацията, следващите са повтаряни през два дни. Слагам циклогест вагинално от деня на ре-инсеминацията и продължавам до днес. Моля за мнение за удвояването на ЧХГ и дали прогестерона е добре. За ТСХ знам, увеличиха ми дозата, с Хашимото съм. Благодаря!

# 101
Момичета, в 35 седмица пак ми се увеличи течението. До момента съм лекувана веднъж от стрептококи в 16та и веднъж от ентерококи фециум в 30та. Дали е нормално заради напредването на бременността и хормоните или пак да се готвя за лечение 🫣

# 102
При мен последните седмици също доста се засили, секретът ми беше чист.

# 103
Здравейте, 20 г седмица кой месец влизаш от брменноста !

# 104
  • Телиш/Плевен
Здравейте, 20 г седмица кой месец влизаш от брменноста !
Има таблица в първия пост на темата.
20 гестационна седмица е в петия месец от бременността.

Общи условия

Активация на акаунт